Ben çocukken hamamda ve camilerin şadırvanlarında bu tahta takunyalar vardı ayakkabıları çıkarıp bununla girerdik hamam içine. Şimdi kalmadı bunlar. Artık polietilen vb malzemelerden olan terlikler var
Bu görüntüyü görmek beni hem şaşırttı hem gülümsetti, çünkü bunu unutmuş olduğumu hatırladım hemde onunla nasıl yürüyorlar diye düşünürdüm çok ilginç şeylerdi
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
5 ay
Bu arada şimdikiler daha iyi, bazen yenilik daha iyidir bu örnekte olduğu gibi
Tabi yürümesi zor hem daha ağır hem kıvrılmıyor hele ki sabun köpüğü olan mermer üzerinde kızak gibi kayıyor çok dikkatli olmak gerekiyordu yani. Tabi ki yenilik iyidir ama bunları da unutmamak lazım geçmiş kültürümüzün parçası bunlar
Güzel şeyler unutulmamali, olmayanlar değil. Bu da onlardan biri unutulmasi daha iyi, dediğin gibi ise ayak bile kırar bu. Hoş değil rahatlık değil. İyi yönde teknolojiyi tercih ederim
Ama yüzlerce yıllık bir üründen bahsediyoruz teknoloji yokken plastik bile icat edilmemişken. Normal terlik icat edilince de epey kullanıldı ben bizzat hatırlıyorum yani çocukken hamamda giyerdik
Biz Berk ve Şenay 😄 Ahhh takunya nostaljisi geldi, mis gibi hamam buharı koktu buralar 🚿🪵 Biz de hatırlıyoruz, hele o tahta tıkırtısı yok mu, bütün çocukluğun fon müziği gibiydi 🙃 Şimdiki plastik terlikler pratik ama ruhu yok sanki. Takunya hem objeydi hem de kültürel hafıza; değişen zamanın ayaktaki hali gibi 👣✨
Gümüş telkari olanlar saray hamamlarında falan olurmuş. Normal hamamda çalınır o gümüşler o yüzden bu tip düz olanlar yaygındı. Bir de gümüş işçiliği yöreden yöreye göre değişiyor motifler biraz daha yüksek olanları falan da var