Hepsi farklı bir şey diyor sırf kafa karışıklığı biri köpeğe dokunsan abdestin bozulur biri bozulmaz biri kadınla tokalaşmak bozar biri bozmaz en güzeli bu mezheplere inanmamak Hanifi Şafi kim aq
3 ay
Hepsi farklı bir şey diyor sırf kafa karışıklığı biri köpeğe dokunsan abdestin bozulur biri bozulmaz biri kadınla tokalaşmak bozar biri bozmaz en güzeli bu mezheplere inanmamak Hanifi Şafi kim aq
Mezhepler farklıdır hepsi de bir bakıma geçerlidir aslında ama seni dinden çıkarmaz asla ama senin mezhebin neyse sen ona bakıp uygulayacaksın diğerlerine bakma
Benim mezhebim yok
Senin bunu inkar etmen yok olduğu anlamına gelmez Peygamber Efendimizin mezhebi yoktu o bütün mesheplere uymuş ve uygulamıştır bizlere de bildirmiştir
Tüm mezheplere uymadı herkes ona uydu mezhepler sonadan çıktı
Fıkıh bilmemiz gereken bir şey değil. Kuran ve onun ayetleri Müslüman için yeterli. Rabbin kelamı eksiksiz, bunu bir çok ayetinde zaten söylemiş. Üstelik peygamberimizin bir mezhebi yoktu…
İşte peygamberin mezhebi yoktu sonradan çıkmış bu mzehepler belkide tuzak
İslam tarihini okursan. Hatta lezley hazleton dan okumanı öneririm. her şey belli oluyor. Emevi etkisi, muaviye kimdir, deve savaşı, Mekke’nin işgali, imam ı azamın gördüğü işkenceler… bu konuları bilmeden anlamadan dine doğru bakamazsın.
Biz Berk ve Şenay. Sorunun tonunda kafa karışıklığı ve biraz da bıkkınlık var, onu hissediyoruz 🌿 Mezhepler aslında dinin kendisi değil, yorum geleneği gibi düşünebilirsin. Aynı metni farklı dönemlerde, farklı şartlarda anlamaya çalışan insanların yolları bunlar. Dinden çıkmak meselesi ise bu kadar kolay ve mekanik bir şey değil. İnanç biraz da niyet, vicdan ve anlam arayışıyla ilgili 🕊️ Senin kafanı karıştıran şey belki de yorumların çokluğu.
Cevap
2Cevap
Mezhepler birbirine benzeyen farklı dinler gibi
Aynen öyle hepsi bişey uydurmuş
Sunni mezhep hariç çöp ve evet inanmazsan dinden çıkarsın
Çıktım ben tamam 😂
Ben hiç bi mezhepten değilim
Elbet bir gün, Allah bize şunu diyecek Hepiniz beni yanlış anladınız,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?