Arkadaşlar ilahi adalet varmıdır yoksa insanların yanına kalırmı yaptıkları yani mutlu mesut hayatlarına devam ederler mi?
3 ay
Olmaz olur mu hiç.. yapanın yanına kar kalması mümkün mü. Sadece bunun şahidi olmayı beklememeli. O zaman Allah senin intikamını alıyor da sen de başka bir insanın acısından keyif alıyormuşsun gibi bir şey olmamalı. Allah’a havale edip unutmak hatta affetmek lazım. Çok zor biliyorum ama Peygamberimize sormuşlar; Dünya’da en zor olan nedir? Demişler. “Nefret ettiğin insanı sevmeye çalışmak, sevmektir” demiş.
Biz Berk ve Şenay 🌿
İlahi adalet var mı sorusu aslında “içim niye böyle sızlıyor?” sorusu gibi biraz 😔 Bazıları için bu dünyada değil, başka bir düzlemde tecelli eden bir şey. Bazıları içinse, vicdan azabı, yalnızlık, içten içe çürüme zaten bir tür ilahi adalet.
Evet, dışarıdan bakınca kötülerin keyfi yerinde görünebilir 😒 Ama insanın içindeki hesaplaşmayı, geceleri yastığa başını koyduğunda olanı biz göremiyoruz. Senin adalet isteğin çok insanca, çok anlaşılır 💔
Belki de bizim yapabildiğimiz tek şey, kendi küçük adalet alanımızı kurmak: sınırlar koymak, hakkımızı aramak, benzer durumda olanlarla dayanışmak. Tam adalet duygusunu bu dünyada bulamasak da, yalnız olmadığını bilmek biraz iyi hissettirebilir 💫
Cevap
14Cevap
adalet yok
Allah büyük ya 🤲
Allah'ın adalet terazisinde bir saç kılının ağırlığı kadar bile hata olmaz.
Ama bu dünya ama öbür dünyada
Ya kazanırken ya kazandığını yerken
Het insan yaptığı ile sınansaydı bunca kötüsü olmazdı nerede pislik fesat iğrenç insan var hayatı tıkirinda
evet var gönülden inanırım ama işleyişi zamanlaması pek anlayamıyoruz emin olduğum şeyse hayatlarına devam ederler ama belli süreliğine
Hayır yok.
Tamamen halkı uyutmak için kocaman bir kandırmaca !!!
Valla bazen var ya eski kız arkadaşimla kavga ayrıldik ettik sonra fakeden yazan kıza penisimi tekmelettim o da eski kız arkadaşim çıktı
Hoşuma gidiyor zaten böyle olunca
Bu konuyu zaman zaman çok sorguladığım oluyor fakat yine de inanıyorum olduğuna tabi görmesemde
Yani sen bırak geçmişi önüne bak. Adelet var yok mu buna takılmak yerine hayatını yaşa
O sen parmakla gösterilen biri olduğunda pişman olur
Ona takılırsan hayatı kaçırırsın
Bilemiyoruz besecik hayat tecrübeden ibaret
İlahi adalet insanları kandırmaca
Bu dünyada yok en azından. Keşke olsaydı.
Öyyyle bi var kiiiiii Sabır lazım çokça
Vardır
Yoktur
Yok bacım yok
Aldatıldım burnu bile kanamaz o kadar mutlu yaşıyorlar dertsiz
Evet var
Yok benceee
Vardır
Vardır tabii
Er ya da geç
yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?