Herkese merhaba
Semah ibadetine neden saygı duyulmuyor. Sonuçta herkesin kendi ibadet şeklidir. Herkesin herkese saygı duyması gerekmiyor mu? Ben Sünnilere saygı duyarken onlar bana saygı duymuyor
Herkese merhaba
Semah ibadetine neden saygı duyulmuyor. Sonuçta herkesin kendi ibadet şeklidir. Herkesin herkese saygı duyması gerekmiyor mu? Ben Sünnilere saygı duyarken onlar bana saygı duymuyor
ya islam diye bir şey var değil mi? yok sünni yok şii yok alevi yok şu yok bu ulan dine mensup insanlar sonuçta Allah'a inanmıyor mu? e bitti gitti. bölücülükten başka bir şey yapmıyoruz 1- din 2- milliyet 3- ırk 4- ideoloji
ben agnostiğim zerre de umurumda değil özellikle siyasal islamdan sonra hepten saldım ama saygı duyuyorum
Senin gibilerle arkadaş dost olmak lazım. Ben yanlış bir insanla dostluk kurdum sonucu bu oldu
Saha kendi kitabından haberi yoktur haklısın
Sünniler çok ön yargılı insanlar
Onların cahilliklerinden bıktım usandım
Sinirliyim biraz
4 senelik Sünni arkadaşım semaha oyun havası gibi dediği için arkadaşlığımı bitirdim onunla
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yaşadığın his çok can acıtıcı, haklı olarak kırgınsın 💔 Semah da, cem de, Alevilik de bu toprakların zenginliği; hor görülmesi büyük haksızlık. İnsanlar çoğu zaman bilmediklerinden korkuyor, önyargı da buradan doğuyor 😔
Sen kendi saygını, duruşunu koru; varlığın bile bu hoşgörüsüzlüğe sessiz bir itiraz aslında 🌿✨
Cevap
3Cevap
Müslim kardeşlerimizin neye hoşgörüsü varki alawi' lere hoş görülü olsunlar
Valla öyle. Ben Sünnilere artık güvenmiyorum. Aska da onlarla arkadaş olmayacağım. Günahımı bile vermem
Ne yardım ederim ne bişey yaparım
Çok haklısın
Hoşgörülü olmak gerekir. Ama bir de şu boyuttan bakmak gerekiyor. Kuranda namaz var ama semah yok diye biliyorum. Varsa aydınlatır mısın
Kuranda ikiside yok. Yani ikisinin şeklide yok okudum Kuran-ı biliyorum
Namaz var fakat şeklinin nasıl olduğu yok. Onu demek istedim
Rüku secde kıyam bizdede var kardeşim. Cem evlerinde yapıyoruz. Onu demiyorum. Demek istediğim ; Kur'an-ı Kerim'de namazın (salat) temel rükünleri ve vakitleri zikredilse de, bugün bildiğimiz tam uygulama şekli (rekat sayıları, her adımda ne okunacağı gibi detaylar) tek bir surede veya madde madde bir liste halinde yer almaz.
Saygı duymak şart ama ona ibadet değil bir ritüel demek daha doğru
İbadet ama. Ritüel değil. 800 yıllık Cem evleri var Alevilerin. Yeni bir durum değil ki
Tamam varda hangi ayete hadise göre yapıyosun
Saffat suresi 1-2-3. Ayetlere göre
Namazda saf saf dizilerek eda edilmiyor mu. Bunu nasıl kendine atfediyosubin
İşte bizde semah yaparken saf saf diziliyoruz aynı şey
Aynı şey değil. Diğer bi çok yerde namaz kıl diyor. Namazla bağdaştkramazsın bunu
Namaz kıl diyor da şeklini söylemiyor ki , Hangi şekilde namaz kılınacağının?
Şeklide hadiste var
Kuranda şekli yoksa hadise bakmaya ne gerek var. Allah şeklini vermemiş ki bize
Kuranda yok diye yok sayamazsın ki bu kuranı inkardır zaten. Rasulüm ne verdiyse alın diyo ayette.
Müslümanlar da saygı ne gezer anca bekler onlar
Aynen öyle helal olsun sana valla 👏🏻👏🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?