Annem bosanmak istiyor fakat babam evden ayrilmiyor. Kiracilarimiz ile bir evde kaliyor, ama merdivende anneme rastlayinca hep agir hakaretler tehditler.
Polise bile gitti annem, biz birsey yapamayiz dediler. Zaten Türkiyede böyle olmuyormu hep?
Arkdaşım, annen en baştan yanlış seçim yapmış bunu söyleyeim :( gerçekten çok üzüldüm. Benim teyzem de sizin duumuuzda. 35 yaşında ve 2 ufak çocuğu var.. ama o susuyor çünkü eniştem bilmiyor teyzemin bildiğini.. (eniştem aldatıyor kaç senedir..) ama teyzem evi üstüne alıp çocukların velayetini alabilmek çin şimdilik suusyor bişey yokmuş gibi davranıyor..Neyse senin konuna gelelim.
Sen güçlüsün bu konuda.. Gençsin.. Ama annenin rahatsızlığı için ona çok destek olman gerekir.. Bu zamanlarda anne kız ilişkisi annen için çok öenmli.. Onun yalnız kaldığını eşi tarafından aldatıldığını falan hissettirme.. ANladığım kadarıyla tansiyon rahatsızlığı var.. Tansiyon allah korusun bi anda can alabilecek bir hastalık o yüzden ilaçlarını takip et üzülmemesini sağla..
Babana gelince de allaha havale et önce.. Ama el kaldırırsa ki bunun Almanya da büyük suçolduğunu biliyorum hemen polise şikayet et.. Aslında bunu ayarlasan çok güzel olur. Bİlmiyorum hapse falan alırlar mı ama, ne kadar süre kalır? O zmana kafanız rahat eder, ve annen boşanma davası açar o arada, o da nezarette olduğundan size kaba şiddette bulunamaz.. (Eğer de maddi durumunuz rahat ettirecebilecekse tabi) yeni bir hayata başlamış olursunuz..
Gözümle görmedim ama senin anlattıkların agöre kesinlikle aldatıyr.. Ve komşunuz anlaşmalı olarak paranızı yiyor.. Sen babanla güzelce anlaşsan konuşsan bile o hep onları iyi bilecektir.. Sizi kötüleyecektir.. Neden kötüleyecek sizi? Çünkü komşularınız arayı soğutmak için atıp tutuyor.. Ve bu işin ileri boyutu boşanmasını sağlayacaklar annenle babanın.. Namus a dökecekler olayı.. Kızın eve erkek atıyor.. Annesi de bu işin içinde.. Dışarda bi kaç adamla gezdiklerini gördüm falan diye suçlamalar olacak.. :( bunlar gerçekler.. Kendini hazırla bunlar için..
Belki de bu namus davaları onların arasında gçiyor babana söylüyorlar ama baban hala sizisavunur boyutta ise yok arkadşıdır falan savunmuştur.. ama o boyutu geçince kesinlikle size hakarete başlayacaktır.. Ki malesef bu da annene ''namussuz kadın'' vs gibi laflarla kendini göstermeye başlamış .. :(
Umarım annene bişey olmadan bu olaydan kurtulabilirsiniz..
Elalem beni ne kadar kötülerse kötülesin ben ve allah beni bildikten sonra, cami duvarina pislik yapismaz... onlari zaten mahkemeye vermeye düsünüyorum facebookdan beni o bayanin kardesleri dövecekmis beni tehdit etmeye basladilar ki beni daha görmediler bile düsünebiliyormusun? Ben sadece baba denilen sahisin gitmesini istiyorum, ne yaparsa günahi boynuna. Ne babamdan ne onlardan korkuyorum. Birsey yapamazlar silah tasima ruhsatim var zaten ki savunurum da birsey olursa. Yoksa hemen polise
Tatlım, hemen polise git zaten, hiç kimseyle uğraşma, annenle beraber tutanak tuıtturun, ki orda yasalar çok güçlü, size yardımcı olacaklardır zaten..
Öncelikle babanız için profesyonel bir yardım alabilirseniz bu yolu deneyin. Yine de olmuyorsa, kendisi istemediği sürece sizleri geri döndüremezsiniz. Mal mülk istemiyorum deme bence, seni anlayabiliyorum ama zaten annen ile zor durumdasınız, hukuki açıdan bunun araştırmasını da yapmalısın, işler yolunda gitmezse. Annenin yaşı belli, sağlık durumu da. Zor olacak bu süreç ama güçlü olmalısın, ikiniz içinde. Yalnız değilsin unutma. Benim iki oğlum var. 18 yıllık bir evliliği, 1,5 yıl uğraştıktan sonra başka kadın yüzünden bitirdim.
