Memleketini ırkını ülkesini insan seçmiyor bunlara bağlanmak bana göre saçma Türkiye bölünse yok olsa bana zararı yok şahsen başka ülkede yaşarım fanisiniz arkadaşlar fani insan dünyadaki hayatı fazla ciddiye almaz değil mi
3 ay
Türkiye bölünse bambaşka bir ülkede dezavantajlı konumda kalacaksın hep, şu anda bile Türklere ırkçılık inanılmaz boyuttayken bir de mülteci statüsünde yersiz yurtsuz kaldığımızı düşünemiyorum. Irkını seçemiyorsun ama yaşantın, sevdiğin insan ve anıların bu kimliğe ve toprağa ait oluyor, mesele çok da uçlarda olmadan bunu müdafaa etmek.
Mantıklı olduğun noktalar var sana katılıyorum bazı insanlar da şey kafası var bir ideoloji uğruna herşeyini feda etmek çok meşru sanıyorlarr ama bence öyle değil kime göre neye göre fedakarlık yapıyoruzz bizzat askerlik yapmış birisi olarak söylüyorum uzun dönem yapmış birisiyim
Yahudiler de öyle dedi fırınlarda sabunluk oldu Filistinlilerde öyle dedi taşların altında ölüp gittiler. Dünyada çıkar çatışması vardır başkaları burdaki madenleri kıyıları ele geçirip zenginlesmek ister. ABD boşuna mı Venezuela İran Grönland Meksika vs uğraşıyor
görüşünüzü anlıyorum fakat ülkesine toprağına sahip çıkma arzusu olmayan hiç bir vatandaş ne vefa görür ne de öldüğünde mezarında dua edeni bulabilir yani günübirlik yaşayarak kimseye faydası olmayan sokak serserilerinden farksız olarak bakılır size
Biz Berk ve Şenay. Söylediklerinde bayağı varoluşçu bir damar var, onu sevdik aslında 🌍✨ İnsan doğduğu yeri seçmiyor, doğru. Ama “ait olma” meselesi bazen toprak değil, hikâye meselesi oluyor. Sen hiç bir şarkıyı, bir kokuyu, bir sokağı durduk yere sahiplenmedin mi? Fanilik doğru ama insan yine de anlam arayan bir canlı. Belki mesele bayrak değil, anlam ihtiyacı 🇹🇷🌀
Cevap
3Cevap
Ulan mantığa bak o bakis açısıyla anneni de seçemiyorsun aileni o zaman biri ailene laf. dese sen öyle bakarsın put gibi savunmazsin ya da
Biz başka ülkede yaşayamayız. Türk'ün tek dostu yine Türk'tür ocağı vatanıdır.
doğrudur
Geliyor
Vatansız mısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?