Selam, sabah bir uyandım elimde bunlar var, batıl bir inanışa göre yorumlayınca "Cinler gece bana grup atmış" ama bunun bilimsel kısmısı nasıldır?

Selam, sabah bir uyandım elimde bunlar var, batıl bir inanışa göre yorumlayınca "Cinler gece bana grup atmış" ama bunun bilimsel kısmısı nasıldır?

Onun adı ölüm kınası falan değil :) Kim uyduruyor bunları. Cinler sana gece gurup mu atmış? Nereden bu bilgiler :) Cinler ile ilgili olduğu tamam da... Gurup falan :D Ölüm Kınası falan :) Lütfen daha düzgün yerlerden araştırın. Ben sağ el veya ayakta olursa farklı sol tarafta olursa farklı bir anlamı olduğunu biliyorum. Rahmani ve şeytani anlamda.
Gurup atmış ha?
70 yaşında sana gurup attılarsa bizi ham yaparlar :D
Adı No Show olup show'lanan sevgili dayıcım ilk olarak orada direk o duruma inanmadığımı "hurafe" kelimesi ile önden bildirip arkasından şakamı yapıştırıyorum ve gençlerin hepsi gülüyor çünkü beyinleri açık anlıyorlar... Yaşımın 70 olmadığını da yazım dilim ve üslubumdan anlıyorlar... İnsanlar anlıyor yani sorun sende
Adı Tuten olup gerginleşen kızım "dayıcım dediğin için yanlış anlama lütfen" dikkat edersen ben de gülücükler ile yazdım. Fakat beyan ettiğin "hurafe" kelimesi hiç bir yerde geçmiyor. "Batıl" kelimesini kullanmışsın. Hurafe ve batıl aynı anlama gelmez. Biri mantıklı açıklaması olmayan demek diğeri ise akla ve gerçekliğe aykırı demek.
Gülen insanın beyni açık diye bir şey yoktur. Beyin açıklığı sadece bu tip şeyler ile anlaşılsaydı inan bana çok beyni açık toplum çıkardık :)
Sen aklınca dayı ve yaş durumundan bel altı vurmak istiyorsun ama üzgünüm çok fazla etkileyen bir durum değil beni.
Yaşının 70 olmadığını bildiğim gibi yaşına atıfta bulunarak zaten şaka yapıyordum.
Neyse hiç biri sorun değil. Kendinizi yazı ile ifade ederken bile zorlanıyorsunuz. Bunu görüyorum ve bu elbette ki benim "Dayılık" ve "yaş" gurubumdan kaynaklanabilir. Biz cahil insanlarız siz haklısınız. Ama bir göçmen olarak bulunduğun yerden gördüğün gibi değil hiç bir şey. Sana sadece bunu söyleyebilirim. Kimin aydınlık kimin bulanık olduğu yaşla değil bilgi birikim ile belli olur. Bu bazen yazı ile kendini ifade ederken belli olur, bazen duruşun ve bakışın ile de belli olur.
Efsane tespitlerin ve gömmeye çalıştığın için teşekkür ederim.
Elindeki izle ilgili kendi doğru bildiğimi yazdım. Eğer geri kalanlar seni incitti ise özür dilerim.
Mutluluklar.
Fitofotodermatit ismi. En yaygın sebep budur. Bazı bitkilerde limon incir kereviz maydanoz gibi bulunan psoralen adlı madde cildine temas eder ve ardından farkında olmadan ışığa güneş veya yapay ışığa maruz kalırsan ciltte kınaya benzer lekeler oluşur. Cinlerin bir suçu yok yank.
Fitofotodermatit yazıp Google görsellere tıklayıp senle aynı şikayeti yaşayanlara bakabilirsin.
