Birini seviyorsan, onu tamamiyle hissetmenin neresi kötü veya yanlış?
En basitinden neden öpüşmeyi bu kadar ahlak dışı algılıyorsunuz?
En basitinden neden öpüşmeyi bu kadar ahlak dışı algılıyorsunuz?
O kadar katı değilim ama evlenmeyeceğim ayaklarını geçiniz efenim. Bu yaş aralığında özgür kız havalarında takılan çoğu kız evlenmeyeceğim diye rahat takılır ama hepsi de zamanı geldiğinde evlenir. Kendi iradesiyle evlenmeyen insan sayısı çok çok azdır. Ha bunu öpüşme konusuna bağlamayacağım tabii ki yani evleneceksin diye kendini eve kapat demiyorum ama evlenmeyeceğim bahanesiyle yapma, kimseyi ilgilendirmez diyerek yap.
Özgür kız havalarında takılmıyorum.
Annemin babamı göz göre göre aldattığını öğrendiğimden beri evlilikten tiksiniyorum.
Bu düşüncem ortaokuldan beri var ve değişmezde.
Tamam işte ergenlikteki düşünce olduğundan bahsediyorum. Ayrıca annen babanı aldatmış yani kendinden mi şüphe ediyorsun anlamadım?
Hayır aldatilmak korkutuyor beni.
Aldatılmayacağına emin olduğun biriyle evlenirsin zaten, herhangi biriyle değil. Afedersin ama sana bir köpek kadar itaat eden biriyle evlenmelisin. Seni taparcasına sevecek, yeri geldiğinde korkacak ve senden hiçbir şey saklamayacak biriyle. Erkeğinin iplerini elinde tutan kadın, mutluluğu hiçbir zaman kaybetmez.
Anlaşılmıyor ki kimse.
Ne mükemmele yakın arkadaşlarım oldu, çok sadık duran, hepsi aldattı bir şekilde.
Arkadaşlarım derken? Sevgililerin mi seni aldattı yoksa arkadaşların mı sevgililerini aldattı? Yok arkadaşım yok arayıp bulacaksın mükemmel erkeği ve sahip olacaksın ona. Korkma işini bilen kadını kaybetmeyi göze alamaz kafası çalışan erkek.
Öpüşmenin ahlak ile bir alakası yok bence. Yanaktan öpüşmek kadar normal bir durum yani. Hem tensel temasta olması gereken bir şey. Dikkatli okuyun "iki sevgili seks yapmalı" demiyorum "tensel temas önemli" diyorum.
Benim bahsettigimde seks değildi.
Insanlar sevgilerini tenleri aracılığı ile göstermeyi neden bu kadar reddediyorlar onu anlamaya çalışıyorum.
Anlayamazsın çünkü sen daha mantıklı düşünüyorsun. Cehalet; senin, benim ya da bizim gibi mantıklı düşünen insanlar için içinden çıkılmaz bir durum. Seks ayrı bir boyut. Bizim bahsettiğimiz sarılma, elele tutuşma, saçını okşama gibi dokunmaya dayalı seviyeli temaslar ama tabii ki anlayana...
Büyük yabancı ülkelere bakıyorum insanlar istediği gibi dolaşıyor sevgilileriyle.
Bizim ülkemizde yan yana yürüsem bile bakışlarıyla rahatsız ediyor insanlar.
Toplumun genel zihniyeti midemi bulandırıyor.
Her halt içinde dine sığınmaları yanlış.
Kesinlikle katılıyorum. Duydukları, gördükleri her şey için dine sığınıyorlar böylece din tacirleri tarafından açık hedef konumuna geliyorlar ama farkında değiller. KULLANILIYORLAR!!! Allah için yaaaa Kuran da "ölen eşin ile 6 saat içinde ilişkiye girebilirsin" diye bir saçmalık yazabilir mi? ya da "6 yaşındaki kız 25 yaşındaki erkek ile evlenebilir" diye yazabilir mi? Bize el ele tutuştuk diye "sapık, günahkar" diyenler kendiler en ala sapıklığı yapıyor. Mantık şu "El ele tutuşamazsın ama 6 yaşındaki kız ile evlen ona istediğini yap" Lanet olsun böyle mantığınıza.
Ayrıca bir de şu çok nefret ettiğim ifrit olduğum bir soru var. Onların düşüncelerine karşı paylaşım yaparsan sana şunu sorarlar hemen "Sen müslüman mısın?"
Sanane benim dinimden, inanışımdan. Bende Müslümanım ama benim bildiğim islam dini hoşgörü dinidir.
Biraz sinirlerim hopladı döşedim yazıyı kusura bakma...
Tabiki soracaklar o ''sen Müslüman mısın'' sorusunu.
Dinsiz damgasını bastırmazlarsa içleri rahat etmez çünkü.
Her haltı yaparlar.
Ondan sonra gelir burada dört dörtlük müslümanmış gibi ahkam keserler.
En nefret ettiğim insan tipi cahil ve ahlak bekçisi.
Aynen valla. Sanki bütün ülkenin namusu onlara emanet biz gerizekalıyız bir onlar mükemmel. Allah akıl fikir versin inş. Hem ne halt ederlerse etsinler de bizim gibi insanlara bulaşmasınlar arkadaş... Teşekkürler..
gerçek aşk ve sevgi diye bir şey yoktur maximum 5 yıl sürer sonra o insandan nefret edersin o yüzden kendimi kullandırtmam nikahsızken hele ki.. Kaldı ki erkeklerin çoğu birlikte olduktan sonra o kızdan soğur birçok ayrılığın sebebi bu yaşayanlar elbet vardır o yüzden öyle ekşınlara hiç gerek yok.. İnancımın emrettiği şey de bir doğruluk illa ki var diye düşünüyorum zaten
Bahsettigim şey seks değildi...
