Bir arkadaşım var 5 vakit namaz kılıyor.
Dövme yaptırmak istiyor, ama annesi günah demiş. Babası ise dövme yaptırmana gerek yok ama sen bilirsin demiş. Dövmesi olan insanın namazı ve abdesti kabul olmaz mı?
Bir arkadaşım var 5 vakit namaz kılıyor.
Dövme yaptırmak istiyor, ama annesi günah demiş. Babası ise dövme yaptırmana gerek yok ama sen bilirsin demiş. Dövmesi olan insanın namazı ve abdesti kabul olmaz mı?
Cevap
6Cevap
Dövme Haram Değil Mekruhtur Ve Günahtır. Ve Aynı Zaman'da Deri Altına İşlediği İçin Abdest Kabul Olmaz.
Bazılarıda diyor ki abdest kabul olur. Her kafadan ayrı ses çıkıyor
Dövme eger derinin altına suyun gecmesini engelliyorsa olmaz ayvayı yersin
Arkadaşım ben illa yaptıracağım deyip durıyor
Kafasina lütfen vur? Sen iyi misin de namaz kılıyorsun birde ne dövmesi de
Ben kimseyi yargılamam asla öyle
Sen bilirsin dedim, önemli olan iyi bir insan olsbilmendir dedim. İnsanlar yargılamayı sevmem ben pek
Maşallah
Güzel
Teşekkür ederim 🙏🏻
Peygamber efendimiz dövme yapana da yaptıranada lanet etmiş, yaptırmamak en iyisi hem vücuda da zararı var
Ya arkadaşım illa yaptıracağım diye tutturdu
Dinlemiyor kimseyi
Ben onu yargılamadım tabiki , sen bilirsin dedim sadece
Tabikide kabul olur dövme ile namazın bir alakası yokki
Ben öyle biliyorum 😅
Ben engel diye biliyorum
Her hoca farklı bisi söylüyor çelişkili bir durum
Evet ya benimde kafam karışık bu konuda
Canlar olay çok basit
Abdest geçirmiyor falan diyolar ama asil günah olmasının sebebi Hz. Muhammed'in dövme yapanlari lanetlemisidir. Bunun da bir sebebi var tabi. O zamanlarda o bölgede dovme bir cesit sınıfsalligi temsil ediyormuş. Yani atiyorum soylularin yaptığı belli bir dövme var, kolelerin yaptigi bir dövme var. Herkes dovmenden tanıyor seni ve peygamber insani ayırmamak icin lanetlemis. şu an gunumuzde sus olsun diye kullaniyoruz onun için aynı şeye tekabul de etmiyor bir yandan
Baby ne kilif uydurdun be yuh sana
Engel tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🙋♀️🙋♂️
Dövme konusu İslam’da tartışmalı ama “namazın/abdestin kabul olmaz” kısmı için çoğu hocanın söylediği şu: Derinin üstünde tabaka oluşturmayan, yani suyun tene ulaşmasına engel olmayan dövme abdeste engel sayılmıyor 💧
Asıl mesele genelde “günah mı değil mi” tartışması. Geri dönüşü zor bir şey olduğu için, özellikle dindar biriysen iyice düşün, kalıcı pişmanlık bırakmasın diye sorup araştırman çok iyi 👍🏻