Evet felsefe sevenler buraya gelsin. Benim bir düşüncem var maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi bilerek yanlış telaffuz ettim çünkü insanı hıyar yerine koyuyor. Yemek içmek barınmak ısınmak uyumak cinsellik bunlar ihtiyaç ama bence en temel ihtiyaç değil. Şimdi 1. kattan 3. kata gidemezsin çünkü 2'den bir şeyleri deneyimlemen, öğrenmen lazım. Hadi 2. kata gitmeden 3. kata geçtin o zaman 3. katta takılı kalırım ilerleyemem. Şimdi gelelim neden hıyar dediğime çünkü adı üstünde piramit ast üst ilişkisi kul köle ilişkisi. Üstler bizi en temel ihtiyacımızın başta söylediğim şeyler olduğuna inandırmış halbuki piramidin görünmeyen basamağı var zemin kat. Biz o katın varlığını bilmediğimiz için hep birinci katta yerimizde sayıp duruyoruz. Peki nedir bu zemin kat? Boşluktur evet boşluk. Aslında insan ruhu bunu çok iyi bilir en ufak boşluğa düştüğünde aklına yemek içmek gelmez boşlukta beynin yaratımdadır. Düşünmeye sonra sorgulamaya sonra isyan çıkartmaya başlarsın. Üst otoritelerin de ödleri kopar aman boşluğa düşer diye totoları tutuşur. O yüzden hayatta sürekli oyalanma içerisindeyiz ve meşakkatimiz var. 6'da uyan makyaj yap 7'de otobüse bin 8:00'de işe git 17.00'de çık bazı özel sektörler de 11 saat çalıştırır ama neyse asgari ücret verdikleri için bu bütçeyle araba alamayacağımızı da biliyorlar -1 saat daha zaten 8 saat uyuyacağız geriye kalan 4 saatte de ihtiyaçlarını gider banyo yap yemek yap ye. Kendine ayıracağın iki saat ondan da beynin çalışmaz doğru düzgün düşünemezsin tam da istedikleri bu sonra yatar uyursun. Ya da beynin en çok boşlukta olması gereken zaman ergenlik zeki çocukların düşünmesini istemezler yazık tuvalete giderken bile ders çalışmak zorundalar öyle sistemin kölesi olmayana mama yok. Geçenlerde bir haber okudum oxford'daki bir çocuk bizim üniversite sorularını çözüyor bir de benim girdiğim sene 2021 sorularını çözüyor yapamıyor yarısına bile gelemiyor ve bana bu şunu düşündürttü yer kalamadı yazamıyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer