Açıklayamadığınız sizi dinsizliğe iten ne var baştan sona okuyanlar için diyorum veya araştıranlar çözümsüz kaldığınız veya böyle olmaz dediğiniz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Açıklayamadığınız sizi dinsizliğe iten ne var baştan sona okuyanlar için diyorum veya araştıranlar çözümsüz kaldığınız veya böyle olmaz dediğiniz?
Evet inanıyorum, kutsal kitapları da okudum hatta ileri de bununla alakalı Youtube kanalı kurmak istiyorum. Altta yorumları gördüm ve okudum. Çoğu Kuran'ı okudum diyor ama nasıl bir okuma ile okudu? Mesela okuduğu çeviri manipülasyon içeriyor mu? Bunları hesaba katıyor mu? Veya Tevrat'ı ve İncil'i okudu mu? Acaba hangi Tanrı gerçek bunu neyle karar vermiş? Mesela kendimden örnek vereyim ben bu sorgulamaların hepsini yaptım. Diğer kitapları da okuudm hala daha okuyorum bu arada. Ben Kuran'ı okuduğumda şunu gördüm. Kuran mezheplere izin vermiyor ve mezehpleri ortak koşmak ile br tutuyor. Korkunç olan şu ki İran ve diğer arap ülkeleri mezheplere inanıyor. Kuran'da geçmeyen bir çok konu haklkında yargıyı o mezhep kitapları ile veriyorlar. Ben mezhepsel İslam'ı terk edip Kurancı bir müslüman oldum, bu araştırmalarıma göre böyleydi. İlk başta Hristiyanlığa ilgim vardı ancak bu sonradan geçti. Öncelikle şu kesinlikle söylenmeli: Kuran'ı anlamak istiyorsak temiz bir kalbe ihtiyacımız var. Kuran kendisini okuyanı müslüman yapacağım demez. Sakınan kimseyi doğruya getireceğini, sakınmayan insanı da saptıracağını söylüyor. Altta bir kadın yorum yapmış diyor ki Müslüman ülkeleri görüyoruz, insanlara faydalarından çok zararları var diye, iyi ama bunun İslam ile ne alaksı var? Mesela ülkemizde demokrasi var, en azından sözde bir demokrasi var, birisi Türkiye'ye bakıp aa demokrasi ne vahşi şeymiş diyebilir mi? Altaki kadının aklı da böyle çalışıyor işte.
Bu dinin faydasından çok zararlarına şahit oluyoruz. Müslüman ülkeler gelişmemiş, toplumları fakir ve hiçbir başarısı olmayan ülkeler. Oysa islamla yönetilen devletlerde olan para ve imkan diğerlerinde yok. Kendileri islam islam diye paraları cebe doldurup milleti aç bırakıyorlar. İranda aylar önce neler yaşandığını gördük. İslamda demokrasi yoktur. İfade özgürlüğü yoktur. Devletler milleti köle gibi işletiyor. İranda bir sürü genç idam edildi protesto ettikleri için. Hemde sabah ezanında. Polisler kızlara tecavüz edip öldürdü. Böyle iğrenç bir din yok. Bu dinden olan pislikler hiçbir dinde yok. Hıristiyanlıkta da görelim o zaman böyle facilar? Veya budizmde? Ben böyle bir dine saygı duymam. Akıl var mantık var. Bu cehaletten başka bir şey değil. İnsanlar sadece gerçeklerden kaçıyor. Bu din sadece kötülüğü, katliamı barındırıyor. Öğretileri de bi ayrı komik zaten hiç girmicem oraya. Din adamlarının hepsi korkunç yaratıklara benziyor. Hüdapardaki milletvekilleri gibi. Bu din sadece cehalet barındırıyor. Maalesef Türkiyenin de kaderi İranınkiyle ayrı olacak. Hangi ülkede bu illet din ön plana çıkarıldıysa o ülke battı bitti. Bu din kimseye değil sadece devlet adamlarına yarıyor. Tabi kullanmasını bilenlere.
Cevap
4Cevap
bazı arkadaşlar nisa suresi 34. ayetten bahsetmiş direk dövün kısmına ne diyor arsız ve ahlaksız kadınlara ki bundan kastı aldatan dır veya çocuğuna karşı ilgisiz olandır ki soruyorum sizlere eşiniz sizi aldatıyor erkek arkdaşların bir coğu direk dalarım der veya cinnet geçirir ama ayet ne diyor önce uyar devamı halinde yanlız bırak hala devam ediyorsa da derebe vurma dan bahsedilmiş ki bu ilk başta bahsettiğim gibi yuvası yıkma noktasına getiren arsız insanlar içindir burdaki ama yuvayı dağıtmamak için için çözüm bulmak içindir ki bazı tasvirden bu derebe kelimesini boşanmak anlamındada tasvir etmiştir özetleyecek olarsak ayet aile bütünlüğünü bozan arsız ve ahlaksızlar içindir bazı kişiler bunu kendi lehine kullanıp Kuran-ı Kerimde vurabilirsin yazıyor o yüzden dövmek serbesttir diyen dıştan insana benziyen şahsiyetler yüzündendir umarım bu ön yargılar kırılabilir
inanmıyorum. kuranı tamamen okuyup samimi şekilde sorgulayan birinin inanacağını da sanmıyorum
Okudun mu
e heralde bu cevabı yazdığıma göre:)
Okumadan da duyulana göre de yazabilirsin sosyal medyadan hangi konular seni rahatsız etti
rahatsız etmesi dışında gerçek olmadığı belli ama rahatsız edenler en çok kadın hakları tabii ki. mesela nisa 34 e göre kocan dövebilir , boşanma hakkın çok kısıtlı nerdeyse yok, miras hakkın yarım , mahkemede şahitliğin yarım. bir kadın kendine bunları nasıl yedirir ve kabul eder hiç anlamam.
Mehir var ama evlenirken kadına güvence veren birde kadın orada aldatması veya sapkınlığı ile ilgili olması lazım ilk yatağı ayırma şeklinde zaten sonra uyarı gibi
İslam'ın bir kitle imha dini olabileceğini düşünmeye başlıyorum. Dine inanmıyorum
Hayır inanmıyorum. Dünya o kadar kaotik ve karışık ki mutlak adaletin olabileceğini zannetmiyorum.
Bir söz vardır : Dinler ateş böcekleri gibidir parlayabilmek için karanlığa ihtiyaç duyarlar diye. Çok doğru
sorgulaman yetmez dini bilgi edinirken sakince anlamaya calisman lazim daha dini konu arastirirken direk karsi cevap bulmaya calisip reddedersen zaten anlamayazsin once anlamaya calis bildikce ogrendikce inaniyosun
Dünyada ki tek gerçek iyi ve kötüdür
İnanmıyorum
Evet inanıyorum
Ne gibi mesela
Yoo uyandırmadı
inanıyorum. hak din bana göre islam.
Reformist ve modernist İslam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?