yazının başını okuyaibldim gerisini getiremedim kusura bakmayın...yakın çevremde buna benzer bir durum söz konusu olduğundan yaşanılanlardan aktarmaya çalışayım...babanız emekli olunca zaten bir depresyona girimiş ibi duruyor(genelede bir çok erkeğin başına geldiği gibi) türkiye ye gelip gitmeside kendisine bir meşkale arayışı inçiç olablir tabi bu arada geliş gidişler tek başına olunca türkiyede kendisine yakın hiisedeceği birileri ile sıcak ilişkiler kurmaya başlamış( bu kiracınız değilde başka biride olablirdi)anladığım kadarı ile bu samimiyet ilerledikce gönül yakınlaşmasıda söz konusu olablir...babanızı yanlız bırakmayın derim profesyonel bir desteğe ihtiyacınız olacaktır elbet..tüm aile bireyleri ile farklı yerlerde farklı aktiviteler yapıyor olmanız babanızla vakit geçirmeniz ve babanızın başka bişey düşünmesine fırsat vermemeniz bu meseleyi çabuk unutmasına ve atlatmasına vesile olablir diye düşnüyorum...üstüne gittiğinizde emin olun ters tepecekdir...
Sanirim bir konuya kadar haklisiniz, fakat babam bizden kaciyor... emekli oldugundan beri meskale ariyor haklisiniz ve bunu anliyorum. babama annem bizle kal diyor kalmak istemiyor. Annem Türkiyeye saglik acisindan fazla gidemiyor. Türkiyede annem yanina gittiginde bile evden sabahin köründe kacar aksam gelirdi ve annemi severek evlendi yani.Sanirim ilk esi gibi annem eskidi artik degisiklik ariyor.Babam ilk okul mezunu, karadeniz kafali ve gercekten cahil ve kültürsüz biri. Ne oldum delisi oldu
bu yaşadıgımız hayat öyle lanet bi durumki nefret edyrum bazen...imkanların cogaldıgı bu zamanda her ınsan kolayı secıyor...baban denılecek adam bırak baba olmayı insan bıle degıll..yaşı 70 olmus amaaa boşş...senın acından suan gercekten cok uzuldum ınv bıtırmene az kalmıs ve bu stres ıcındesın...hıc akraban yada destek ckıcak kımse yokmu yaa...valla ben olurum sana destek gerekırse akraban falan varsa turkıyde donmen ıcın yardımcı olurum..ve su baskı ıcınde babanın adını koydum ben...eger sendede bıraz cesaret yureklılık varsaa kendı hayatını ve annnın haytını gerı kalan zamanda guzel gecrımek ıstıyorsan en kısa surede babadan kurtul derım...ya gıt sıkayet et herseyı goze al yada cek gel turkıyeye...belkı bunları soylemek kolay gelıyor ama..ben gerçekçi bir insanım benı dusunmeyenı ben hıc dusunmem sonucta senınde annenınde bı canı var bu kadar olmazzz yaa sinir oldum yemın ederım...
Cevap
7Cevap
Ben üniversite son sınıfa geçtim, 4 senedir babam bana kan kusturdu.
Kendi ailesi ve annem de onun onayını almak için beni her türlü satıyorlar ve babam beni evlatlıktan reddetmekten bahsediyor. Ortadaysa bir neden yok. Okulumu bitirmeye çalışıyorum. Eskiden sadece yerli yersiz kavgalar çıkarıp evi terkederdi, yahut ben terkederdim. Komik kavgalardı bunlar.
Şimdiyse niyetini saklayamıyor. Evlatlıktan reddedecekmiş. O kadar kolay değil, beni koruyacak kanunlar da var. Annemse onu destekliyor sürekli sırtımdan vuruyor beni.
Acaba benim babamın da mı bir ilişkisi var ve strateji mi uyguluyor?
Bir alman arkadaşım var. Annesi yaptığı çalışmaları finanse etmeyi reddetmiş ve mahkemelik olmuşlar zamanında. Mahkemeyi kazandığında kadın parasını paşa paşa ödemek zorunda kalmış. Almanya'da seni koruyan kanunlar vardır diye düşünüyorum. Eğitim paranı kesemez.
Kozlarınızı mahkemede paylaşın. Hele de ilişkisi varsa bunu kanıtla derim.
