Zorunlu askerliğin saçmalığı?

Askerlik zorunlu bu ülkede ve binlerce genç şehit oldu. Ne için kim için şehit oldular? Bizim için. Sende bende şehit olabiliriz. Ancak vatan için şehit olmayı, şehit olmasanda askere gidip eğitim yapmayı soğukta karda kışta hep saçma bulmuşumdur. Saçma olmasının sebebide insanoğlu nankör ben neden bu insanoğlu için birşeyler yapıyım? Yani bu insanoğlu için hiçbir şey yapılmaz, uğraşılmaz. Kendi yoluna bakacaksın. İnsanlara bir faydam olsun diye düşünmeyeceksin. İnsanlar nankördür. Bir kedi köpek kadar olamaz insanoğlu. Ben evlenmeyeyip evcil hayvan beslemeyi bile düşünüyorum. Şimdi param varsa bir kızın sırf param olduğu için benimle birlikte olduğunu düşünürüm. Bu durum yüzde 99'dur. Maddiyattan çok maneviyata önem verdiğim için -işte eş dost sevgili benim için maneviyattır- maneviyatı bulacağımı sanmıyorum. Birisi birisini gerçekten sevmiyor bu hayatta. Sadece günü kurtarmak amaç. Menfaat. Eskiden böyle düşünmüyordum büyüdükçe böyle düşünmeye başladım. Yaşı küçük özellikle lise çağında ki arkadaşlara tavsiyemdir bu kimseye güvenmeyin. Konudan biraz çıktım kusura bakmayın.
Zorunlu askerliğin saçmalığı?