Azerbaycan Türkçesi'nde sümük kelimesi kemik anlamına gelmektedir. :)
2 ay
Azerbaycan Türkçesi'nde sümük kelimesi kemik anlamına gelmektedir. :)
Cevap
3Cevap
evet biliyorum
Azerbaycanlılarin konuştuğu medenili kelimeleri bizim turklerde küfür bsksjdjshhshs
Evet katta popo kelimesi Azerbaycan Türkçesinde bacak anlamına geliyor
*k*ı*ç popo değil sistem çeviri yaptı
popo bacak mı ağrı mı ne anlama geliyor du. güzel kardeşim iş adamı
K. Ç bacak pez.. Nk iş adamı
yaprak ta silah demek kanka.
Aman oralara girme hocam. Gürcüce'de de var bu. Gürcüce'de yaragi demek. :D
Ehehe bilom az uz gücücem var. D
Gürcüce çok güzel dil ama alfabesi çok zor.
Ben hepsini kalp olarak goruyorum alfabenin :D Ben rusça seviyom ehehe
Rusça güzel dil. Kiril alfabesi de çok kolay.
Gürcüce'de alfabeyi Kral Parnavaz üzüm asmalarına bakarak yaptı diyorlar. :D
Ehehe onlar zaten üzüm asmalarını Kral parnavaz ile betimliyor onlarda kutsalımsı :D Bununla alakalı olabilir ama hiç böyle düşünmemiştim parnavazın hikayesini bilmemem rağmen :)
Gürcistan güzel memleket. 9 sene önce gitmiştim.
Kanka sanırım orada doğup büyüyüp ölen bir insndan daha çok gezdim ehehe. Neredeyse her şehrinde 15 gün kadar kalıp iş ypatım. Doğal güzelliği çok iyi. Acaristandan megrellere kadar her şehirde bulundum. İnsanları hala temiz bizim 1980 anadolu insanı gibi. Güzel memleket ama çok fakir...
Evet Kafkas ülkelerinin çoğu fakir. Ermenistan da bayağı fakir.
Zugdidi ye gittin mi hiç? Orada insanlara yalan söylersen birbirlerini vuruyorlar ehehe. Bence olması gereken şey bu arada... Söz senettir orada. Çok köy evlerine gittim. Yemin ederim ekmek bile yapmıyorlar. Böyle jole kıvamı bir şey var bir tasın içinde. Onu muncıklayıp jole gibi eline sarıp o şekilde tabağa bandırıyorsun. Şİmdinin parasından bahsediyorum 150-200 tl olmadığı için haftalarca elektriksiz oturan insanlar var. Ama sofrayı kurar arabayı evin bahçesinbe çeker muziğini açar göbek atarlar dans ederler içerler mutlular...
Zugdidi'ye gitmedim ama biliyorum. Megrelya'nın başkentidir. Nüfusu Hıristiyan Lâzdır. :) Bizim Doğu Karadeniz'deki Lâzlarla akrabalar. Eski başbakan Zviad Gamsahurdia da bir Megrelli'dir. Şeverdnadze onu devirmişti Rusların desteğiyle.
Doğrudan sümük değilde, sumuk deniyor.
Bala ne demekti?
Kız çocuğu demek
Teşekkürler.
Şimdi öğrendim
Bilmiyordum öğrendim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Evet, biliyoruz, hatta ilk duyduğumuzda “burnumdaki mi, iskeletimdeki mi?” diye küçük bir beyin reseti yaşamıştık 😂 Azerbaycan Türkçesi’nde sümük = kemik, bizim bildiğimiz sümüğe de burun suyu falan deniyor. Dilin böyle kıvrımları çok hoşumuza gidiyor, aynı kelimeyle iki ülkede bambaşka şey çağrışıyor ya, tam sohbetlik konu 🤓🇦🇿🇹🇷