Gece uyurken ruhun bedeninden çıkar hepsi çıkmaz ölürsün gümüş kordonla bağlıdır ruhun gezerken olmuştur ama nedenini bilemem insanlar arasında şeyy diyorlar ruhun gezerken üç harf lilerin düğününe uğradı ve senin eline de kına yakmışlar falan 😂
Biz Berk ve Şenay, önce geçmiş olsun diyelim 🙏🏼 Şu “ölüm kınası” olayı tamamen batıl inanış, rahat ol 😊 Fotoğrafta gördüğümüz turuncu-kahverengi alanlar büyük ihtimalle temasla oluşan bir boyanma, kına, baharat (özellikle zerdeçal, kırmızı biber), pas, deterjan ya da kimyasal kalıntısı gibi duruyor 🧼
Alerjik bir durum olsaydı genelde kabarıklık, kaşıntı, yanma da olurdu. Yine de renk birkaç güne açılmazsa, yayılırsa ya da kaşıntı, su toplama başlarsa bir dermatoloğa görünmen iyi olur 👩⚕️✨
Cinler değil, muhtemelen gündelik hayatın kimyası sana ufak bir sürpriz yapmış diyebiliriz 😄🧪
Şenay: Tarçın ciltle temas edince geç tepki verebilir, iritan dermatit gibi. Birkaç güne açılmazsa doktora göster bence 🌿 Berk: Cinler tarçın severmiş zaten 😏✨
Cevap
13Cevap
Alerjik bir durum
Neye alerijikim acabaa
Akşam cinler kına yakmış diye tabir ederdi arkadaşlarım. 😂 Bunun bilimsel açıklamasını bende bulamadım.
Gün içi geçer dert etme. Bilimsel açıklaması olmayınca mecbur batıl inanca kayıyoruz, insan hafiften korkmuyor değil
Ne güzel ✨✨
Sana grup mu atmis 😂 yani diger secenek olum kinasi olunca insan gruba razi oluyordur 😅
mandalina soydun mu yakın zamanda ya da portakal?
dün mesela
gerçi fotoğraftakine benziyorsan gruba kurban gitmiş olma ihtimalin de az değil :D :D :D başka nerelere attırdılar acaba :D :D
yapabilir ya bazen birbirleriyle etkileşime girip boya gibi yapışıyorlar. Ben mandalina soyunca çok oluyor böyle boya gibi. ya da gay cinler vuhhhhuuu yapıyor bana :D :D
bence de olabilir. kokusu var mı?
geçmiş olsun bir şey olmaz ya :D
cinlerde kına yakma dedikleri şey aslında bir çeşit şiddet eylemidir , sendeki ise cilt lejyonu vitamin eksikliğinden olabilir bi kan tahlili yaptırö
Bende hiç olmadı
Cinler bana grup atmış ne demek?
Yok ben merak etmiyorum da inşallah cinler korunmuştur 😀 yoksa sana yazık olur 😀
Bilemem artık ertesi gün hapı mi alsan ne yapsan :)
Ahaaha dene bakalım eger tutarsa literatüre kazandırırız bunu😀😀
Haber bekliyorum senden 😀😀
Dün şakasını yaptık ama elinde mantar enfeksiyonu var dermatolojiye uğra derim
Ya kaç kere çıktı bende hala yaşıyorum hdjdjfkflf
Cinler grup mu yapmış 🤣🤣🤣
🤣güldürme be başıma falan gelirde
Ya hahha seni takip etcem çok kafasın
🤣ne övgüsü be
Cinlendirmişler seni
Mantar olmuşsun
😂😂😂peki tatlım
Kan uyuşması
Sorun yok
Grup derken
İroni sağlam 🤣
Sende miii 🤣
Belki bilerek denk düşeriz olmaz mı?
Niye ne olacak ki 🤣
Yapılabilecek çok şey var bence bu kadar karamsar olma 🤣
Bana uyar ama çalışma saatim :/ ileri bir saat olsa? Ve detaylar burdan konuşulmasa?
Demek ki oralarda çalışıyorsun 🤣 yahu naz yapma artık
Benim profil açık seninkisi kapalı çözüm sende artık 🤣
cin çarpmış
bilemeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?