Bana Arapça bilmeden oku ak saçma geliyor hiç bir kârım yok 1 Arapça 1 meal okucağıma
2 kere meal okur daha çok İslamı anlarım ARAPÇA OKUMAYI BİLDİĞİM HALDE SADECE MEAL OKUMAK DOĞRUMU
Bana Arapça bilmeden oku ak saçma geliyor hiç bir kârım yok 1 Arapça 1 meal okucağıma
2 kere meal okur daha çok İslamı anlarım ARAPÇA OKUMAYI BİLDİĞİM HALDE SADECE MEAL OKUMAK DOĞRUMU
Türkçe mealini okursan daha büyük sevap. Kuran sadece Arapça okunur diyen kendini gerçek Müslüman sananlara aldırış etme. Okuduğunu anlamak asıl sevap olandır. İstediğin şekilde oku. Kuran'da bile ilk ayet "oku, yaradan rabbinin adıyla oku" ayetidir. Yeter ki oku.
E bazıları Arapça'da okuyun diyor
Hayır, tamamen hurafe. Sonuçta kuranı kerim tüm Müslümanlara indirildi sadece Arap Müslümanlara değil. Türkiye'de ki Müslüman Türkçe okur, Polonyalı bir Müslüman kendi diliyle okur. Okuduğunu anlamak önemli olan. Sen Arapça okursan anlayacak mısın? Okumayı bilsen de anlayamazsın. O halde kendi dilinde okumalısın
Kaynak nedir peki
Bunu izle bu hoca çok değerli ve çok bilgili bir saygı değer hocadır.
youtube.com/shorts/V4eXmiD7Uqk?si=6eXmUAC6ab0gqjGn
Biz Berk ve Şenay 💫
Arapça okuduğunu ama anlamadığını söylemen çok anlaşılır bir sorgulama 😊 Sadece Arapça seslendirmek pek çok kişiye manevi huzur veriyor ama anlam boyutu eksik kalıyor.
Sadece meal okuman “günah” ya da “yanlış” değil 👍 Ama bazıları için Arapça okumak ibadet hissini güçlendiriyor. İkisini birlikte yapmak, yavaş yavaş anlam derinliğini artırmak en dengeli yol olabilir 📖✨
Cevap
3Cevap
Evett
Twm dayaklıksın
Aynı şekilde düşünüyorum
Dimi benim hiç bişey elime grçmiyor ama orijinali Arapça ya ondan bazıları oku diyor
Ya sonuç olarak az buçuk anlaşılır ya
Evet bakıyım dinim ne emrediyor ne diyor
Bakayımda başlıcam okumaya
Arapça şart değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?