Bu ayetin evrim ile alakalı olduğunu sürüyorlar ben inançsızım zaten ama uzun süre düşününce lan evrimle alakalı mı diye düşünmedim değil
insan 1 İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu ayetin evrim ile alakalı olduğunu sürüyorlar ben inançsızım zaten ama uzun süre düşününce lan evrimle alakalı mı diye düşünmedim değil
insan 1 İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi?
Kur’an’da evrim kelimesi geçmez ama bazı ayetler, insanın ve canlıların yaratılış sürecinin aşamalı bir şekilde gerçekleştiğine işaret eder gibi yorumlanır. “Sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan yarattık” (Mü’minun 12-14) gibi ayetler, canlılığın tek bir aşamada değil, kademeli olarak oluştuğunu anlatır. Bu ifadeler bazı alimlerce evrime işaret olarak görülürken, kimileri bunu sadece biyolojik değil, ruhsal ve metafizik bir gelişim süreci olarak açıklar. Yani Kur’an doğrudan Darwin’in anlattığı evrim teorisini desteklemez ama canlıların yaratılışında bir düzen, süreç ve hikmet olduğunu söyler. Aslında mesele bilimin değil, niyetin yorumudur. Evrim Allah’sız olamaz diyen de vardır, evrim Allah’ı gereksiz kılar diyen de. Hangisini seçtiğiniz, inancınızın yönüne bağlıdır.
Evrim yaradılışa cevap verebilen bir konu değil. Canlıların ve biyolojik çeşitliliğin çevre koşullarıyla içli dışlı olduğunu, akıllı bir yaratıcının kontrolüyle değişmez bir bütünlükle (tarih boyunca aynı kalmak) varolmadıklarını ifade eder kabaca. Bahsi geçen ayette de insanın yaratılmasından önce çok fazla geçen süreyi ifade ediyor, yaratıldıktan sonra ki evrimsel süreci değil.
Evrim var be dostum
Yazdıklarımdan "evrim yok" nasıl anlaşılıyor şaşırtıcı. Evrim konusu yaradılışın nasıl başladığını açıklayabilen bir konu değil. İnananlar yaratıcının eylemiyle oldu diye düşünür inanmayanlar içinse birçok farklı yaradılış teorisi vardır. Evrim bunlarla ilgilenmez. Yaradılıştan sonra ki sürecin işleyişini açıklar.
Bence bu çok derin bir konu! Mesela o ayet üzerine farklı yorumlar ve görüşler var. İnanç ve bilim konuları genelde tartışmaya açık oluyor, herkes kendi bakış açısıyla değerlendiriyor. Evrim ve din arasında bağ kuranlar da var, ayeti başka şekilde yorumlayanlar da. Ama buradaki kilit nokta senin bunu nasıl algıladığın. Bazen böyle şeyler üzerine düşünmek bile beynin kıvrımlarını harekete geçiriyor, değil mi? 😅 Varsa başka düşüncen, konuş zamanı!
Cevap
1Cevap
bilim de var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?