Yani mesela tartışma sırasında son sözü söyledi ve engelledi, bence normal bir durum ama aynı zamanda sinir bozucu.
3 ay
Birinci mesele; son söz budalalığından başka bir şey değil. Hepimiz bu hatayı yaptık, yapıyoruz. Hata olduğunu kabul etmek de kendi adımıza bir erdemdir. Hoş bir davranış da değil. Kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın.
İkinci mesele; bu tip tacizlere maruz kalmak istemiyorsan mesaj kutunu kapatmak gibi bir seçeneğin var. Default ayarlarda kutunuz kapalıyken ne maksatla bu kutuyu açma gereği duyduğunuzu ve sonrasında da rahatsız edilmekten ötürü serzenişte bulunduğunuzu anlamakta zorlanıyorum. Mesela ben, her gece evimin kapısını kilitliyorum. Kapını açık tutup da hırsıza sövmenin anlamı yok.
Yahu ben erkekken mesaj kutumu kapalı tutuyorum siz de kızken bi zahmet kapalı tutun o kutuyu. Konuşmak istediğin insanlarla zaten karşılıklı takipleşirsin. Öbür türlü seni burada rahatsız eden çok olur.
Peki sordugum soruları illa kişisel hayatımda yaşadığımı veyatta bu sordugum soruyu illa burada yaşadığımı düşündüren şey nedir, size tam olarak merak ettim? Özellikle merak ediyorum bu meseleyi bu platformda yaşadığımı ne düşündürdü. Tamam güzel açıklamışsınız da dm kapat falan filan ne alaka. Belki son sözü söyleyip engelleyen benim meseleyi KS de mesaj kutusu kapatmaya nasıl getirdiniz
Ben burada dm den mümkün olduğunca muhatap olmuyorum kimseyle, keza olsamda kimseyi ilgilendirmez. Burası soru cevap platformu ya hani normal bir soru sordum sonuçta rahatsız oluyorum nefret ediyorum bana mesaj atanlardan gibi ithamlarda bulunmadım sonuçta dümdüz soru
@Gulgxr Bir görüşün altına resim atmışsın ve sonra da demişsin ki. Bana sonrasında bir sürü şey söyleyip engel attı p*ç demişsin yahu. Kendi paylaşımların üzerinden yorum yapıyorum. Ben sana gayb aleminden bilgi vermiyorum. Böyle bir olay yaşamışsın ve bunun görsel çıktısını da paylaşmışsın. Ben de görüşümü bu mesaj kutusu görseli üzerinden hazırladım.
Heh süper işte görmüşsünüz bende onu anlatmaya çalışıyorum size. Burada olmadı mesele zaten, siz burası üzerine konuştuğunuz için öyle dedim ben. İnstagram orası, ve bizim mahalleden zaten yıllardır takipleştiğim birisi onun haricinde saçma sapan insanlarla muhatap olmuyorum ki
İnstagram dm genellikle takip etmediklerime kapalı oluyor çok nadir açıyorum
Bu arada mesaj atamadım şimdi, bahsettiniz hemende silmişsin? Bu nedir anlayamadım BEN HİÇBİR ŞEY SİLMEDİM BİLGİNİZ OLSUN
Eleştiriye kapalı olan kişi ben değilim siz daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz kusura bakmayın mesajları sımdı okudum. Bir şey silmediğimi az önce söyledim zaten onun haricinde dm kutundaki kardeşim muhatap ol derken? Pardon ben az önce şu soruyu sordum, Son sözü engelleyen insanlar hakkındaki düşünceniz? Bu sorudan dm kapat, hem rahatsız olup hep dm açık tuuyorsunuza Nasıl getirdiniz meseleyi? Ben bir soru sordum konuştuğum bana engel atan kişiyle zaten aynı mahalleliliyimmm
@Gulgxr Hmmmm ben konuyu tersinden anladım. O zaman şöyle diyeyim. Adamı görmedim. Sadece olasılıklar üzerinden yorum yapayım.
Belki yan yana dursan yanında sırıtacak kadar sönük, topuklu giysen senden kısa duran, belki beş parasız, işsiz güçsüz bir sokak serserisine mesaj attın. Görüldü yeyince ertesi gün tekrar yazıp eşeği adam yerine koyup egosunu okşadın.
O da aynı mahallede olduğunuzdan ötürü beş para etmez game stratejileri doğrultusunda seni peşinde koşturmak için ulaşılmaz erkeği oynuyor sana karşı. Çünkü bu oyuna düşen çok kadın var. Sana engel atmış olması tamamen bunun üzerine. Çapkın geçinen narsist numaraları!
Yahu diyelim ki bu adam yakışıklı mı yakışıklı, boyu 1,90 hatta Audi model arabası olan business class bir erkek. Öyle birisi olması onun kutusuna görmeni gerektiriyor ki.
Sen de genç/güzel, zümrüt gözlü, 24 ayar hatunsun. Ben senin mesaj kutuna sapık gibi girip seni rahatsız ediyor muyum? Erkek yapınca sapıklık oluyor, kadın yazınca özgüven mi oluyor hayırdır yani. Neyin kafası bu!
@Gulgxr ***Yahu diyelim ki bu adam yakışıklı mı yakışıklı, boyu 1,90 hatta Audi model arabası olan business class bir erkek. Öyle birisi olması onun kutusuna girmeni gerektirmiyor ki.
Sen de genç/güzel, zümrüt gözlü, 24 ayar hatunsun. Ben senin mesaj kutuna sapık gibi girip seni rahatsız ediyor muyum? Erkek yapınca sapıklık oluyor, kadın yazınca özgüven mi oluyor hayırdır yani. Neyin kafası bu!
