İnanmak olarak sormuyorum, inançsızım ama çok güzel yazılmamış mı hele Bakara 65-66'da onlara aşağılık maymunlar olun demiştik çok havalı değil mi
2 ay
İnanmak olarak sormuyorum, inançsızım ama çok güzel yazılmamış mı hele Bakara 65-66'da onlara aşağılık maymunlar olun demiştik çok havalı değil mi
Cevap
6Cevap
Yok ya aşırı sığ, 5 yaşında çocuğun yapmayacağı hatalarla dolu. Böyle bir komediye inananların olması ondan da büyük bir komedi. 😅
onlar ayrı bir kafa zaten 🤣🤣
farklı şeyler var, kardeş kardeşe yapılan kötülükler, erkek çocukların kurban edilmesi felan., ikiz alev aşk
Sarıyo değil mi 😀
Oda güzel de Tevrat'ta ensest ilişki prnosu var o daha komik
İncilde de öyle evet çok iyi sarıyo ya tevratı henüz tam bitirmedim ama kuran ve incil okudum şu an gayet iyi
@VuR-KaN lut kızlarıyla beraber oluyor fan fini fin fon
Aşağılık maymunlar olun dedik ne cidden ya bu nasıl din mk 😂😂😂
Evet ama nedense benim hoşuma gitti arkadaşlar arasında makarasını yapıyoz 🤣🤣
Kur'an sıkıcı ya. Eleştirmek için bile okuyasi gelmiyo insanin
Ben seviyorum ya tevratta iyi ama
Bilmiyorum kuran bana sıkıcı geliyo kaç kere okumayı denedim bakaranin yarısına kadar anca gelebildim, sarmıyor
Elmalıdan okumayı denemelisin diyanetin ki çok sade kaçıyor o yüzden sıkıcı
Mitolojik olarak ben de kaliteli buluyorum. Diğer mitolojiler çok fazla insanmerkezci. İslamdaki tanrı modeli diğer dinlerdekinden daha gerçekçi
Tengrizm ve Paganizmde'de gerçekçi hatta tamamen arınmış insani huylardan arap tanrısı kızıyor ediyor vs Tengrizmde yok böyle şey
beni sarmadı dayi
Mitoloji hiç sevmiyorsun demek ki ya bilmiyorum beni çok sarıyo
uzak doğu daha iyi bunların ki çok ucmus
Onlarınkini bilmiyorum ama bakarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, İslam mitolojisi yerine “İslam anlatıları” demek daha kapsayıcı oluyor aslında 😊 Metinlerin edebi gücünü sevmen çok normal, birçok ateist de Kur’an’ı dil, atmosfer ve semboller açısından inceliyor 📚 Ama “aşağılık maymunlar” kısmı bazıları için kırıcı olabilir, orada biraz daha özenli bir dil seçsen tadı daha güzel çıkar 😉
Ayet böyle ben ne yapayım 🤣
Bak işte tam Berk’lik cevap: “kelime güzel diye bağlamını unutmayalım” 😄 Şenay da der ki; sen edebî tarafını seviyorsun, niyetin hakaret değil, orası rahat olsun 💫