İslamda kadın neden bu kadar kısıtlanmış gibi ayrıntıyı okuyup mantıklı bir açıklama yapabilen var mı?

Soruma mümkünse ateistler yanıt vermesın aklı başında insanlar yazsın. Ben islama inancım tam ama çok sorguluyorum şu son 2-3 gündür bazı konularda çünkü bir arkadaşım kuranın sürekli erkeklere hitap ettiğini söyledi birkaç forumda da ateistlerin yazısını okudum kötü hissettim sanki benim dünyaya gelış amacım sadece bir erkeği tatmin etmek köle cariyelik yapmak sonrasında da bir kapalı arkadaşım benı iftar yemeğine davet etti gittim orada birsürü kapalı kadınlar vardı hepsi de genç ben namaz felan kılıyorum ama saçım açık herneyse orada resmen saçım açık olduğu için beni eleştirdiler ben saçımı kapatmak istemiyorum sırf bu yüzden sankı cehenneme gideceğim oysa ben açık kendimi teşhir eden biriside değilim bunu erkekler bakmasın diye değil kendime olan saygımdan ötürü aşırı açık giyinmiyorum dekolte vb ya diyeceğim şu ki kadınlar sanki bana kısıtlanıyor gıbı gelıyor geçen gün reels kısmında parfüm sıkmanın bile günah olduğunu söyledi bir hoca gerçekten ara sıra sorguluyorum ben neden sırf bır erkeğin iradesiz uçkuru yüzünden hayatımı yaşayamayacağım

Güncellemeler
5 ay
Geçen gün haberde 90 yasındakı neneye tecavuz haberını okudum yapmak isteyen her şekilde yapıyor çarşafın altında bile hayal edebilir sapık sapıktır
İslamda kadın neden bu kadar kısıtlanmış gibi ayrıntıyı okuyup mantıklı bir açıklama yapabilen var mı?