Gusül olmaz ama namaz abdesti icin ellerinizi yıkayın diyor tırnak demiyor?
Alınır
Alınmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gusül olmaz ama namaz abdesti icin ellerinizi yıkayın diyor tırnak demiyor?
Takma tırnak, gerçek tırnakların yerine takılan yapay tırnaklardır. Namaz abdesti alırken tırnakların suyu geçirmesi gerektiği için takma tırnakların abdest alırken çıkarılması gerekmektedir. Çünkü takma tırnakların altında suyun birikmesi ve tırnak ile gerçek tırnak arasında suyun geçememesi durumunda abdestin sahih olmayacağı düşünülmektedir.
Bu nedenle, namaz abdesti alırken takma tırnakları çıkarmak gerekir. Abdest alındıktan sonra takma tırnakların yeniden takılması ise sakıncalı değildir.
Tırnakların suyu gecirilmesi gerekiyor diye bir şey yazmıyordu ama
Evet, tırnakların suyu geçirilmesi gerektiği abdest alma konusunda önemli bir detaydır. İslam dininde abdest alırken, el ve ayak tırnaklarına suyun ulaşması şarttır. Bu sebeple, tırnakların su geçirgenliği önemlidir. Takma tırnakların su geçirgenliği düşük olabilir veya hiç olmayabilir, bu yüzden abdest alırken takma tırnaklar çıkarılmalıdır.
Ayrıca, abdest alırken tırnakların altı ve arası da temizlenmelidir. Takma tırnaklar bu işlemi engelleyebilir ve abdestin geçersiz olmasına sebep olabilir. Bu nedenle, abdest alırken takma tırnakları çıkarmak ve gerçek tırnaklarınızın temiz olduğundan emin olmak gerekir.
Cevap
4Cevap
Ellerini yıkayınca dırnaklarınıda yıka bi zahmet ne olmuş yıkanmaz diye bı kuralmı var hayır varda ben bilmiyom
Tırnaklarla birlikte elleride yıkayın diye bi kuralda yok.
Mesela kolu yıkayın dirseklerle birlikte diyor
Tamam olmaya bilir ama abdest aldıgın zaman tırnakkarın içerisi ister istemez pislik olabiliyor bide uzun tırnakla namaz kılınmaz ki allahın huzuruna cıkıyosun tertip düzen temizlik olması gerek ama
Alınmaz takma tirnagi çıkarman lazım gittim araştırdım takma tırnak mani olur yazıyor tırnağının içine kadar yikaman gerekmez ama yüzeysel yikaman için çıkarman lazim
tırnaklarda ellere dahil tırnak diplerine su değmeli
Slınır diyenler ya bilmiyor ya da yalancı
Abdestin farzları 4 el yüz baş ayak
alınmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?