Canim alllah sanada kolaylik versin cok zor, fakat Alman kanunlari beni sadece 24 yasina kadar koruyor ondan sonra ne anne ne baba bakmak zorunda. Ya tamam bakmasinlar calisir bir yerden birsey bulurum fakat bastan destek cikcam diye beni bu yola sürüklemeseydi o zaman... anlatabiliyormuyum? son yarim senem kalmis annemle olan sorununu benden cikariyor... ki seytanindan bulsun ne diyeyim. ben bi yolunu bulurum mutlaka. ben manevi yollarda YIKINTI yasadim...
ben boyle babanın...neyse sakinim ya.valla sana bısey dıyımmı anne babam ayrı ıyıkıde ayrılar çalısıyorum aynı zamanda okuyorum anneme gul gıbıde bakıyorum kımsenınde kahrını cekmıyoruz kımseyede eyvallahımız yok allaha sukur.varsa maddı ımkanın verın bosanma dılekçesını cık annenle ayrı eve
annen evi satsın ve boşanma davası açsın direkt 2 3 sene sürse de boşanma davası boşanırlar eninde sonunda, kaçın babanızdan, yoksa anneni kaybedeceksin.. Ya da annen tüm mal varlığını senin üzerine yapsın, babanın hiç bir hakkı kalmaz bu şekilde..
annem mal varligi üstüme gecirirse babam beni mahkemeye verebilir. adam benim dairem var ona bile göz dikti ya. görgüsüz sanki evler ve mallar ile mutlu olan var, ölünce yaninda götüreni cok gördük ya. 70 yasinda azdi valla cok saskin ve hayal kirikligi icindeyim!
kardeşim sen moralini bozma hiç.. Versin mahkemeye neden verebilir ki.. Korkma mahkemelerden bu kadar, ortada bir suçun yok..
annein aklı başında ve akli dengesi normal, senin üzerine geçirmek istemesi ztaen normal... Ki bunu baban bilmek szorunda değil.. Sen kendini güven altına almaya bak, annanle konuş.. o evi de sizin üzerinize yapsın.. Akıllı ol biraz yawrum, ilerde annene bişey yapmayacağını bilmemessin babanın, amacına ulaşıp evden birden atar seni.. neden ev ona kalsın ki?
seni anliyorum, ama dedigim gibi annem rahatsiz oldugundan birsey olur diye daha fazla korkuyorum. birden bire insanlar nasil degisebiliyor, bu beni evlilikten iyice soguttu kac senelik evliler baskalari icin yuvasini yikabiliyor... güzellik istemiyorsa ayrilsin gitsin basimin üstünde yeri var. devir gercekten kötü bir devir allahdan baska siginacak insan kalmamis. annem tek basina yardim edeni yok teyzem beni karistirma diyo tek basina avukatlara zor kosuyor onlarin amacida kolay para kazanmak
Ailedeki sorunlar en fazla cocuklari etkiliyor.babana bisey yapamazsin o yastaki adama dogruyu anlatmak imkansiz eger imkaniniz varsa annen bosanip ayri eve cikin birakin ne hali varsa gorsun komsu kadin evli degilmi kocasi varken bu kadar yakinlasamazlar. Yerinde olsam bosanma davasi acardim mahkeme ne yapacagini iyi bilir
Baban eskiden yaptigi huyunu tekrarlamaya calisiyor bence
sizi gozden cikarmis belliki kendine yeni bir kadin bulmus veya yeni kadin tarafindan kandiriliyor 70 yasindaki erkegin parasina konmak icin
nedense babanı eşşek sudan gelinceye kadar dövmek istedim hayır türkiyede de oluyor ama savcılığa gidersin şikayet edersin burda savcı talimat verir alın getirin diye işte o zaman o bişey yapamayız diyen polis birşey yapmasın da göreyim
Türkiyede haberlerde kadinin öldügünü duyunca savcilik karismaya kalkiyor en fazla. Illaki biri ölmek zorundaki polis islem yapsin! Allah'im sinirlerim ve moralim öyle bozuk ki benim icimden babami öldürmek bile geliyor artik. Tövbe tövbe! Annem gercekten polise gitti, uzaklastirmak istedi polis bizim yapicagimiz birsey yok avukata git dedi. Uzaklarda oldugum icin elimdende birsey gelmiyorki hemen geleyim Türkiyeye yardim edeyim.
hepsini bir kac sefer bile kayita aldim bana bile agizina alinmayacak küfür etti... yani bir insan kizina*dermi bilmiyorum. hepsi kayitta, ama 5 avukata gittik anneme kolay para kazanmak icin anlasmali bosan malinin yarisini kocana ver diyorlar... avukatlarin coguda hep sahtekar (hepsi degil, ama onlar bizi bulmuyor!)
ben 9 10 yaşlarındayken de böyle olaylar vardı bizde ne desem boş iyi bilirm yataklardan ağlayarak kalkmayı
Çok üzüldüm canım ya ALLAH sabır versin eden bulur merak etme ALLAH iyi sabır vermiş sana.İnşallah düzelir durumunuz.
senin adına üzüldüm gözden çıkar o insanı annende boşansın söylemesi bizim için kolay ama..
rabbim yar ve yardımcınız olsun...rabbim hidayet eylesin...
ben kiracınızın babanı bu hale getirdiğinden şüpheleniyorum ama yinede emin değilim,başka seylerde olabilir,madem size bu kadar eziyet ediyor boşansınlar
Kardeşim polise şikayet ettsene
bir yazarmsn bana lütfen konusalm bir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar