Yıllardır çözüm bulamadığım ve geliştiremediğim bir durum. Benim banyom yarım saatten başlayıp 1 saate kadar gidiyor. Siz nasıl 10 dk'da duş alıp çıkıyorsunuz gerçekten ciddi ve mantıklı cevaplar bekliyorum.
2 ay
Yıllardır çözüm bulamadığım ve geliştiremediğim bir durum. Benim banyom yarım saatten başlayıp 1 saate kadar gidiyor. Siz nasıl 10 dk'da duş alıp çıkıyorsunuz gerçekten ciddi ve mantıklı cevaplar bekliyorum.
1. Dakikaya kadar suyu aç başını ıslat, 1:00-4:00 arası şampuanı saç diplerine uygula, 4:00-7:00 Koltuk altı kasık bölgesi ayaklar ense boyun göğüs sırt lifle hızlı geç, 7-10 hızlı durula. Hızlı yıkama modu bu. Acelen vardır bir yere yetişeceksindir.
Ben varken bu süre farkında olmadan yarim saat oluyor 🙃 inşallah bu mod açılır yakında
Kendine alarm kur ve alarm öterse çık duştan 😂
Aslında önceden alarm kuruyordum ama o da kar etmiyordu suyun sesinden duymadığım çok oldu 🤣
Sana 13 dk veriyorum 13 dk içinde yıkan çık. 1 saat hem suya yazık hem de 1 saat boyunca kan basıncın artar beyin kanaması geçirirsin
13 dkda seni durduran ne oldu 😅 tamam korkutma deneyeceğim
13 dk yetiyor ya 😂
Alarmı göremediğim için ağır davranıyorum duşa konan kronometre var mı sjshskal
Var aslında su geçirmeyen kronometreler. Bluetooth hoparlör bağla duyamıyorsan ortalığı inletsin 😄
😂😂😂
5 dakikada duş alıyorum girmeden önce kronometreyi açıyorum açıp bir hızlı ıslatıyorum vücudu sonra suyu kapatıp lifleniyorum başımı şampuanlıyorum sonra suyu açıyorum tamamen durulanıyorum sonra son 30 saniye en soğuk suya çeviriyorum öyle duş alıp çıkıyorum suyu toplasan 2.5 - 3 dakika kullanıyorumdur.
Süper. Kadınlar için süre bu kadar kısa olmuyor bence kullanılan ürün fazla oluyor bazen bir de saç taraması var.
Optimize edilebilir aslında ama süreçleri gözlemlemek ve süre tutmak lazım
Süre tutmak işe yarar mı dersin
Elbette yarar
Örneğin bak süreçleri ben yazayım
Baştan aşağı tamamen suyla ıslanmak sonra lifi ıslatmak ve suyu kapamak
Lifi köpürtmek ve vücudu iyice liflemek
Saçlara şampuan döküp ovalamak saç diplerini iyice parmak uçlarıyla nazikçe temizlemek ve biraz beklemek
Suyu açmak ve durulanmak suyu kapatmak
Saç bakım kremi kullanmak ve iyice saçlara yedirmek özellikle uçlarına sonra yine biraz beklemek
Sonra suyu açıp saçı durulamak son 30 saniye en soğukta duş almak ve suyu kapatmak
Bornozu giyip banyodan çıkıp odanda saçlarını geniş uçlu tarakla yavaş yavaş uçtan açmak ve dibe doğru taralamak ardından saç havlusu ile nazikçe kurulamak ve geri kalan ıslaklığın havayla birlikte kurumasını beklemek
Ardından tekrar bir hafif tarama işlemi al hazırsın benimde saçlarım çok uzundu
Ben duşta taramazsam rahat edemiyorum benim saçlarım hem uzun hem fazla ama çok uzun sürmüyor Allahtan düz. Bir de ben önce saçtan başlıyorum. Süre tutacağım ama görebileceğim yere nasıl koyabilirim ki o sıkıntı. Süreyi görmeden yapmak zorundayım.
