2 ay

Kayserililerin araba kullanamaması?

Arkadaşlar benzer deneyimleri olan var mı diye soruyorum ve deneyimimi paylaşıyorum biraz uzun üşenirseniz okumayın siz bilirsiniz djdjddmndnd

Kayserili bir arkadaşım vardı üniversitede ( Ankara ), kendisi öğrencilik yıllarımızda trafikte araba kullanırken çok zorlanırdı. Nedenini asla anlayamazdım. Aynı zamanda sürekli Kayseri’nin Avrupa standartlarında bir şehir olduğundan, yollarının falan çok güzel olduğundan bahsederdi. Ankara 'da da trafik biraz karışık, dar sokaklar falan fazla o yüzden herhalde zorlanıyor, ondan öyle söylüyor diye düşünürdüm.
Bayram vesilesiyle kendisini ziyarete gittim Kayseri'ye. Dışarı çıkalım dedik aldım arabayı gel kız beni bir gezdir şehrinde dedim.

Bir yola girdik oradan da bir yol daha bağlanıyor ismini unuttum öyle yolların da işte sonuçta öncelik hakkı bende değil bizim yola bağlananlarda. O sebeple hızımı biraz azaltmamla birlikte arkadaşım YOL VERME HIZLAN HIZLAN diye bağırmaya başladı. Ama alışkanlık yani yine de yol vereyim derken arkamda bi kalabalık oluştu alt tarafı 60’tan 50’ye düştüm (hız sınırı da 30 bu arada) yani fren falan da yapmadım gidiyorum hala. Korna çalan mı dersin selektör yakan mı dersin.
Ben de burada yol vermek herhalde yaygın değil yolu okumak lazım diye düşünüp hakikaten kimseye yol vermemeye başladım işte ara sokaktan çıkanlara falan yol vermedim hızımı arttırdım derken bu sefer de zart diye çıkıp beni sıkıştırmaya başladılar. Zaten sinyal desen yok onu anladım da hiç kimsede mi olmaz o da ayrı mevzu.

Bir de hepsi garip bir hızda kullanıyor. Dümdüz boş yolda 40’la gidiyorlar ama 60’la giden kadın şoföre arkasından yetişip selektör yapıp şerit değiştirtip o şeritten 40’la gitmeye devam ediyorlar. Manyak mı yav bunlar. Bütün trafik boyunca sanki bunlar zihinsel engelliymiş de ben onları mutlu etmeye çalışıyormuşum gibi davrandım.
Varınca arkadaşıma söyledim yav sizin bu sürücüler ne böyle diye.
Yaa evet dedi sorma dedi yollar çok dar dedi şehir nüfusu da arttı trafik oluyor dedi.
Öyle bir şey yok. 10 yıldır araba kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki sayın Kayserililer sizin şehrinizde aslında trafik yok. Trafiği siz baştan icat ediyorsunuz. Trafik olsun yollar karışsın diye elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Ben İstanbul'da kaç sefer araba kullandım hem de acemi şoförken. Bu kadar çok bana kaza korkusu yaşatan bir gün hiç yaşamamıştım

Kayserililerin araba kullanamaması?