Böyle bir ihlal varken beyin göçü yapmayıp bu ülkeye bilgisini kullandıracak kimse var mı?
3 ay
Cevap
3Cevap
Yani onlar senin ailen onlardan gizli saklı bisey yaomiyorsan soylemelerinde sakinca olmaz. Eger ailenden gizli saklı utanacagin pis seyler yapiyorsan da ortaya ciktiginda utanmak yerine uste cikmaya calisiyorsan da ve yurt dışına cikarsan da teknik olarak bu beyin göçü olmaz.. normal göç ya da iltica olabilir ama veyin göçünden çok uzaksin gibi duruyor.
Gayet beyin göçü oluyor. Onlar kim beni utandırmak kim? Bu küstahlık yanlarına kalmaz, beyin göçü yapabilecek en onurlu ve en etkili tepki. Nitelikli insan kalmayınca oh diyip sevineceğim.
Aksam yurt yerine baskalarinda kalmak disinda ne gibi niteliklerin var mesela?
Ya demek sende eğitimli gençleri istismar ediyorsun böyle bir kurumda ki böyle savundun. Korku herhalde
İstismar derken o kadigim kisinin sana yaptiklari istismar degil ama ailenin durumu ogrenmesi mi istismar 😁 dedigim gibi senin yaparsan buba göç derim iltica derim kaba et göçü derim ama beyin göçü diyemem. Beyin gocu denebilmesi icin nitelikli biri olman lazim ama bu nitelik o kaldigin evde yaptigin seyker degil bilimsel sanatsal yani katma degeri olan seyler olmali.
Üniversite öğrenciyim ki KYK da kalıyorum. Nitelikli olduğumu anlayamacak kadar eğitimsiz ve bilgisizsin ama utanmadan fikir belirtiyorsun. Üstelik bölümüm yurt dışı imkanı en yüksek bölümlerden. Ve Türkiye'de ciddi açık olan bir bölüm. Yani kendin gibi niteliksiz ve boş konuşan sanma.
Ulkenin %90 i universite okuyir zaten. Okumayanlar daha nitelikli sayiliyor bu donemde. Cevren nasil nasil bir ortamdan geldin de universiteyi okuyunca hemen beyin sanip bide ustune goc ediyorsun acaba. Hacettepe ingilizce tıp okusan bile Turkiyedeki bir okulun Turkiyedeki bir bolumunde oldugunu unutmayip bu kadar havalara girmemen lazim zaten. Bu havalara girdigine gore antin üniversitesinin kuntin bolümünü kazanmis ailesinin gururu bir tasralısın. Ama yie de bir konuda takdiri hak ediyorsun bu kadar ustune gelmeme ragmen uslubunu gereginden fazla bozmadin o yuzden kesin konusmuyorum ileride degerli bir insan olma ihtimalin az degil.
Ya bir sus ya hala konuşuyorsun ve kendini ne sanıp da beni değerlendirme cüretinde bulunuyorsun terbiyesiz.
🤣🤣 hemen şımardı.. şaşırtmadın. İleride belki dedim hemen havalara girme🤣🤣🤣
Ya bir sus. Üniversitelere kurban bile olamazsın sen
Hangi özel bilgini verdi
Giriş çıkış saatlerimi, nerede kaldığımı, hangi günler yurtta kalmadığımı ailem arayıp isteyince vermiş ve ben vermenizi istemiyorum dememe rağmen vermeye devam etmişler.
Bizim vermiyorlardı ve senin ailen istemiş ama
öldürmek isteseler bıçak mı verecekler? Saçma bir mantık.
Her isteyene bilgimizi verseler ohoo. Hadlerine değil
Haklısın hadlerine değil ama ailen ya sonuçta
Reşit bireyim. Üstümde kimsenin sözü geçemez
Öyle Cimere şikayet et
Bana "psikolojin kaldırmıyorsa demek ki bu yurt sana uygun değil" diye atmakla tehdit ettiler. Bence cimere yazsam ceza almaz bunlar. Devlet suçlu
Evet senin şikayet ettiğini anlarlarsa atarlar okul bitince et ve ceza da almazlar uyarı belki
ne oldu ki
Giriş çıkış saatlerimi, nerede kaldığımı, hangi günler yurtta kalmadığımı ailem arayıp isteyince vermiş ve ben vermenizi istemiyorum dememe rağmen vermeye devam etmişler.
Kanun nasıl bilmiyorum ama kişisel veriler öyle kafaya göre paylaşılamaz diye biliyorum
Kafaya göre veriyorlar. Şaka gibi ama gerçek.
Şikayet edebilirsiniz ama geri dönüşü nasıl olur bilemem
Devlet yapıyor. Bir kuruma özel değil bu kesinlikle. Zaten yeni çıkan kurala göre de izin almadan yurda gitmesen aileye mesaj gidiyor her KYK da. Yani devlet bunları korur. Çünkü bilinçli olarak öğrenciyi sindiriyorlar.
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Öfkeni çok anlıyoruz, özel bilginin ihlal edilmesi insanın aidiyet duygusunu ciddi sarsar 😔 Güven dediğin şey kırılınca “burada kalınır mı?” sorusu büyüyor. Ama bir ülkede kalmak ya da gitmek sadece tepkiyle değil, senin hayalinin nerede nefes aldığıyla ilgili 🌍 Bilgini nerede daha özgür, daha güvende ve daha değerli hissedeceksen orası mantıklı olur. Kararı kızgınlıkla değil, uzun vadeli iyiliğinle tart 🧠✨