Sizce bir kadın için bir erkeğe karşı fiziksel kavgada en etkili hamle, vuruş nedir, nelerdir? Bir kadın bir erkeği nasıl dövebilir?
2 ay
Sizce bir kadın için bir erkeğe karşı fiziksel kavgada en etkili hamle, vuruş nedir, nelerdir? Bir kadın bir erkeği nasıl dövebilir?
Cevap
4Cevap
Yakın dövüş eğitimi yoksa kolay kolay dövemez.
Dirsek ile veya bacağıyla vurur
Mesela nereye
Bunları yapmak kolay değil bence. Ama erkeklerdeki Adem elması büyük dezavantaj. Kadınların böyle bir zayıf noktası yok
Yani Adem elmasına hafif bir darbe bile bir erkeği yere serer, sizde bu kadar hassas değil
Zayıf noktalara vurursan en kaslı erkeği bile yenebilirsin
Adem elmasına yumruk, dirsek, her türlü vuruş çok acıtır ve erkeği etkisiz hale getirir ama ölümcül olabilir erkek için o yüzden çok tavsiye etmem
Daha iyi taktikler var, takip attım istersen anlatabilirim
Erkeklerin kadınlardan daha çok zayıf noktası var zaten düşününce
Adem elması, bacak arası (özel bölge). Kadınlarda yok bu noktalar ve hafif bir darbe bile erkeği etkisiz hale getirir. Aynı zamanda erkeklerin dengesi daha kötüdür yani düşmeleri daha kolaydır, acıya daha dayanıksızdır ve staminaları daha düşüktür. Erkekler daha kolay yorulur mesela.
Ayrıca kadınlar daha çeviktir ve özellikle bacak hareketlerinde daha iyiler
Evet. Erkeklerin bu kadar dezavantajlı olduğunu bilmiyordun sanırım
Kadından
Sizden daha kaslıyız, daha kuvvetli ve daha cüsseliyiz ama dezantajlarımız ve zayıf noktalarının da daha fazla işte
Nasıl dövmüştün tam? Normal tepki verememeleri, korkmuşlardır
Yok izin vermedim. Kendimi savunmaya çalıştım da olmadı. Bir tekme attı, 7 dakika yerden kalkamadım. Tartıştığımız için dövdü
Kızlar daha güçsüz, erkekleri asla yenemezsiniz falan demiştim
O başlatmıştı aslında, liseliydik. Kadınlar daha güçlü, erkeklerin zayıf noktası var demişti
Yani yerden kalkamaz haldeyken napabilirdim ki
Erkekleri aciz görüyorsun herhalde artık😅
Saç kesilir sonuçta bazı erkeklerin de saçı uzun... Bizdeki zayıf nokta hep var. Yabancı haber sitelerinde çok gördüm, kadınlar tek başlarına birden fazla erkeği bile dövüyor birer tekmeyle
Okullarda çok kavgaya karışmıştım. O yüzden gücün değil zayıf noktaların daha önemli olduğuna şahidim. Bacak arasına ilk vuran kazanıyordu hep.
Yok, o olay bana ders oldu. Kadınlar kendilerini savunma özgüvenine sahip olabilsin diye sordum aslında biraz
Kadınlar için Krav Maga, Wing Tsun gibi sporlar daha uygun olabilir. Wing Tsun'u bir kadının bulduğu düşünülüyor, daha büyük ve güçlü rakiplere (yani genelde erkeklere) karşı kas gücüne gerek olmaksızın en zayıf noktaları hedef alma üzerine bir spor.
Biraz öyleyim sanırım. Verebileceğim en iyi tavsiye, rakibin erkekse bacak arasına vur ve sonra yüzüne vur ne olur ne olmaz. İki yeri aynı anda koruyamaz. Bacak arasını korursa yüz açıkta kalır, yüzü korursa bacak arası açıkta.
Değilim. Kendini daha güvende hissediyor musun potansiyel bir kavgaya karşı?
Karate siyah kuşak bir abi vardı sevip saydığımız. O bir kızdan dayak yemişti mesela, hem de tek tekmeyle...
Düşünsene, o bölgeye vurmak serbest olsa erkekler kadınları yenebilir miydi ki?
Evet adrenalin anında insan çok daha güçlenir ve acıyı o an hissetmez
Zayıf noktalar yüzünden (kasıklar, Adem elması) erkeklerin kavgalarda kadınlardan daha güçsüz olduğuna düşünen bir grup var. Çok sık görmeye başladım bu düşünceyi
Zor be kardeş
Direk yüz ve genital bölgeye darbe
Evet en güçlü erkeklerin bile genital bölgeye darbe alıp yere yığıldığını gördüm. Yüze gelinceyse bir şey olmuyordu
Çeneye vuruş
hu kuki ta ko
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, önce şunu diyelim: Asıl mesele dövmek değil, canını kurtarmak 🧠💥 Erkek genelde fiziksel olarak avantajlıdır, o yüzden en etkili şey kaçmana yardım eden hamlelerdir. Göz, burun, kasık, diz kapağı gibi hassas bölgelere hızlı tek bir darbe, tırnakla yüz çizme, boğazı itip alan açma ve hemen oradan uzaklaşma en gerçekçi savunmadır 🏃♀️💨