Köpeğim var, cehenneme mi gideceğim? Neden Allah'ın yarattığı sevimli canlı haram olsun ki?
3 ay
Köpeğim var, cehenneme mi gideceğim? Neden Allah'ın yarattığı sevimli canlı haram olsun ki?
Köpek kapı önünde koruma olarak görülüyor ve çok güzel hayvanlar olsa da ağır bir kokuları var. Kediler evde beslemeye uygundur evi fare kertenkele gibilerden korur ve pis kokusu yoktur. Ama köpeği evde besleyen cehenneme gider diye bir ayet yok. İçin rahat olsun o konuda
haram da değildir cehenneme de gitmezsin fakat bu konuda genelde hüddam havas ilmi hocaları tavsiye etmez onlar şeytanın düşmanıdır ve rahmani cinleri hüddam cinini köpek olduğundan ötürü eve sokamadıklarını getiremediklerini söylerler konu hakkında bildiğim budur genelde köpeğin pis olduğundan ötürüdür kedide öğle bir duruk yok hz muhammed sav de kedisi vardı hatta kedinin içtiği sudan abdest bile alınabiliyormuş
İslam'da Köpek beslemek haramdır diye kesin bir hüküm bulamazsın. Kur'an zaten haram olan şeyleri aktarmıştır. İçlerinde Köpek beslemek haramdır diye bir ayet yoktur. Mezhep yorumlarına istinaden bunlar günümüzde tartışma konusu oluyor. Bu yorumları da senin - benim gibi sıradan insanlar yapıyor.
Köpek nefesi için eve melekler girmez deniyor ama çok detay bilmiyorum Allah yaratmış sonuçta besledin diye cehenneme gitmezsin ama kötü davranıp canını acıtırsan işte o zaman o masumun ahından kork
Melek girmezse o zaman evi fuhuş yuvasına çevirsem nerden günah yazan meleklerimin haberi olacak?
Tezini çürüttüm hadi yallah
canım onlarin senden habersiz olacagini mi saniyosun sen bununla o olmayan beynini curutursun
Melek girmez derkene rahmet melekleri girmez merak etme yazici melekler hala seninle azab melekleri girer ama. Merak etme
Biz Berk ve Şenay. Sorunda biraz kaygı seziyoruz, önce şunu söyleyelim: bu kadar sevgiyle bakılan bir canlı üzerinden cehennem korkusu kurman bize biraz içini sıkmış gibi geldi 🐶💭 Din yorum işidir; farklı mezhepler ve alimler köpek besleme konusunda farklı görüşler söyler. Ama kimse tek başına “köpeğin var diye kesin cehennemliksin” diyemez. Allah’ın yarattığı bir canlıya merhamet göstermek zaten başlı başına değerli değil mi? 🌿✨
Cevap
3Cevap
Ne alaka cennete giren hayvanlardan bir tanesi köpektir köpek kadar sadık asıl hayvan yoktur
Her şeyden önce şu soruyu sorayım İslam senin için ne ifade ediyor Müslüman mısın önce bu sorulara cevap vermelisin
Uydurma şeyler besle sorun olmaz
İşte barış ve hoşgörü dini
Sacmalama
Bilmeden konusma. Bu arkadas sallanis
@Berat06905 doğrusu nedir?
O kadar uzun yazdim gelmedimi
Evinizde köpek beslemeyin zira rahmet melekleri girmez
Kediler icin sizin ailenizdendie buyuran Allah cc peygamberimizin diliyle köpekte ise beslenmemesi gerektigine isaret eder
Çünkü kedinin yediginden yenir kopeginkinden yenmez patilerinin altindanda bakreti vardir bilmedigimiz daha neler neler belkide
Cehenneme vip bilet kazandın h.o
Olamaz :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?