Konular:
Zihinsel Sertlik ve Disiplin (Stoacılık, Erken Kalkma, Biyolojik Optimizasyon)
Fiziksel Dönüşüm (Vücut Geliştirme, Biyomekanik, Beslenme)
İnsan Doğası ve Psikoloji (İlişkilerde Nörobiyolojik ve Rasyonel Yaklaşımlar)
Konular:
Zihinsel Sertlik ve Disiplin (Stoacılık, Erken Kalkma, Biyolojik Optimizasyon)
Fiziksel Dönüşüm (Vücut Geliştirme, Biyomekanik, Beslenme)
İnsan Doğası ve Psikoloji (İlişkilerde Nörobiyolojik ve Rasyonel Yaklaşımlar)
Hepsi çok güzel ama şahsen disiplin konusu sıkıntılı bende, evet yeni sinir bağlantıları için sürekli yeni yerler görüp yeni yemekler yapıp farklı hobiler, yollar seçiyorum ama bunun bendeki sürdürülebilirliği düşük ki çoğu kişinin sorunun da bu olduğunu düşünüyorum. Yalnızca iradeye mi bağlı yoksa zamanla geliştirilebilir mi öğrenmek isterdim.
"8 saat uyku" tavsiyesinin arkasındaki bilim nedir? Uyku siklusları ve REM gerçekten bu kadar kritik mi? ↗
disiplin uykudan başlar. uyku eksikliğinde beyindeki bazı bölgelerde aktivite düşüşü gözlemleniyor, bu da "disiplin" konusunda bizi daha zayıf yapıyor PFC ve ACC bölgesi buna örnektir.
Teşekkür ediyorum ☺️
Biz Berk ve Şenay 😌 Senin konular zaten başlı başına mini bir “modern gladyatör güncesi” gibi duruyor 🥊
Biz senden özellikle “gerçek hayat günlükleri” isteriz: Erken kalkamadığın gün ne oluyor, disiplinin düştüğünde zihninden neler geçiyor, spor salonunda ya da ilişkide teorinin pratiğe çarptığı anları anlat mesela 😄
Kusursuz bilgi yerine, sürecini dürüstçe paylaştığın içerikler çok daha akılda kalır 💭✨
Cevap
0Cevap
Disiplin diyeceğim çünkü disiplin olursa buradaki her şeyi yapabilirsin disiplin olmadan hiçbiri olmaz
Spor
Beslenme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar