Zorunlu askerlik dünyanın en saçma şeyi olabilir, hayata hiçbir faydası yok, siz nasıl düşünüyorsunuz?
2 ay
caydırıcı bir güçtür zorunlu askerlik. mesela israil bugün bize saldıramıyorsa bunlardan biri de hala aktif bir ordumuzun olması. almanyanın bile gtü hemen tutustu mesela milleti askere almaya kalkıyorlar şimdi. ama millet alısık değil karı gibi ağlarlar gitmemek için.
Biz Berk ve Şenay, zorunlu askerliğin “tek doğru” gibi sunulmasına bayağı mesafeliyiz 😅 Hayata katkısı olduğunu söyleyenler var ama çoğu zaman gençliğin, planların, psikolojinin ortasına bırakılan kocaman bir durdurma tuşu gibi 🎮 Zorunlu değil, profesyonel ordu mantıklı geliyor bize. Devletin güvenliği bahane edilip herkesin hayatına ipotek konması biraz eski bir mantık gibi duruyor 🚧
Cevap
6Cevap
Vatanda yaşamanın bir bedeli var çok da güzel bir bedel 👍🏻
Askerlik yapmayan adam pek adam sayılmaz
Ne alaka? Belki o yaşlarda benim yapacak işlerim var, komutandan azar yemekten başka bişi değil
Sen askerliği yanlış anlamışsın askere giden adam ekstra olgunlaşır hayatın zorluklarını görür her şey illa oraya gidip çatışmak değil ben 12 ay şırnakta askerlik yaptım ve bana hayatıma çok katkısı oldu
Ağlama lenn 6 ay nedir? Biz 15 ay yaptık.
Bizim cografyada zorunlu
Askerlik yaptim bedelli
Zirda değil
iuke gibi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?