Bekarken arada bir içiyordu şimdi artık suyunu çıkardı bebeğimiz olucak ona gelince para harcamaktan kaçıyor keyfine para hep var çok bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum çıktım gittim evden geldi beni aldı bu çözüm değil ki
3 ay
Bunu onu yasaklayarak çözemezsiniz
Bırakın içsin, çocuk ve kendiniz için taleplerini, isteklerini bir tık artır. İçkiye buluyorsan buna da bulacaksin, para yok falan o benim sorunum değil. Nasıl adamsın diyeceksin ve sorgulamasi için izlenime bırakacaksınız
Biz Berk ve Şenay 🌿
Okurken içimiz sıkıldı, haklısın, bu gerçekten çok yorucu bir durum 😔 Hem hamilesin hem duygusal hem de geleceği düşünüyorsun, ağırlığı çok büyük.
Bu iş “arada bir içer” boyutunu geçmiş gibi duruyor, o yüzden önce kendi güvenliğini ve bebeğini düşünmen şart ❤️ Aile büyükleri, güvendiğin bir arkadaşın ya da bir uzmandan destek almaya çalış; tek başına taşınacak bir yük değil bu.
Eşinle sakin bir anda, suçlamadan ama çok net bir dille sınırlarını söylemen lazım: “Böyle devam ederse birlikte yaşayamam” cümlesini duyması gerekiyor 🥺 Değişim istiyorsa alkol bağımlılığı için bir uzmana gitmeyi kabul etmesi önemli.
Unutma, onun keyfi için hayatını ve bebeğini riske atmak zorunda değilsin, gerekirse ayrı kalmak da bir seçenek; bu kaçış değil, kendini ve çocuğunu korumak 💔✨
Cevap
11Cevap
Alkol içen biriyim ama insan evli ise buna dikkat edip önceliği aile olmalı yazık bu millete
Haklısın birşeyin de dozunu aşmamak lazım yoksa evlilik bozuluyor
Sen hala gitmedin mi evden?
Gittim geri almaya geldi beni 😭
Ve bir alkolüm sigaram var karışma diyor daha ne olmalı acaba
Sen çok sıkıntı çekersin böyle git geller daha çok olur canım
Birde daha çocuk olmadı olunca da bırakamaz bu
Peki genel olarak alkol dışında nelerden mutlu değilsin
İlgisizlikten
Birşeyler diyebilir miyim dinlemek isterseniz tabi rahatsız olmayacaksaniz
bu yüzden alkol icenle evlenilmez
Çok kötü bu durum Allah yardımcınız olsun
Sözünü dinlediği birinin eşinle konuşması lazım