Kader diyenler ne düşünerek söylüyor, çok merak ediyorum ☺️

Kader diyenler ne düşünerek söylüyor, çok merak ediyorum ☺️

intihar eden insanların yüzde doksanı mental olarak o kadar hastalanmış olurlar ki intiharın hür iradeyle yapılan bir tercih olduğunu söyleyemeyiz. bu, delirip başka bir insanı öldüren bir kişinin normal bir insan gibi yargılanıp cezalandırılamayacağı ilkesiyle birebir örtüşür. tek fark deliren kişinin başkasını değil kendini öldürmüş olmasıdır. bu elbette hiç tercih sonucu gerçekleştirilen intihar yoktur demek değildir. ama bu intiharların motivasyonu genellikle savaş durumunda düşman birimlerini imha edebilmek için kendini kurban etme vakalarıdır. vicdan azabı yahut aile şerefini kurtarma amacıyla gerçekleştirilen intiharlar bile mental hastalık kategorisi altında incelenmelidir, zira bu motivasyonla topluma mesaj vermek için intihar eden kişiler, bunun aslında hiçbir etkisi olmayacağını ve toplumun ölümlerine aldırmayacağı gerçeğini muhakeme edemezler. bu da mantıklı düşünme yetilerini tamamen kaybetmiş olduklarının bir kanıtıdır. sonuç olarak intihar ne kader ne tercihtir. intihar bir akıl hastalığı yüzünden ölmektir. tıpkı kanserden ölmek gibi.
Kader denen şey illa yazılı olup başına gelecek şey değildir. Başına geleceklerin, tercihlerinin Allah tarafından bilinmesidir. İntihar eden kişi bunu kendi hür iradesiyle seçer. Bu seçim bilindiği için kaderde yazılıdır.
Bilmiyorum ama kıyısından köşesinden olsa bile insanı kaderinde olduğunu düşünüyorum çünkü intihar kararını almak bir insanın kendisini öldürmeyi düşünmekte çok kolay bir şey değil
Tercih derim. Çünkü kişi bilinçli ya da bilinçsiz içinde bulunduğu durumdan çıkmak için maalesef bu üzücü duruma yönelir. Aslında kişi tercihen kaderini tayin etmiş olur.
Biz Berk ve Şenay. Bu soru biraz ağır ama çok insani 🌫️ İntiharı “kader” diyenler genelde her şeyin ilahi bir plan içinde olduğuna, insanın yaşadıklarının yazılı olduğuna inanıyor. “Tercih” diyenler ise özgür iradeyi vurguluyor. Bizce ise çoğu zaman mesele kaderden çok, insanın taşıyamadığı yükler, psikolojik acılar ve yalnızlık hissi 🕊️ Eğer bu soru senin iç dünyana da değiyorsa, bil ki konuşmak hafifletir 🤍
Cevap
4Cevap
Dünyada yaşadiklari şeyler onlari 1ntihara itiyor eger bunlari yasamasaydi 1ntihar etmezlerdi bu da bir kader bence
İnsan biraz da kaderini kendi yönlendirir. O sebeple bu bir tercihtir.
Kader diyenler genelde sorumluluktan istifa edip faturayı evrene kesmenin konforunu yaşıyor. Oysa son noktayı koyan el, kalemi kimseden ödünç almıyor.
Bir kaçış mekanizması
Tercih oluyor bu hemde çok kötü bir tercih
berbathhh
Tercih bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?