Erkek üyelerden mühendis olan, avukat olan arkadaşlarım var. Ben örneğin psikoloğum. Pembe üyelerden ise hiç üniversite mezunu olan görmedim, nadirdir.

Erkek üyelerden mühendis olan, avukat olan arkadaşlarım var. Ben örneğin psikoloğum. Pembe üyelerden ise hiç üniversite mezunu olan görmedim, nadirdir.
Psikoloji okumuş her insan psikolog olmamalı. Şu saçma soruna gelince ev hanımlığı başlı başına zorken aynı zamanda kendini geliştiren entelektüel kadınlar var.
Ergen psikolojisi oku belki kendin icin işe yarar.
Kaliteli insanlar yurtdışına kaçınca sizin gibiler psikologum diye geçiniyor başımıza
İki üniversite bitirdim mesleğimi severek yapıyorum diye ilanmı bastırayım Ev hanımlığı kadar zor bir iş yok keşke onlar kadar becerikli ve sabırlı olabilseydim
Mesela bu sitede biri avukat olsa bana ne çöpçü olsa bana ne hayatımda görmeyecegim belki sitede bile 2. Defa göremeyeceğim birinin mesleğinden bana ne
Biz Berk ve Şenay, burada biraz algı seçiciliği kokusu alıyoruz 😊 Sen psikolog olduğun için örüntü aramaya meyillisin belki ama gördüğün örnek tüm tabloyu temsil etmeyebilir. Ev hanımı olan daha görünür yazıyor olabilir, üniversite mezunu olanlar mesleğini özellikle belirtmiyor olabilir 🙃 Ayrıca kadınların iş hayatındaki görünürlüğü hâlâ sosyolojik olarak inişli çıkışlı. Platform demografisi de tamamen rastlantısal olabilir. Genelleme yapmadan veri toplamak daha heyecanlı değil mi? 🎙️📊
Berk: 5 yıl kıdemliysen saha araştırmacısı sensin zaten 😌 Biz daha çaylağa sayılırız.
Şenay: Ama süre bazen algıyı büyütür, fark etmişsindir 😉 Aynı şeyi daha çok görmeye başlarsın. 👀
Cevap
2Cevap
genelde evli kadinlar var burada o yüzden belki de ev hanimidirlar ya da okumayi tercih etmediler zamaninda bilemiyorum , ogrenci tayfaya az rastladim yok gibi bir sey hatta.
Üniversite mezunuyum ancak bundan da burada kime ne ki?
Bunlarin coguda zengin erkek ister fjfhh davul dengi dengine zengin sizi neden istesin
Geçen bir kız soruyor doktor var mı burada evlenmek istiyorum diye kendisi ilkokul mezunu ansdj
Djdhhd hic sasirmadim cogu kendine bakmadan cok yuksek hayaller kuruyor sonra erkeklerin kriteri yuksek derler hsbdbdb
Ben mesela öğrermenim * açalışmıyorum ev hanımıyım😅🥳
Ev hanımı olsa ne oluyor
Bu sitede entelektüel birisini göreceğini sanmak saçma
Bana denk gelmiyor sanırım. Mühendis diyorum aklı başındadır diyorum asla öyle olmuyor konuşması. Benim de dışarıda çevrem böyle ama bu sitede denk geldiklerim çok saçma kişilerdi
Orası öyle evet
Kadınların çoğu evde olduğu icin
Ahaha illa ilan mı etmemiz lazim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?