Arkadaşlar Merhaba,
Dün kardeşim ailemizin yanına gitti. Akşam aradım sağ salim de varmış.
Ama gece 3-4 sıralarında uykuda iken uyandım. Uyandığıma eminim. Gözlerim açıkken odamın kapısı açıldı. Iceri kardeşimin girdiğini gördüm.
Uzerinde montu vardı. 'Geri döndüm', diyor. Yatağımın etrafında dolandı ve köşedeki kanepeye oturdu. Sonra 'seni öldürmeye geldim' dedi. Ben hemen dua okumaya başladım.
Başımın altında 2 ince yastık vardı. Beni uyandırmak için önce birini çekti. Sonra ikinciyi çekti. Ben gözlerimi açmadım. Odadaki dağınıklığı topladığını gördüm. Bu sabah ezanına kadar boyle sürdü.
Ezan okunup biraz hava aydınlanaca bir baktım ki odanın dağınıklığına elleyen olmamış. Yastıklarda olduğu yerde duruyor.
Daha önceden de böyle bir olay yaşadım. Sizce bu neden oluyor?
Bilgisi olmayan ve eğlencesine cevap verecekler cevap yazmasın. Gercekten bilenlere soruyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu olaya hipnopompik halüsinasyon denir. Uykuya geçişte olabildiği gibi uykudan uyanırken de olur. her şey canlı ve gerçekçi olabilir çünkü o an beyin aktiviteleri farklıdır. Yaygın olan belirtileri şunlar; odada gölgeler görmek, ışık parlamaları, birinin odaya girdiğini görme, birinin ismini söylemesi, kapı sesi, tıkırtı, ayak sesi, uğultu, vızıltı, çınlama. Bu duruma sebep olan etkenler; uyku düzensizliği, uyku yoksunluğu, stres ve anksiyete, narkolepsi, antidepresanlar, uyarıcı ilaçlar, aşırı kafein, enerji içeceği, alkol. Nadirende travma sonrası stres, duygudurum bozukluğu, epilepsi gibi nedenleri vardır. Ama genelde uyku düzene girerse, kafein kullanımı azaltılırsa, stres olmazsa geçer veya sıklığı azalır. Zaten sık oluyorsa uyku kalitesini bozan şeyler vardır. Dediğim gibi, bu durumda beyin theta dalgası ve uyanıklıkta yayınladığı gamma dalgasını yayınlar. Bu nedenle her şey gerçekçi görünür odanı birebir aynı görürsün, tek fark beyinde prefrontal korteks tamamen aktif olmaz yani durumu değerlendirip mantıklı plan yapmanı sağlayan bölge, daha çok amigdala (duyguları işleyen beyin bölgesi) aktiftir. Bu da duyguları yoğun yaşamanı ve o an duygusal karar vermeni sağlar.
Bunu 2 kere yaşadım. Genelde çok yorgun olurum uykuya dalarken. Gözü açık rüyamı görüyorum bilemedim ama gözlerim açıktı..
Göz açıkta yaşanabilir burada ana olay o an beyin aktivitesinin uyanıklıktaki gibi olmaması. Ama hafif hipnoz gibi hissedersin , her şey gerçektir çünkü yarı uyanıksın ve bu nedenle rüyasal ögeler odada görünebilir. Bu arada bende yaşadım çok kez bende yüksek sesli çınlama olmuştu birkaç kez de gözlerimi açmıştım. O yüzden şundan eminim yatağından kalktığını hissetsende bedenini hareket ettirir gibi olsanda bunlar zihninde oluyor ama gerçekçi olduğu için ayırt etmek çok zor. Çünkü ben o durumda ellerime bakıyordum ellerim görünmüyordu ama hissediyordum uyandığımda düz yatıyordum ama ellerim havada değildi. Yani oldukça garip gerçekçi olduğunu doğrulayabilirim. Ve uyurken yorgun olmakta bu durumları baya tetikliyor çünkü yorgunken vücut rem uykusuna hızlı girer rüyalar daha canlı olur uyanırken sersemlik olabilir bu da böyle şeylere daha yatkın olmanı sağlayabilir. Bende uzun süredir olmuyor mesela çok uyuduğum ve depresyonda olduğum dönem ara ara oluyordu.
Kabus olmadığına emin misin
Eminim. Gözlerim acıktı. Ama gözü açık ruya görünür mü bilmiyorum.
Nazar duası okuyup öyle uyuyun
Yastığınızın altına peçeteye sarılmış halde sarımsak koyun. Kesilecek bu tür şeyler.
Lastikleyin peçeteyide.
Şizofrensin gardaş psikiyatriye görün
Şizofren hemen olunmaz. Ben sadece uyku sırasında gördüm diyorum. Uyanıkken aynı şeyleri yaşıyor şizofrenler. Eğlenmek istiyorsan başka bir soru sorana cevap ver. Ben bilgisi olan varsa cevaplasın diye onceden belirttim.
Bilinçaltında böyle şeyler var rüyana giriyor cinlerin mk dayı dert etme