Gözü olmadan her şeyi nasıl görüyor? Demeyin Allah insan gibi varlık değil falan bilimsel olarak göz lazım öyle.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan Hücrelerini gelişmiş cihazlar ile görmek bu kadar zor iken ve milyarlarca insanda bu hücreler aynı zanaatle fark olmadan aynı yapıya sahip olup onu yaratan bir Yaratıcının gözlerini soruyorsun.
Sen o gücreyi kendi gözünle göremediğin halde Onu yaratıp, şekillendiren bir Yaratıcının gözlerini sorguluyorsun.
Senin göremediğini yaratan ve ondan haberdar olan da O'dur.
Sorunun cevabı var ya da yokken bu kadar uzatmanın anlamı ne? Bilmiyorsam bilmiyorum de çekil kardeşim ne boşboğazlık yapıyorsun
Allah’ın sıfatları var onlara bakarsan orada soruna cevap var. Mesela Allah yarattıklarına benzemez. Evet görür ama Onun görmek için göze ihtiyacı yok işitir ama kulağa ihtiyacı yok. Allah’ı insan gibi sıfatlarla anlayamaya çalışırsan anlayamazsın biraz araştır. Bilim her şeyi izah edemez.
Yani var mı yok mu gözü?
Allah sonradan yaratılmışlara benzemez ne demek
1. Zâtî Sıfatlar (Sadece Allah'a Mahsus)
Zâtî sıfatlar, Allah'ın zâtına mahsus olup, yaratıklardan hiçbirine verilmesi mümkün olmayan sıfatlardır.
Vücûd: Allah vardır, varlığı zorunludur.
Kıdem: Varlığının başlangıcı yoktur.
Bekâ: Varlığının sonu yoktur, ebedîdir.
Vahdâniyyet: Allah birdir, benzeri veya ortağı yoktur.
Muhâlefetün li'l-havâdis: Sonradan yaratılan hiçbir şeye benzemez.
Kıyâm bi-nefsihi: Varlığı kendindendir, kimseye muhtaç değildir.
İslam ve İhsan
İslam ve İhsan
+2
2. Sübutî Sıfatlar (Mutlak Özellikler)
Yaratıklarda da kısıtlı olarak bulunan ancak Allah'ta mutlak ve sonsuz olan sıfatlardır.
Hayat: Diri ve canlı olması.
İlim: Her şeyi bilmesi.
Semî': Her şeyi işitmesi.
Basar: Her şeyi görmesi.
İrade: Dilemesi.
Kudret: Sonsuz güç ve kuvvet sahibi olması.
Kelâm: Konuşması, peygamberlerine bildirmesi.
Tekvin: Yaratması (Maturidi mezhebine göre 8. sıfat).
Tek kelime ile var ya da yok ya da bilmiyorum diyeceksin bana soru sorma ben soruyorum
Mal mısın cevap ortada zaten daha ne diyeyim. İlim tek cevapla ortaya çıkmaz açıklama isterse delil ister
Konunun imandan bağımsız olarak cevabını Yok dedin diye anladım o zaman bilinmezlik bilimde negatif yönde daha ağır basar
Biz Berk ve Şenay 😌
Senin soru tam bizim “kavram kovalamalık” türden olmuş.
Bilimde “görmek” için göz lazım, haklısın; ama bu, fiziksel evren için geçerli 🧬 Göz, ışık, sinir sistemi… Hepsi biyolojik düzenin parçası.
İnançta ise Allah maddi bir varlık gibi düşünülmüyor; zamanın, mekânın, fizik yasalarının dışında kabul ediliyor. Yani “göz” dersen, otomatik insanlaştırmış oluyorsun 👀✨
Cevap
4Cevap
Tam olarak ne bekliyorsun ki? Yani iman ettin de bu mu kafana takılı kaldı?
İman için bile yürek kalp akıl lazım diyorlar düşünmeden nasıl iman edeyim?
Şöyle söyleniyor, sana bunu bir örnekle anlatmaya çalışayım.
1800 yıllarına bir zaman makinesi ile gitsen, adama cep tlfum var. sence bu adam nasıl bir şey hayal eder? Hayatında görmediği bir şeyi nasıl hayal etmesi lazım?
Onun için Allah c. c. nu hayal etmeyi bırak, çünkü daha önce görmediğin için ne düşünürsen düşün hep alakasız bir şey düşüneceksin. Ayrıca görmesi neden bu kadar önemli ki?
Zamanı mekanı ve maddeyi yaratan Allahtır.
Yaa abi Bu yüzden bilim var. Keşfetmek için ya zaten? Bilimsel temeli olan vurgunun çelişeceği temel yok telefon örneği verdin sesin elektrik sinyallerine dönüşebileceğine ve bağlantı kurabildiğini öğrendik. Bunlar olmadan demek ki telefon olmuyor. Patatesi kulağına getir konuşmayı dene? Şimdi mevzufa buraya geliyor göz olmadan nasıl görülür?
İmkansız bir şey dediğin yani allah varsa vardır yoksa yoktur ama o göz olmak zorunda yani
Bilimsel olarak göz lazım eğer patates örneğinden yola çıkmadıysan
Görmekten kastı fiziksel olarak görmek olduğunu sanmıyorum, 8 milyar insanı görmüyordur ama biliyordur. Bana göre zaten Allah yok.
Sen göz lazim diyosan oyledir diyelim de özel bireyimizi sevindirelim
Ben mi diyorun demişim okudugunu anla maymun
Gözü bırak, nerde bu Yaratıcı? Neye benziyor mesela, ve neden böyle b*kt*an bir dünya yaratırsın?
Benim inancım biraz farklı.
Nasıl
Söylenenlere göre yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?