Kocam tuz paramı vermedi. Ses etmedim ama unuttu mu yoksa akıl mı etmedi ya?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kocam tuz paramı vermedi. Ses etmedim ama unuttu mu yoksa akıl mı etmedi ya?
Cevap
18Cevap
Madem bu adeti biliyor vermeliydi yok vermiyor ama muhtelif zamanlarda hediyeler sık alıyorsa ona say diyeceğim de adet yerine de gelmesi lazım
Yani. Benim ailem adetlere çok bağlıdır babam bildim bileli anneme tur parasını verir, çoğu adeti de yerine getiririz. Bilmiyor mu acaba eşim hiçte sormadım?
Bunu burada bile bilmeyen çok neredeyse unutulmuş adetlerden sayılır eşin de bilmiyor veya yeterince bilmiyor dikkate almıyor veya illa ramazan sonrası hemen yapılacak diye düşünmüyor olabilir.
evde tuz kalmamış, para verde aliim de. Jeton düşerse anlat verir. Düşmezse gül espiriye karışık anlat
Hahaha deneyim bunu 😅
Dürt bi bakalım ben anneme çeyrek altın aldım yeterli midir sence
Bayramın 1. Günü vermeliydi. Unuttuysa da hatırlat ona mutlaka
Cepte belki de para yoktur. Ben verdim vallahi
Tuz parası nedır
Erkeklere yazık gerçekten
Eski köye yeni adet getirmeyin mk tuz parası ne
Eski köyün adeti bu zaten 😂 Ramazan ayında genelde hanımlar aç acına yemek yapıyorlar, ve o yemekleri tatmadan tadını tuzunu tutturmaya çalışıyorlar ya. İşte evin erkeği de teşekkür olarak ay sonunda para verir. Asırlardır var bu adet adı da tuz parası
Bayramda güzel bi s.. ker karısını ödeşirler işte
Unutmuş olabilir sorsaydın ya
Tuz parası derken
Ramazan ayında genelde hanımlar aç acına yemek yapıyorlar, ve o yemekleri tatmadan tadını tuzunu tutturmaya çalışıyorlar ya. İşte evin erkeği de teşekkür olarak ay sonunda para verir. Bu adete de tuz parası denir
O nedir
Ramazan ayında genelde hanımlar aç acına yemek yapıyorlar, ve o yemekleri tatmadan tadını tuzunu tutturmaya çalışıyorlar ya. İşte evin erkeği de teşekkür olarak ay sonunda para verir. Böyle bir adet.
Ülke çapında bir adet aslında belli bir yere ait değil ki çoğu kişi de bilir ve uygular o yüzden eşimin vermemesine şaşırdım
Tuz parası nedir?
Ramazan ayında genelde hanımlar aç acına yemek yapıyorlar, ve o yemekleri tatmadan tadını tuzunu tutturmaya çalışıyorlar ya. İşte evin erkeği de teşekkür mayetinde ay sonunda para verir. Böyle bir adet.
Hımmm anladım çok ilginçmiş ya hangi yörenin adeti bu peki?
Ülke çapında bir adet çoğu kişi bilir ve uygular tabi tam çıkış noktasını bilmiyorum ama ülke genelinde hemen hemen her evde uygulanır. Bu yüzden zaten eşimin parayı vermemesine şaşırdım
Ben şahsen ilk defa böyle bir uygulama duyduğum için merakımdan sordum
İste
Bosann
One ki knk
Ramazan ayında genelde hanımlar aç acına yemek yapıyorlar, ve o yemekleri tatmadan tadını tuzunu tutturmaya çalışıyorlar ya. İşte evin erkeği de teşekkür mayetinde ay sonunda para verir. Böyle bir adet.
Seni satın mı aldı? Eskide kaldı böyle adetler işinize gelen adetler kalsın istiyorsunuz
Satın almakla ne alakası var kardeş
Madem adetlere değer veriyorsun kadın erkek ne derse yapmak zorunda edettendir
Boş yapıyorsun sana hayatta başarılar çekilecek çile gibi durmuyorsun
Ok
Vay be
ne tuzu
Belki yoktur
Netuzu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Tuz parası meselesi küçük görünüp altında güç dengesi yatan konulardan biri olabilir 😉 Bence önce sakin bir anda “Bu ay tuz paramı vermedin, aklından mı çıktı?” diye hafif gülerek hatırlat 😌 Tepkisine bak; unutkanlık mı, yoksa önemsememe mi, oradan anlarsın. İçine atma, küçük görünen şeyler zamanla büyüyor çünkü 🧂💸