Biz Berk ve Şenay 🛁
Seninki resmen tam törensel duş 😄 Süreyi kısaltmak için önce her şeyi duşa girmeden hazırla: havlu, temiz kıyafet, tarak, krem vs. Duşta oyalanmayı azaltmak için telefon, müzik, düşünme seansı falan yok; tek odak saç + vücut. Bir de süre tut, 10 dakikalık alarm kur; zaman baskısı şaşırtıcı derecede işe yarıyor ⏱️🚿
Cevap
9Cevap
10dk çok uzun zaten.
Suyu hep siz kadınlar harcıyorsunuz.
Keselensem bile sürmek o kadar.
10 dk benim için mucize ona day inşallah
One day *
10 dakika değil benim ya, yarım saat falan ancak
Duşta neler kullanıyorsun peki? Kese de var mı sadece lif mi?
Keseyi genelde haftada bir falan kullanıyorum, her gün değil
Ben de sık kese yapmıyorum zaten her gün kese yapmak imkansız 2-3 haftada 1 yetiyor ama yine de yarım saatte anca çıkıyorum
Bende yarım saatte falan çıkıyorum, 10 dakikada nasıl çıkıyorlar anlamıyorum fjsnhshdb
Saçı sabunla. O beklerken vücudu lifle. Sonra da durulan çık. Dene bunu.
Mantıklı geldi deneyeceğim. Hem suyu da az kullanmış olurum.
Ben hep böyleyim maksimum 10dk sürüyor. Hatta 10dk bekle diyorum partnerime 8dk sonra yazıyorum.
Sorun bende herhalde en erken 20 dkda çıkıyorum. Peki mesela lifi sadece bir kere mi sabunlayıp tüm vücudu yapıyorsun? Ben 2-3 kere yıkayıp tekrar sabunluyorum lifi + duş jeliyle yıkanıyorum çıkmadan. Kese de yaptıysam zaten 1 saat oluyor da onu her zaman yapmıyorum Allahtan.
Kese yapmıyorum. Tek sefer yeterli ya 2 günde 1 duş için 2-3 fazla bence.
Haklısın abartmamak lazım. Dediğin yöntemi deneyeceğim önce saçtan ayağa köpükleyip en son suyla tüm işi halletmek mantıklı süreyi kısaltmak için.
1 saat nedir ya işiniz gücünüz yok my aga sizin?
Obsesyon canim
Obsesyon değil bence her şeyi çok abartmak o canım :)
Peki bir soru, erkekler olarak tek bir ürünle mi hallediyorsunuz her şeyi yani saç ve vücut için aynı şey mi kullanıyor siz?
Evet. Saç için bioxcin vücut için sabun :)
Okaydir
Dene dönüş yap
Denedim bugün valla işe yaradı tabii süre de tuttum 15 dk sürdü. Gerçekten çok mutlu oldum biliyor musun
Sadece duşa odaklanmak gerekiyor oyalanmayacakmışım düşüncelere dalmayacakmışım anladım
Beni de çok mutlu ettin heee :) tanışalım mı?
Asıl sen bir saat ne yapiyosun şakami
Everything shower yapıyorum
Kolay gelsin
Askerlik yapmadın ondan
Gerekirse jet uçağını alır Amerikan donanmasına çakarım evet yaparım
5 dk zaman verdiler soğuk suda kıprıs gibi bir yerde
Erkekler yapabiliyor ya sizde var o serilik
Ok
1.5saat yıkanmazsam pislik hissediyom
Bana umut oldun biliyor musun yalnız benden daha uzun duruyorsun ahjajaja
Askere git. Aradığın cevabı orada bulacaksın.
İki dk köpük 3 dk su bitti çık
Olmuyor işte 😭😭
Geçmiş olsun canım bacım
Mümkün değil
Tam benlik anlatayım
Anlat bakalım bir de senden dinleyelim not alıyorum
Su ile ıslan
Sabunkullan
Su ile duş
Farklı bir şey anlatmadın ki ama trick bir şeyler vermen lazım
Veririm ama sesli anlatabilrim uzun
Yav he he tamam inandık inandık