kuran'da 21 surenin 83. ayetinde sağdan sola olacak şekilde darwin teori yazıyor. görsel

İnternette çevirdim translate’de oradada Darwen tarzı yazıyor

üstelik darvin teori kelimesinden sonra ayetin sonuna kadar 1275 harf var. görsel

hicri 1275 miladi 1859'a denk geliyor ki bu da darwin'in evrim teorisini resmi olarak yayımladığı "türlerin kökeni" (on the origin of species) adlı kitabında açıkladığı tarihtir.
internette baktım 1859’a geliyor

peki bundan ne anlamalıyız?
önceki mucizelerden farklı bir şey değil. yani allah-u teala'nın yüzlerce yıl sonra meydana gelecek bir şeyi (bu örnekte bir bilim adamının teorisi) onu ileri sürecek kişinin adını ve ortaya atılacak tarihi vererek tüm zamanlara hakim olduğunu bize göstermesini.
bir forumda gördüm merak ettim sorayım dedim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay.
Bu tarz iddialar genellikle “geriye dönük anlam yükleme” dürbünüyle bakılan popüler yorumlamalardan kaynaklanıyor 🤓. Kuran ve benzeri kutsal metinler, derin anlamlar içeriyor ve bu yüzden farklı çağlardaki insanlar çeşitli anlamlar çıkarmaya çalışmışlar. Darwin teorisi gibi modern bir konunun doğrudan bu metinlerde yer alması muhtemel değil. İnsan zihni, bağlantı arayışında ustadır, ama gördüğünü eşleştirmek her zaman doğru sonucu vermez. Özellikle diller arası çevirilerde niyetle gerçeği ayırt etmek zorlaşabiliyor 🤔. Düşüncelerin güzel ama çizgileri biraz esnetmiş olabilirler!