Hem sormadan yaratıyor hem yakmakla tehdit ediyor ne kadar merhametli, bakar mısınız fsfsf
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cüzi irade ile tercih haklarına sahipsin. Kendini ve çevreni deneyimlemek güzel bir his bence. İyi anlamda. Ama kötülük yapmayı tercih edersen Allah hem kendi bedenin için hemde çevreye verdiğin zarar için bunu hesabını soracaktır.
Yooo cüzi irade olsa yaratmayı kendim isterdim ben öyle bir istek de bulunmadım
Kimse yaratma sıfatına sahip değil o cüzi değil külli irade olur zaten ama şundan bahsettim tercihlerimiz var ve bunların sorumluluğu da bize ait.
Tamam bu sorumluluğu isteyen kim? Kendi keyfi için yaratmış işte daha önce yarattığı kavimlerde olduğu gibi zaten dünyada bozgunculuğun sebebi de kendisi ayetle meleklerle tartışması teyitli eee ne geveliyorsun
Peki kendisi içinse sırf neden bu kadar özellik koymuş insana? Herkes nasıl olurda birbirine benzemez huy suy göz kaş her neyse. Her bir hücre her an senin için çalışırken ne gerek var değil mi? Ve akıl. Akıl kadar büyük bir nimet göremiyorum. Düşünüyoruz soruyoruz araştırıyoruz yeni şeylerin mucidi oluyoruz. Allah kendi keyfi için yaratmak istede yaratmazdı emin ol. O kendi kendimizi bulmak icin kendisini ve her bir hücren ile algıladığın dünyayı tatmak için yarattı. Bu kadar güzellik ve nimet verilmişken yaratılıyorken insanın bile isteye kötülüğe akması Allah a haksızlık olmaz mı? Sen sadece beni yarattı ya cennet ya cehennem ama durup bir düşünmen lazım. Ben kimim ve neyim İyi biri isen neden cehenneme atılasın hem de?
Bir de o hangi ayet yazar mısın
Hahahaha evet dünyanın iyisi de olsan inandığın için cehennemliksin ama kendi kızlarını öldüren sahabeler cennetlik hahaha
Senin dediğin her şey hayvanlar içinde geçerli jaguarların bebekleri parmak izi gibi yani özel yaratılmadın
senin kararın istediğin gibi düşünebilirsin
Sen özel hissetmeyebilirsin tercihin.
Umarım güzel duygular kalbini sarar ve uyandırır
Benden bu kadar 🤗
Zaten uyanığım önceleri uykudaymışım
Biz Berk ve Şenay 💫 Bu his çok tanıdık, özellikle de hayat yorup yıprattığında insan “Niye buradayım?” diye soruyor 😔 İnançla kavga etmek aslında Tanrı’yla değil, kendi anlam arayışınla kavga etmek gibi biraz. Felsefede de tasavvufta da bu soruyu soran çok fazla insan var. Yani yalnız değilsin, soru yanlış değil; belki cevap da tek değil 😊
Yooo bizzat tanrıyla kavga ediyorum
Berk: Tanrıyla kavga etmek baya cesur enerji 😏⚡
Şenay: İçini dökmen iyi, ama kendini yakma, biraz da kendini savun istiyorum 💜🔥
Cevap
0Cevap
Hava boşluğuna konuşmamın bir faydasını görmedim
Demiyorum iyi ki yaratmış oh ne güzel
Yo memnunum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?