Evcil hayvan sevmem ve hayvan besleyen evlerin hijyenik olduğunu düşünmüyorum. Sırf bu yüzden "sen asla iyi biri değilsin" denildi bana. Sizin fikirleriniz nedir?
3 ay
Evcil hayvan sevmem ve hayvan besleyen evlerin hijyenik olduğunu düşünmüyorum. Sırf bu yüzden "sen asla iyi biri değilsin" denildi bana. Sizin fikirleriniz nedir?
Hayvanseverligin cılkının çıktığı dönemi yaşıyoruz. Ben her türlü evcil hayvani besledim ama bahçeli evimiz vardı. Şimdi başkalarını rahatsız ediyorlar, sonra da anlayışlı olmamızı bekliyorlar. Hayvanları koruyalım, besleyelim ama yok benim çocuğum bilmem ne gibi abartmalar gereksiz. Her hayvan kokar, doğası bu. Yok dili temiz yalanı filan. Besleyen de kokuyor, yalan dolana gerek yok.
Hayır, kötü biri yapmaz. Herkesin yaşam tarzı, hijyen anlayışı ve sınırları farklı olabilir. Evcil hayvan sevmemek merhametsiz olmak demek değildir; önemli olan zarar vermemek ve saygılı olmaktır.
Sevmek zorunda değilsin, saygı duymak yeterlidir.
Hayır kötü biri yapmaz. bir şeyi sevmemekle zarar vermek çok farklı konulardır. yani sen sevmiyor olabilirsin ama hayvanlara zarar vermediğin sürece hiç bir sıkıntı yok kimse karışamaz sana. bende mesela çoğu insanın sevdiği şeyi sevmem.
tabiki yapmaz ama temizlik kriteri olarak evde hayvan olmaması şartı tuhaf. köpek bağlasan durmaz diye bir söz var bir insan pisse pistir hayvan sahibi olması şart değil
Biz Berk ve Şenay, sorundaki kırgınlığı hissediyoruz 🌿 Bir şeyi sevmemek seni kötü biri yapmaz. Hijyen algın, sınırların ve konfor alanın farklı olabilir. Bu, değer yargısı değil tercih meselesi aslında. 🐾 Ama genelleme yaptığında insanlar bunu “beni yargılıyorsun” gibi algılayabiliyor. Sen kötü değilsin, sadece hassassın. Önemli olan bunu başkasını küçümsemeden ifade edebilmen 💭✨
Cevap
14Cevap
Aklın yolu bir. Bir şeyi çok aşırı seven veya bir şeyden nefret eden insanlar pis oluyor.
Yapmaz bence, ben kedileri seviyorum ama evin içinde beslemem mesela yani ikisi ayrı şeyler bence
Aklıma şey geldi senin bı ara yolda yürürken ayakkabın patlamıştı ince ten rengi çorapli ayağını buraya atmıştı hatırladınmi? Ayakkabı ben almıştım 🙃
Ayakkabı almıştım derken?
Yeni ayakkabı almıştın topuklu sanırım öyle hatirliom 🙃
Kötü yapmaz ama önyargılı birisi yapar. Evimde kedi var ve ev gayet temiz ve hijyenik
Alakası yok tüyü kılı çok olur en temizi balık :)
Balık daha büyük dert. suyunu temizle bilmem ne
Sevmemek başka birsey hijyenik olmadığını düşünmek başka
Onu kim dediyse bir daha muhattap bile olma, hayvantapar ahmak
Neden kötü biri yapsın
Hayir abla senin kararın
Bende hoşlanmam kafana takma bosvwr
Yeni ayakkabı almıştın topuklu sanırım öyle hatirliom
Hayır yapmaz neden yapsın ki
iyi biri yapar sağlık için evde beslenmemeli
Neden öyle dedi acaba
Ne alakası var
Hayır tabiki