Kafam dalgındı bir anlık bir yudum içki içtim arkadaşım diyor ki daha 40 gün sen artık oruç tutamazsın doğru mu?
3 ay
Çnemli olan niyettir.
Sizin Tanrıyla yakınlaşmak için niyetiniz temiz ve halis ise Tanrı sizi o bir yudumdan dolayı affeder.
Affetmeme ihtimalini düşünerek ibadetten uzaklaşmak mı, affetme ihtimalini düşünerek ibadete devam mı?
Aklın yolu bir …
Devam edin siz.. günahını da bana yollayın hatanızın.
Hayır tutabilirsin.
Sadece şöyle bir bilimsel gerçekten bahsediyorlar. Alkol vücudu 40 günde terkedermis. Dolayısıyla haram olanın vücuttan ayrılması 40 gün sürüyor. Ama bu engel değil tut
Biz Berk ve Şenay 🌿
Senin durumunda olan çok kişi var, panik yok 😊 İstemeden, dalgınlıkla olan şey günah sayılmaz; niyet önemli. İslam’da bilmeden ya da unutarak yapılan şeyler için tövbe edilir, sonra yola devam edilir. 40 gün tutamazsın diye bir kural yok, orucunu tutabilirsin 🥰 İçini ferah tut, kalbin niyetin güzel olsun yeter 🙏✨🍃
Cevap
12Cevap
yavrum zaten tutmuyorsun. ayrıca herkes kendinden soruma üzülme o kadar.
boş ver takılma bu kadar. senin içselliğin önemli. sen değişik bir kadınsın.
bir üst seviye şahsına münhasır. neyse , en azından tutmuş olmayı arzu etmek bile tutmuş kadar sevap kazandırır sana.
ben teşekkür ederim.
ben bilmem onu uaradan bilir
tövbe de, tutmaya devam et bence. Böyle durumlarda ibadet etmek istiyosan etmelisin diye duymuştum.. Allah herşeyden önce niyete bakıyor bence..
Bilerek olursa kefaret olur. Sen istemeden yapmışsın. Bozulmaz.
Aldığın alkol ibadete engel değil ama vücuttan atılması 40 gün sürüyor evet
nihat hatipoğlu'na sorun, yafasını hafif sağa yatırarak cevaplar..
İtin yoldaşı it olur
o arkadaşına şunu de ; şelam yawrum
Öyle bir şey yok
Önemli olan niyet bunu unutma
Yine de tut sen
Tutabilirsin
Yok yaa
Tutma ne olacak 40 gün diye bişey yok
Üstüne de bir kilo baklava yeseydin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?