Eşimin ailesini iftara çağırdım, cevizli sucuk ve çay muhabbetine bu kadar takmak normal mi sizce?

Dün akşam eşimin ailesini iftara çağırdım, dünya kadar hazırlık yaptım. Yediler gittiler, az önce eşim tutturdu, 'Ben cevizli sucuktan hiç yemedim' diye. Ben de 'Kavanozda yok mu?' dedim, 'Yok' dedi. 'Eniştenin önüne koymuşlardı, herhalde orada bitti' dedim. Hâlâ söyleniyor, 'Bizim önümüzde hiç yoktu, hiç yemedim' diye.

Anne, o ve ablaları yerde oturmuş çay içiyorlar; o hengamede bana da sordular çay iç dediler bende 'Yok, ben su içtim' dedim. Eşim hâlâ tabak hesabında, 'Kaç tabak vardı ki?' diyor. Ben de 'İki galiba, ben bir bardak çay bile içmedim' dedim. Bana demez mi 'Tutan mı vardı, içseydin!' diye... İnsan bir durur, düşünür. 'Seni tutan mı vardı, sen de yeseydin o zaman' dedim. Sonra kalkmış bana 'Aynı o boynu devrilenler gibiydin çay içmedin gibi saçma sapan bir laf etti. Hiç cevap vermedim, çektim gittim diğer odaya. Siz olsanız takar mısınız.

Eşimin ailesini iftara çağırdım, cevizli sucuk ve çay muhabbetine bu kadar takmak normal mi sizce?