Babam anneme ve bana yapmadığını bırakmyor, ne yapmalıyım?

Ben şu an 25 yaşındayım. Aslında Almanya yaşıyoruz. Babam 70 yaşına yakın bir bey. Dört senedir çok büyük şekilde değiştiğini gördüm.

Ki bu son bir-iki senedir olayı çok olumsuz şekile getirmeye başladı. Babam emekli olduğundan beri Türkiyeye gidip geliyor, çoğu zamanda hep Türkiyede tek başına geçiriyor.

Annem 65 yaşında ve rahatsızlığı yüzünden ve tabiki beni yanlız bırakmak istemediği için Almanyada kalıyor. Bu son bir senedir babam sadece Türkiyede kalıyor. Arada bir 2 haftalığına geliyor kavga edip bahane çıkarıp gidiyor.

Bu sefer ise olay bambaşka boyutlara geldi. Kiracılarımızla babamın aşırı derecede samimi olduğunu gördüm, helle kiracının eşine o 40 yaşında çocuklu bir bayan toz kondurmuyor. Hiç yapmadığı şeyler yapmaya başladı: gizli gizli telefon görüşmeler, canımlı cicili konuşmalar (bana veya anneme bile yapmış değil!), anneme ve bana olan çok ağır hakaretler, yalan söylemeler (hemde yakalıyoruz hala inkar ediyor), hergün kıyafet değiştirmeler, gizli gizli para hesapları açıp aslında annemin olan parasını kaçırıp üstüne yatırmalar, kendini genç hissediyormuş vs.

Bir ay evel anneme kansız, şerefsiz ve namusuz kadın diye hakaret etti, kiracının esinle birşey olduğunu şüphelendiğimden aranızda birşeymi var diye sorduğumda sandalye ile üstüme yürüdü (hiç daha dayak yemiş insan değilim!) elinle beni yumruklamaya çalıştı, ben tabiki savundum ve vurursa eğer gözümü kırpmadan polise şikayet edeceğimi söyledim (bu olay almanyada oluyor, ve eşini çocuğunu dövmek burda büyük suç).

Annem o ara fenalaştı ambulans çağırdım annemi kaldırmaya çalışırken tekrar üstüme yürümeye çalıştı. Sizi mahvedeceğim şerefsizler, annen gebersede kurtulsam demeye başladı.

İnanılmaz halde şaşırdım, şok içindeyim hala. Babam böyle biri değildi nasıl oldu da bu kadar değişebildi? Kiracılar babamı şişiriyor, anneme başka, babama başka oynuyorlar. Kiracının resmini babamın cüzdanında yakaladık: sözde düşürmüş de kiracı atmak istememiş. Kiracının kocası bunu biliyor, bunun parasını yemek için yaptıklarını düşünüyorum, çünkü babam çok görgüsüz ve herşeyi para ile ölçen biriydi zaten.

Annemin evlenmeden evvel aldığı mallarda gözü var onlar benim diyor. Bana gelince ne halin varsa gör diyor. Üniversite paramı ödüyordu onu kesti, mecbur değil tabiki ödemeye, fakat yarım senem kaldı. Üniversiteye nasıl bitireceğim diye düşünmeye başladım.

Bu ara annem babamın ikinci eşi. İlk eşine ve diğer 5 çocuklarına zamanında aynen böyle davranmış. Şimdi tabiki ilk 5 çocuğu benden daha değerli oldu, çünkü beni Allah ona ceza vermiş. İlk eşi Türkiyede kalıyormuş, babam hep Almanyada. Başka kadınla ilişkisi varmış o ara (sevmiyormuş karısını hiç babası zorla evlendirmiş ama beş çocuk yapmasını bilmiş!), o bayana çocuk bile aldırmış 70li senelerde.

Anneme çok üzülüyorum, kadıncağız hasta tansiyon, morali sıfır, şeker vs. Hep hasta ve bayılıyor. Babamın onu öldürmeye kalkacağından bile şüphelenmeye başladım. Geber diyip duruyor, malın üstüne oturmak için. Bense mal mülk istemiyor, huzur istiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
-Ilk önce tüm mesajlariniz icin tesekkür ederim. Azicik olsada rahatlatti, cünkü yanlis düsünmedigimi anladim. Baba diyorum yanlis yapabilir insan diyorum ama demekki degmezmis. Ben 'babami' gözden cikardim, allah kapima düsürse bile ben onu tanimicagim. Annem artik esini istemiyor evden ayril diyor 'babama', fakat bana mali vermeden ben hic biryere gitmem diye tehdit ediyor. Kiracilar ile yeni evi yaptirmis gizli onlarla yeni evine gidip geliyor ama evden ayrilmiyor...
Güncellemeler
+1 yıl
Annem tabiki kiracilara cikis verdi bir senedir evin kirasini bile ödemiyorlarmis. Ama onlar o kadar arsizki 'babamin' papucundan ayrilmiyorlar babama esya almaya gidiyorlar vs. Beni vasiyetinden bile sildirmeye yardimci olmuslar, sanki benim onun haram parasinda gözüm var da. Öldügüm zaman yanimdami götürecegim!? Bence o bayanin babamla gercekten iliskisi var ve kocasi affedersiniz enayi Almanciyi yiyelim diye karisinin p...ligini yapiyor. Su an Zelandada oldugum icin sahsen tanismadim.
Güncellemeler
+1 yıl
Aralikta Türkiyeye gelince bunu o aileye sormak istiyorum... Ve annem sanirim bosanmaya karar verdi ama emin degilim. Cekip daha fazla bu adam icin sagligini bozucagina s.. etsin ve kurtulsun. Mahalle bile saskin bu samimilige. 'Babam' o hanima bir tane laf kondurmuyor bize agizina alinmayacak hakaretler ediyor. Bi insanin kiz evladina söylemiyecek hakaretler yani, burda detaya girmek istemiyorum. Sanirim anlarsiniz. Insanlar nasil birden bire degisebilir anliyamiyorum, ici bozukmus meger...
Güncellemeler
+1 yıl
Bu ara olumsuz gelismelerde oldu, babam annemi seni öldürcem ve senin ölmenide saglicam fels inecek hersey bana kalacak diye annemin sagligini bozmaya calisiyor. Saglik ocagina gitmis annem ve nerdeyse kalp krizi gecirmek üzereymis.

Annem bosanmak istiyor fakat babam evden ayrilmiyor. Kiracilarimiz ile bir evde kaliyor, ama merdivende anneme rastlayinca hep agir hakaretler tehditler.

Polise bile gitti annem, biz birsey yapamayiz dediler. Zaten Türkiyede böyle olmuyormu hep?
Babam anneme ve bana yapmadığını bırakmyor, ne yapmalıyım?