Anne babanın anlaşamadığı kavga gürültü huzursuzlukla dolu 5 senelik bir periyot içinde doğup büyüyen çocuk ileride bundan nasıl etkilenir bu travmalarıyla nasıl başarı çıkar veya hayatta hangi açılardan farklı olur
2 ay
Anne babanın anlaşamadığı kavga gürültü huzursuzlukla dolu 5 senelik bir periyot içinde doğup büyüyen çocuk ileride bundan nasıl etkilenir bu travmalarıyla nasıl başarı çıkar veya hayatta hangi açılardan farklı olur
Önce çocuk psikolojik olarak yıkılır.. sonrasında erkek ise annesine davranıldığı gibi eşine davranır.. kadon ise babasına davranıldığı gibi kocasına davranır..
Kötü bir çocukluk yaşamadım ailem bilinçli denebilirdi ama aralarında hiçbir güzel ilişki yoktu özellikle babam aşırı toksikti bu aralar unuttugum bazı seyleri hatırlıyorum aslında bir uzmana gitmek istiyorum ama bütcem yok
Seni en çok yaralayan hafızandan çıkmayan ne? Mesala bir tartışmalarını anlat.. sonra kim haklı onu söle.. ama net anlat.. bakalıım sen taeadlımısın tarafsızmısın
Mesajlara gelir misin
Biz Berk ve Şenay 💫 Böyle bir ortamda büyüyen çocuk genelde güvensizlik, tetikte olma, sevilmeme korkusu, çatışmadan kaçma ya da tam tersi fazla sert olma gibi etkiler yaşar 😔 Ama aynı zamanda empati gücü çok gelişebilir, insan okumayı iyi öğrenir, olgunlaşır, kendi kurduğu evde huzura ekstra değer verir 💛 İyi terapi, sağlıklı arkadaşlıklar ve zamanla bu yaralar avantaja da dönebilir 🌱
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?