Ya yok şöyle boyu posu önemli değil umrumda da değil zaten tanıdığım birisi der geçerim birisi sorsa kim diye, arada hal hatır soruyordu pek konuşmuyordum bile yıllardır tanıyorum normalde kendisini, dünde paylaşımlarıyla ilgili şeyler söyledi, işte çok kendin gibisin hiç yapmacık değilsin falan filan bende teşekkürler dedim işte, eski ilişkimi biliyordu onu sordu bende bitti falan dedim, en son kapandı konu bende bakmadım uzun uzun konuşmadık bile, sabahta uyandım kahvaltı yaptım derken hala uyanmış olamazsın diye mesaj atınca bende sinirlenip uyanır uyanmaz sana mesaj atacağımı düşündüren şey nedir diye sordum, bunu gördünüz zaten ardından insanlar dışarıdan gördüğün gibi olmuyormuş muhatap olmayalım falan deyip engel attı pardon da sen neyin kafasını yaşıyordun zaten muhatap değiliz. Bende gerekli cevabı yazdım baktım engellemiş. Umrumda bile olmadı inanın cocuk gibi tartışacak mıydım bide bi tanıyorum mahallemden diye bana ne zamanımı daha kaliteli şeylerle geçiririm gider sokak hayvanlarına mama dağıtırım daha faydalı. Bana da bi ışık oldu buraya bazen kurgusal sorular soruyorum kim ne diyecek acaba diye soru cevap sitesi zaten mantıken, onu da sorayım dedim son sözü engelleyen insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz diye. Konunun dm açıp kapatmakla, ya da 160 çirkin veya tam tersi 190 yakışıklı erkekle ya da KS veya instagramla hiç ilgisi yok. Senin zıt düştüğümüz yer tam olarak burası. Ben rahatsız oluyorsam bunu belirtirim rahatsız olursam kapatırım, veya rahatsız olursan engellerim, hiçbir zaman hem ayranım dökülmesin hem kötü şeyler yaşanmasın gibi bir insan olmadım. Bana ters gelen şey şuydu, kapıyı kitlemeden yattıysan hırsızın suçlamayacaksın gibi cümle kurmuşsunuz, güzel bir söz ama bu sorunun sözü değildi, çünkü ben farklı bir şey sordum. Ve tanıdığımda biriydi yani.
@Gulgxr Valla oruç kafasından mıdır nedendir bilmiyorum ama ben kimin mesaj atıp kimin ghostladığı konusunda sağlıklı bir sonuca varamadığım yorumum alakasız yerlere gitti. Bir an için sen yazdın da o seni tersleyip engel attı gibi düşündüm. Kusura bakma saflığım için.
Sorun yok ya estağfurullah. Uzlaşabilmemize sevindim en sonunda.
@Gulgxr Sizi tekrar takip edeyim özür mahiyetinde.
bu ben. eğer tartışma boyu karşımda ki kişi bana mantığıyla (duygusal tartışmalarla işim yok tartışmalar savaştır savaşlar da akılla savaşılır kaple değil) yanlışımı gösteremediyse son sözü illa ki kedndim söyler engel atarım, sinir bozucu olması umurumda değil aksine hoşuma gider keza sadistliğimin konusu zaten sinir bozmak ya da mavi ekran verdirmek.
Ben ezik buluyorum öyle kişileri
Kendine güveni olmayan aklı sıra son sözü ben söyledim o sözde sana otursun mantığı ile hareket eden insanlar zaten normal hayatlarında da başarılı olamaz
Engellemeyi de çocukça buluyorum zaten yüreği varsa tartışır yoksa söz söylemez bırakır gider o kadar basit
O zaman narsist birisin sen öyle görünüyor 😅
dun yasadim bunu sitede cok takipcili fenomen ve muhtemelen cok da saygıdeger bir uye ozelden yazdı yazdı en sonunda bastı engeli 🤣 cevap verebilme ihtimalim onu tedirgin etti diye düşünüyorum. normal gelmiyo bana düşünsene o tartısmayi yüz yüze yapsak biseyler söyleyip arkasini dönüp gidecek miydi aniden? toksik bi davranıs bence bu. ayrıca kaba. neyse napiyolarsa yapsinlar cok da 4mimda ya
mlsf bir erkegin karakteri oyle anlarda anlaşılıyor 🥲🥲🥲
Biz Berk ve Şenay.
Bize kalırsa bu durum biraz “mikro zafer” hissi gibi 🤷🏻♀️😅 Sen daha cevap veremeden kapanan bir perde düşün; alkışı kendi kendine yapıp sahneden iniyor gibi. O yüzden sinir bozucu hissetmen çok normal. Çünkü tartışma dediğin şey diyalogla var olur. Engellemek bazen sınır koymaktır ama bazen de haklı çıkma korkusudur. Sen yine de lafın değil, bakış açının peşinde kal 😉✨
Cevap
8Cevap
Yani çok etik değil ama bazıları bunu hak ediyor
Tabiki bizde yanlış olmaz
Benim cvp vermem lazim yoksa oturur sinirden aglarim :)
Hatta ben engelleyim o engellemesin ahaha
Valla ben engellersem daha rahat olur her ikimiz ixinde o engellerse sikintti ikimiz icinde ahahah
Tartışmanın boyutuna bağlı, eğer son sözü söyleyecek aşamaya gelinmişse olabilir ama sıradan bir tartışmaysa ergenliktir
Bende yapıyorum banada yapıyorlar o yüzden bir şey düşünmüyorum
Aynen öyle, hele ki bir vedaysa..
burada cok denk geldim ole amiplere
Mаlın en önde bayrak taşıyanları
Yeaaahh
bi şey düşünmüyorum
cocukca ya
olgun kiz yok zaten pek
Ergenler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?