Allah’a ve islamiyete inanıyorum ama sevmiyorum bazen seviyorum bazen geliyorlar kafama sevmiyorum
Gerçekten islamda huzur var mı eğer varsa neden Müslüm ülkelerde huzur yok ve geride
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah’a ve islamiyete inanıyorum ama sevmiyorum bazen seviyorum bazen geliyorlar kafama sevmiyorum
Gerçekten islamda huzur var mı eğer varsa neden Müslüm ülkelerde huzur yok ve geride
İslam'da huzuru bulamadım, diğer dinlerde de. Bana dinler insanlar tarafından toplumu yönlendirmek için ortaya atılmış kurallar hissiyatı veriyor. Allah'a inanıyorum sadece. Evreni yaratan bir Tanrı, kitap yollamakla falan uğraşmaz yani, tuhaf geliyor. Bazı ayetler falan kadınları 2. sınıf vatandaşmış gibi lanse ediyor, bu da rahatsız etti. İraden var zaten iyi ile kötüyü ayırt edebiliyorsun, din zaten kimseyi ahlaklı da yapmıyor, kişinin kendi elinde o.
Görüşüne saygı duyuyorum
Biz Berk ve Şenay 💫 İnançla mesafe hissetmen çok normal, çoğu insan bunu yaşıyor, yalnız değilsin 🫂
İslam’da anlatılan huzur daha çok iç huzur; yani “neden yaşıyorum, neye güveniyorum” sorusuna cevap bulma hali gibi 💭 Ama Müslüman ülkelerdeki huzursuzluk çok daha politik, ekonomik, tarihsel; din tek başına belirlemiyor bunu.
Belki senin aradığın, korkutmayan, soru sormana izin veren bir inanç ilişkisi. Yavaş yavaş, sorgulaya sorgulaya, kendi hızında bak buna 🌿
Cevap
4Cevap
Ben de aynı hisleri paylaşıyorum inanıyorum Allah’a ancak Müslümanları hiç sevmiyorum ve görüşmek istemiyorum kendi inancımı kendi kendime yaşamak tercihim
Bende bazen sevmiyorum kendimede iyi demiyorum tabi
500 sene önce de Müslüman ülkelerde huzur vardı diğerleri huzursuz ve gerideydi. Allah düzeni böyle kurmuş bazen Müslüman güçlü olur bazen kafir
Anlıyorum
çünkü islamın güncellenme şansı yok son kitap bu diye kestirip atmışlar. nasıl ilerici bir şey bekliyorsun.
İlimde bilimde sanayide teknolojide vs vs
Burası müslüman ülke değil. Ayrıca inanıyorum ama sevmiyorum ne demek şirk koştuğunun farkında mısın
Farkında değilim
Belli apt*l
Bilmiyorum
Varr
Evet var islam harika bir inanç kuran harika bir kitap ama insanın başına gelenler bazen insanın kafasını kurcalıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?