öpüşme de sekse açılan bir kapı aslında.. yani sen öpüşmeyi masum olarak düşünebiliirsin ama erkek zihniyeti için öpüşen kız demek yatağa da girer demek bu gözle bakılmasını erkeklerin iğrenç tatmin ve fantezi ürünü olmayı tercih etmem kendi adıma
Her erkeğin öyle olmadığına eminim.
Kaliteli bir sürü erkek var.
Onlarla birlikte olunması bu sorunu çözer.
onun ayrımını yapmak da biraz kumar gibi ama.. çok iyi rol kesiyor bazıları çünkü
Cevap
14Cevap
Utanç duyulacak bişey gibi gösterildi yıllarca bencede gayet normal doğal bişey
Ne kadar çok dar beyinli var.
Sanki hepsi dört dörtlük müslümanda bir öpüşünce sorun oluyor.
Malesef. Müslümanlık olarak değilde çevre baskısı gibi düşünelim sokakta öpüşen biri görünce dedeler kovalayama başlar onun gibi bir şey :)
benim için tabu değil hatta tensel temas için illa aşk da gerekmez karşılıklı beğeni ve arzu yeterlidir.
Kimseyle hicbirsey yaşamadım diyenler yalancidir :D
Kendini başkalarıyla kıyaslama.
Devam et!
Kınadığı ayıpladığı her şeyi yaşayan insanlar, böyle sorular sorulunca,
günah sakıncalı vesaireye bağlıyor.
Milletin yorumuna muhalefet olma hakkını nerden buluyorsun? @Virginecchi
gizli ne yaparsan yap günahı herkesin kendi boynuna ama toplum içinde olmaması iyi çoluk çocuk hacı hoca falan durumları
öldükten sonra bir hayat olduğuna inanan insanlar dinin emirlerine göre yaşarlar. herhangi bir dine mensup olmayanlar kendi kurallarını kendi koyarlar
Herkese göre değişiyor bu evleneceğinin de garantisi yok sonuçta
Ben evlenmeyi düşünmeyen bir insanım mesela..
Herkese evlenicekmiş gibi bakılması saçma.
Evlenmicem diye hiçbir halt yaşamıcak mıyım, saçmalık
şu an belki evlenmeyi düşünmüyor olabilirsin ama karşına sevdiğin sevildiğin biri çıkınca bu fikrin değişecektir değişmez deme sakın insanın bir anı bir anına benzemiyor fikrin değişiyor yaşadıkların gördüklerin mesela...
Evlenmicem diye bisey yapmicam mi, saçmalık diyorsun da bir gün gecmisinde ki yaptigin hatalarindan pisman olursan o zaman anlarsin sacmalik mi degil mi
Öyle algılayanlar elde edemeyenlerdir bence. Sevişmek gibisi var mı yaa ruhunu nasıl dinlendircen başka? duygularını nasıl aktarabilirsin ki başka...
Ahlak disi algilayanlar bir yakalasinlar nefessiz kayarlar
Doğru.
Böylede mide bulandirici zihniyetleri var.
Ulaşamadıklari şeye b*k atıyorlar.
Gidin öpüşün, çakışın! Bize ne?
Sen müslüman misin peki. bisey soracam
Evet Müslümanım.
Bugüne kadar hiç kimseyle öpüşmedim veya bir yakınlıkta bulunmadım da merak edersen.
Böyle bir soru sorunca neden dinsizmişim gibi algı yaratıyor beyinlerde?
Dinsizsin demedim. ama cahilsin kardeşim. çünkü müslüman olmana rağmen kuran okumamissin. İslam sana ne emrediyor bunlardan bir habersin. sen simdi diyorsun ki. birbirini seven insanların öpüşmesi dokunması ya da sevişmesi niye kotu diyorsun. Allah ta diyorki birbirinizi sevin ama evlilik ten sonra bunları size helal kildim diyor. evlilikten önce bunlar haramdır yani. peki neden Allah bunu söylüyor. çünkü siz kadınların üzülmesini istemiyor. ateşle barutsunuz. sen simdi sevgilinden hamile kalsan napacan peki. ailenin duymasın diye gidip çocuğu aldiracan demi. burada da bu tip soruları zaten görüyoruz. hep mağdur olan insanlar kadınlar oluyor. siz mağdur olmayın diye Allah evlilik şartı koşmuş. evlilikten önce sevgilinle opusemez sevisemez yakınlık gosteremessin.
Sen müslüman değilsin herhalde müslümansan bu dediklerin Allaha şirk koşmak Allahın haram dediği bir şeyi savunuyorsun şu an tamam yapta savunma bari.
Şirk koşma ile ne alaka?
Mantığını al ve konuş
Sen Allahın haram kıldığını savunup ne yapmış oluyorsun şu an bir düşün?
Yooo algilamiyorum benn istersen dene görr ;))
genelleme yapmayalım :D
Gel öpüşelim o halde...
Bir Çin atasözü der ki;
Et ete değecek aga.
İlkler evleneceğin kişiyle yaşanmalı abartmadan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar