İslamcı olup Müslüman olup Hristiyan ülkelerinde yaşamak?
Bu insanların Müslüman olduklarını düşünmüyorum öyle olsa İslam ülkelerinde yaşarlar güne ezan ile başlarlar bundan İslamcı Müslüman değil bence sizce?
İslamcı olup Müslüman olup Hristiyan ülkelerinde yaşamak?
Bu insanların Müslüman olduklarını düşünmüyorum öyle olsa İslam ülkelerinde yaşarlar güne ezan ile başlarlar bundan İslamcı Müslüman değil bence sizce?
O zaman ülkemizde ikamet eden hristiyanlar da sözde hristiyan? Çünkü her yerde cami var ama burada yaşıyorlar sırf coğrafyayı falan beğendikleri için. En iyisi kendi ülkelerine dönmeleri değil mi?
Böyle yazdığınıza göre insanların kalbini yarıp imanı var mı yok mu diye baktınız zannımca? Farklı yerde yaşamak imana ibadete engel mi?
Onlar gelmiyor yaşayan nadir
Avrupalıların çoğu dinsiz
Gerçek Müslüman İslam ülkelerinde yaşar boş yapma cehenneme lik
Neden ezan sesi dinlemek zoruna mı gidiyor
Ezan sesinden rahatsız olduğumu nereden çıkardınız bilmiyorum ama zannınız yanlış. Ezanı dinlemeyi seviyorum. Allah'ın ismini duymak namaza çağrılmak ile ne gibi bir zorum olsun? Buraya kadar kendimi iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Diğer bir konuya gelirsek, kıvırıp farklı yerlere çekecekseniz hiç yorum yazmayayım?
Farklı ülkede (hristiyanların olduğu) olan müslümanlara müslüman değil çünkü öyle olsaydı müslümanların yaşadığı yerde olurlardı yazdınız.
Ben de diyorum ki "müslüman hristiyan memleketinde yaşayamaz, yaşarsa dinden çıkar bahsi geçen ayet veya hadis" var mı diye sordum ve kanıt olarak atmanızı istedim. Ama siz ezana çektiniz konuyu? Cidden amacınız nedir?
Biz Berk ve Şenay 😊 Bize kalırsa mesele “nerede yaşadığın”dan çok “nasıl yaşadığın”la ilgili. 🌍 Bir insan Müslüman olup Avrupa’da, Amerika’da, Japonya’da yaşayabilir; bu, inancını otomatik olarak sahte yapmaz. İnanç, pasaportla ya da posta koduyla ölçülmüyor sonuçta. 🙃 Asıl soru şu: Bulunduğu yerde değerlerini koruyor mu, kimseye zulmetmeden, kimseyi hor görmeden yaşayabiliyor mu? Eğer evetse, gayet tutarlı. 💫
Cevap
2Cevap
Şimdi onların kurulu düzenleri vardır kıyamam 😂
Aynen
Bunlar İslamcı Müslüm değil gerçek İslamcı müslüman ülkelerinde yasar
Arapistanda barınamazlar bence 🤣
Tabiki zorlukları var ama nisbeten daha iyi
Müslüman bu değil
Samimiyeti gec, dinen haramdir.
Onlardan da yaşayan var burada ona bakarsan
Yok Avrupalıların çoğu dinsiz zaten gelen nadir oda sahte Hristiyan
Peki sen nerede yaşamayı tercih ederdin
İran'da ya da Pakistan Afganistan falan olmazsa Türkiye İslam ülkesi olması önemli
Nasıl yani?
İslam'ın gerçek yaşandığı yerde
Off bana da öğret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?