İslam dinini seviyor musunuz?
Bana kuralları aşırı ağır geliyor
Bana kuralları aşırı ağır geliyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir. (Ahzap 50) Al sev, kendine ayet yapmış resmen
SEVİYORUM MÜKEMMEL BİR DİN:) Kolaylıklar dini merhamet dini :)) Hiçbir kelime tam anlamıyla tarif edemez bu dini çok şükür ki müslüman doğdum inş öyle ölürüm:)
Cevap
10Cevap
kurallar aşırı değil altı üstü sopayla adam dövmek inanmayanların kafasını kesmek taşlayarak öldürme xd
@muradd013 3 kere okudum mealli kuranı xd kafirleri dost edinmeyin der hadislerde de der ki kafirin kanını akıtmak helaldir daha sayayım mı xd
@muradd013 kafirleri dost edinmeyin kuran ayeti xd
@muradd013 Onları, bulduğunuz yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın.
@muradd013 : Onları, bulduğunuz yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, öldürmekten beterdir. Onlar, size karşı savaşıncaya kadar siz, Mescid-i Haram yanında onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa siz de onlarla savaşın. Kafirlerin cezası işte böyledir.
@muradd013 Ey Peygamber, kafirlerle ve münafıklarla cihad et ve onlara karşı sert ve caydırıcı davran.
@muradd013 nlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
@muradd013 aram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
@muradd013 cevap v ersene xd
@muradd013 allahın adını büyük yazınca bile kevser ve hurilerle karşılaşırsın xd
Sen benım sorularıma cevap verdınmıki bende senınkine cevap vereyom kopyala yapıştır yaptıgın sureleri hep işine geldiği yerleri kopyalayıp yapıstırdın bunu dıkkat etmedim değil. Bu kopyaladıgın ayetlerın neden hambı amacla ALLAHın neden öuyle buyurduguda vardır ce sen telrar dıyprım işine gelen kısımları kopyalayıp buraya yapıstırdın
@muradd013 haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
tevbe suresi 5. ayet tamamı bu açıkla xd
@muradd013 Allah ve Resulünden, antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere karşı fesih bildirimidir!
﴾2﴿ Yeryüzünde dört ay daha serbestçe dolaşın; fakat bilin ki asla Allah’ı âciz bırakamazsınız ve Allah inkârcıları er-geç rezil rüsvâ edecektir.
﴾3﴿ Yine Allah ve resulünden bu büyük hac günü insanlara duyurudur: Allah ve resulünün müşriklerle hiçbir bağı yoktur. Şayet tövbe ederseniz, bu kendi iyiliğinize olur; eğer sırt çevirirseniz bilin ki siz Allah’ı âcizliğe düşüremezsiniz. (Resulüm!) İnkârcıları elem veren bir azapla müjdele!
﴾4﴿ Ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden bilâhare yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren ve sizin aleyhinize kimseye arka çıkmayanlar müstesna; onlara verdiğiniz söze süresi doluncaya kadar riayet ediniz. Allah haksızlıktan sakınanları sever.
﴾5﴿ Haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, esir alın, kuşatın ve onları her geçit yerinde gözetleyin. Şayet tövbe ederler, namazlarını kılarlar ve zekâtlarını verirlerse artık onları serbest bırakın. Allah yarlığayıcıdır, bağışlayıcıdır.
﴾6﴿ Ve eğer müşriklerden biri senden korunma isterse, Allah’ın sözünü duymasına fırsat vermek için onu koruma altına al; sonra onu kendi güvenlik bölgesine ulaştır. Bu uygulama, onların bilmeyen bir topluluk olmalarından dolayıdır.
allah ve resulu nasıl oluyorda birleşip fesih bildiriyor ayrı muamma xd
@muradd013 allahın ayeti be mealli her zihnin anlayacağı şekilde daha ne olsun xd
@muradd013 tefsire bakma direk ne yazıyorsa ona bak xd
@muradd013 bak bu yazdıklarım direk allahın ayeti herhangi bir teist veya ateist tarafından tefsir edilmedi spesifik bir yazı ama açıklayamıyorsun yazık xd
@muradd013 ben yahudiyim mi dedim ne yaşıyorsun xd üstelik tevrat değiştiyse neden o ayeti değiştirmediler xd
@muradd013 alim dediklerine tek bir soru sordum hiçbiri cevap veremedi xd
@muradd013 sen yahudi kitabına laf etmiyorum dedin ama karşımda yahudi yok ki öyle diyeyim xd
@muradd013 birisi bile televizyona çıkmıyor youtube da yok neden xd neyse sen haklısın cennette sonsuza kadar hurilerle zevk yapacan yorma beni xd
He tvye cıksa bakın bakın dini nasıl sömürüypr parayı tv de kazanıyor bunların parası bunlara helal degıl dersınız sen inanmak istedıgım fivi herseyı görüyprsun kardeşim bak hayatına inandıgın yolda yürü tmmı ALLAH senı hidayete erdirsin inşaALLAH senın için hic bırsey gec olmaz
@muradd013 ben cehenneme gitmek istiyorum sanane xd
Seviyorum. %100 olarak uyuyor muyum, uyamıyorum onu da itiraf edeyim, ama bu onun ağırlığından ziyade sanırım benim tembelliğimden kaynaklanıyor.
Seviyorum ya da sevmiyorum diyemem, hiç bir dine mensup değilim, hepsine eşit mesafede uzağım.
Asla!
Zerre kadar sevmiyorum, nufusa gidip kütüğümden bile sildirdim
Evet seviyoruz. Kuralları nefsimize ve keyfimize göre seçmiyoruz.
Ortalık karışcak hazır olun🤣 Ateistler toplanır şimdi buraya
kural olmadan toplumda düzen olur mu hepsinin aslında çok haklı sebepleri var
Agir gelen bir şey yok senin nefsine günah işlemek hafif geliyor tabi ki doğru olanları yapmak herkese agir gelir
Ben seviyorum ama sitenin yarısı sevmez
Mecbur seviyorum bazen çok ağır geliyor bazen normal geliyor
Bütün dinler aynı hepsi aynı hikaye
Çok şükür elhamdülillah
Allah askina neyi asiri tam olarak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?