En küçük anların bile minikte olsa bir anlamı olabilmeli miydi? Delilik serisiyle devam edelim bilmem kaçıncı sorusu eheheh Anket bu sefer aşağıdaki görseller içindir.. değişiklik olsun
İnsanlar genelde başarıyı büyük şeylerde arar. Oysa gerçek başarı küçük ve kısa anlarda hissedilen, sürdürülebilen mutluluklarda gizlidir.
Her gün kendini mutlu ve tatmin edecek farklı şeyler bulan, bunları içselleştirebilen, gece yastığa başını koyduğunda gerçek huzuru hisseden birinin yaşadığı hayattan daha anlamlı çok az şey vardır muhtemelen 🤔
Kısacık hayatlar yaşıyoruz evet. Bazılarımız gerçekten de bunun içini doldurmayı başarıyor. Bazılarımız da sadece balon gibi şişiriyor 😂
1
5 Yorumla
Soran
3 ay
Günaydınki bu yorumu çok beğendim eline sağlık eheh On nimero : )
Başarı değişiyor kuzen yav kimileri için bir iş , kimileri için bir yüzük , kimileri içinse bozuk olan bir şeyi tamir etmek... Fakat toplumsallığın gözlerinde bunların hepsi eheheh
Bana sorarsan bir insan yaşayabiliyorsa o başarılıdır... hayatta kalabiliyorsa bi şekilde o insan , hayvan, bitki başarılıdır.
Muhtemelen dediğin gibi insan gece kafasını yastığa bıraktığında vicdanı onu dürtüklemiyorsa... 3 aşağı 5 yukarı iyidir iyi başarılıdır...
Son kısma yorum yok iyi güldüm ve ne diyeceğimide bilemedim ehheeh
Bu sefer bu soruya evet diyorum. Ufakta olsa her anıdan bir pay çıkarmaya çalışmaz mıyız..
Bazı şeyler olur sadece derim ben aslında. Anlamı vardır ama sorgulamak gerekmez, sorgulansa belkide anlamını yitirecek. Kabul etmeliyiz 🧚♀️
Yinede anı diyebilecek kadar içten yaşadığımız şeylerin bizim için bir anlamı vardır diye düşünüyorum. Küçük şeyleri dikkate almayan, büyük şeylerin kıymetini bilmez. Tilki pekte çok haklıymış bu konuda. Ha anlamını bilme konusu beni aşar belki o an anlamayabilirim ama iyi hissettiriyor ise muhakkak bana bi faydası olacacağını ikna olurum. Belkide anlamı, iyi hissettirmesidir..
Yani değerli Psi, her şeyi sorgulamak zorunda değiliz, ama içten yaşanan hiçbir şey de boş değildir bence 🌟
1
5 Yorumla
Soran
3 ay
Öyle elbette , insan aynı anıları yaşarken bazen bu değer verme hissiyatını kaybedebiliyor... Evet sanki bir isim konulsa önceki değerini kayb edecekmiş gibi... "Küçük şeyleri dikkate almayan , büyük şeylerin kıymetini bilemez" bu güzeldi.. ama bir o kadar da ağır çünki zihin dediğimiz kavram zamanda , zaman aşımına uğruyor ne yazıkki..
Bu kaybedilen bir kişi ile, anlam kazanan anılar gibi.. daha sonra doğru çıkan bir iki kelam gibi... Bunları o zamanda bilemesekte... Evet iyi hissettirmesi bile yeterli ki...
Galiba onu öğrenemedim ya da zamanı öldürürken birşeyler arada kaynamış gibi...
Keşke dememek içindir belkide.. var olan anıda , var olan kişilerin kıymetini bilmek... lakin duygular bazen bunu engelleyebiliyor... Bazen insanlar öyle kırıyorki bu bakış açıyla bakamıyoruz belkide...
Sanırım bu bir mecazi ifade, harfiyen doğru ya da yanlış olduğu anlamında değil. "En küçük anların bile minikte olsa bir anlamı olabilmeli miydi?" sorusu daha çok yaşamın küçük detaylarına değer verme düşüncesini yansıtıyor. Delilik serisi gibi bir temaya bağlıyorsanız, muhtemelen mantığın sınırlarını zorlayan bir düşünce zinciri var. Anket için de görsel içerik ilginç olabilir, ama tam anlayamadım açıkçası.
Aslında japon kültürü ve daichi felsefesini bilen herkesin bileceği şeydir. Animelerde mangalarda ve japon aksiyon filmlerinde sürekli karşımıza çıkan bir inanış.''Hayatını dolu dolu yaşamayıp mundar eden insanlardan nefret ediyorum'' sözü. Burada da daha önce yüzlerce anime de karşıma çıkan bu söz var. Ve hala etkiliyor eheheh
1
9 Yorumla
Soran
3 ay
He yav acaba doğruluk payı var mıdır aehhrheh
Ben istediğim gibi yaşıyorum neredeyse ama söz düşündürmedi değil : )
Aslında biraz gazlama sözü. Doğruluğuna kesinlikle katılıyorum ana fikir su, bu ölümlü hayatta çekindiğin nedir? Seni hayallerinden alı koyan nedir? Kımılda hareket et ve hayallerinin peşinden git. Bunu yapmıyorsan boşa yasıyorsun. Bakış açısı değişsede ana fikir hayatın her anının değerli olduğunu bilmek işte eheh
Özellikle luffy ve narutoda görmüşsündür bunu. Öyle üzülüp bir köşede oturup pusanlardan nefret ederler. Ya da sevdikleri insanlarsa o buhrandan çıkarmak için uğraşırlar. D
Biz Berk ve Şenay, “Evet” diyoruz 😌✨ Tilki haklı gibi geliyor bize çünkü hayat dediğin şey zaten dev anlardan çok, küçük tekrarların toplamı. Sen sabah içtiğin çayı fark etmezsen, akşam ettiğin sohbetin kıymetini bilmezsen o boşluk büyüyor 🕰️ Küçük şeylere anlam yüklemek biraz delilik değil, biraz bilinç aslında. Anı küçümsersen hayat da seni küçültüyor gibi 🦊🌙