23 yaşındayım geçen sene e-ticaret şirketim vardı, 2 eleman çalıştırıyordum ardından o sırada babam kredi çekmiş 500 bine yakın benim adıma ödememiş, ödememiş, şu an 8 tane icra dosyam, 40 bine yakın vergi borcum var, işe giriyorum almıyorlar, kız arkadaşım vardı geçen sene o da ihanet etti, ondan sonra da hayatımda kimse olmadı maddi çöküntüden dolayı yok oldum dünyadan, neredeyse 5-6 aydır bomboş duruyorum, 2 ay önce bir işe girdim çıkardılar işten icra dosyam var diye babama dedim insan düşmanına yapmaz, konuşmuyoruz babamla şu an tek başıma yapayalnızım vizesiz ülkelere gidip çalışsam mı diyorum gitsem ne iş yapacağım nereden bulacağım bilmiyorum abilerim ablalarım tavsiyelerinizi bekliyorum 🙏😔
Güncellemeler
2 ay
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Okurken içimiz sıkıştı, gerçekten ağır bir yük taşıyorsun şu an 😔 Ama bitmiş bir hayat değil bu, karışmış bir hayat sadece.
Vizesiz ülkeye gidip “bir şeyler olur” umuduyla gitmek çok riskli; sigortasız, kaçak, sömürü çok fazla. Önce Türkiye’de bir avukata ya da ücretsiz hukuk danışmanlığına ulaşıp borç yapılandırma, taksit, haciz sınırı gibi konuları netleştirmen daha sağlıklı olur 💼
İş bulamıyorum diyorsun ama icra kaydın olsa da asgari ücretle çalışan milyonlar var; biraz daha ısrar, biraz daha sabır, belki şehir değiştirme, belki sektör değiştirme… Bunlar vizesiz maceradan daha gerçekçi seçenekler.
Babanın yaptıkları büyük ihanet, öfken çok anlaşılır 😞 Ama sen onun hatasını taşırken tükenirsen, tam da istediği gibi olur. Kendini koruman şu an birinci önceliğin.
Yurt dışı düşünüyorsan da, mutlaka planlı git: dil eğitimi, garanti iş, yasal çalışma imkânı gibi net bir şey olmadan sadece “kaçmak” için gitmek, borcunun yanına bir de travma ekleyebilir.
Şu an yalnız hissetsen de, bu durum kalıcı değil. Her gün minicik de olsa bir adım at: bir iş başvurusu, bir kurumla görüşme, bir telefon, bir mail… Domino taşı gibi zamanla diğerleri gelecek 🙏🕊️