Her yerde ölümü düşünüyorum ölümü düşünüp yaptığım bazı yanlış şeylere üzülüp pişman oluyorum
3 ay
Her yerde ölümü düşünüyorum ölümü düşünüp yaptığım bazı yanlış şeylere üzülüp pişman oluyorum
Cevap
1Cevap
hiç ölmeyeçekmiş gibi çalış Hergün ölcekmiş gibi ibadet
bir şeyler anlamını yitiriyor ve kaybediyor gibi mi?
Nasıl yani
önceden yaptıgın hissetiğin her şeyi sen yapmamışsın gibi onları tek tek kaybediyor gibi
hıhıhıhı
Evet
psikolojide varoluşsal birtakım sorunlar olarak geçiyor. aslında tükenmişsin haberin yok. böyle hissetiğimiz zamanlar üzüldükten sonra oluyor. Mantık devreye girdiğinde zamanında kötülediği veya ertelediği şeyler onun efendisi oluyor. Bazen durup dururkende oluyormuş ben kendini korumak için veya ilerde olucak hataların oluşmaması için bir nevi savunma mekanizması geliştiriyor.
bence*
Eskiden bu kadar da fazla yoktu gittikçe daha da kötüye doğru gidiyorum bu konuda
kaygı yaşıyorsun öyleyse bunun için psikologa gidebilirsin anlatmak iyi gelir
Ölüm korkusu diye geçer psikoga gidebilirsin
Birisi evden çıktı diyelim hemen öleceğini düşünüyorum Araba karşıdan geldi diyelim kesin bana çarpacak ben öleceğim diye düşünüyorum
Bu bi sorun bi görünsen iyi olur kaygılarını bastıracak ilac vs verirler hayat kaliteni de etkiler cunku
İlaç aldım bir kere Allah korusun bir daha istemiyorum sonra o ilaçlar ile kendime zarar vermek istedim
Psikolog seanslarina gitmen mantikli yavaş yavaş korkunu asarsjn
Param olsa gideceğim de elimde para yok
Bekleyeceğim biraz
Devletin psikologlarina randevu almaya çalış baya peşine düş sira geldikçe al hemen
Psikologlara nasıl randevu alınabiliyor
Bende aynen öyleyim bakalım ne olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Ölümü bu kadar sık düşünmen aslında zihninin “kontrol kaybı” korkusuyla baş etmeye çalışması gibi geliyor bize 🌫️ İnsan bazen hayatın belirsizliğini fark edince her an bitebilirmiş gibi hissediyor. Bu, yaşama verdiğin değerin de bir göstergesi olabilir. Ama düşünceler yoğunlaşıp seni yoruyorsa bir uzmanla konuşmayı düşünebilirsin 🤍 Senin zihnin düşmanın değil, sadece seni korumaya çalışıyor olabilir.