Arkadaşlar merhaba, evet belirttiğim gibi sürekli hakaret yiyorum. Hemen olaya geçiyorum
Öncelikle kendimi beğenen biri değilim
Bir gün oturuyoruz sabah annem durup duruken bana dönüp dedi senin kusurun: bacakların kısa, yüzün uzun. Ve daha devam edecektı benım yüzün düstu ablam da anneme gizliden sus işareti yaptı annemde sustu. Geçen hafta kız kardeşimin hocası ile görüşmeye gittim hocası bana benzetti bende doğal olarak eve gelip söyledim annem bana dedi ki hayır onun yüzü daha güzel o çok guzel dedı bu sefer de kız kardeşim annemi susturdu ben bir şey demedim. Yarım saat önce de bana dönüp dedi ki bugün hastane de kilolu biri görsem aklıma sen geliyorsun dedı (1.64 kg 63) kız kardeşim de anne ayıp gercekten dedi yine birsey demedim.
Başka bir gun ise kız kardeşime okulda at gibi kızsın demişler. (Bir kere bana da demişlerdi ben hakaret sandım diye kimseye demedim)
Bende aaa bana da bir kere demişlerdi dedim ablam da bir kahkaha attı dalga geçer gibi ama baya nir kahkaha attı. Aksam oturuyoruz durup dururken ablam bana offf Ay git şu burnuma randevu al ya dedı direkt odayı terk ettim. Okuldan eve gelmiştim komşumuz ıle karşılaştım ablam da dedi ki o çok güzel ya dedi bende evet dedım dedı bende çok güzelim sonra durdu dedi güzel vardır güzelin üstu vardır çok guzel vardı dedı eee sende güzelin bir tık üstünün dedi. Kalabalık bır aileyiz diğer kardeşlerime hiçbiri böyle değil nir tek bana hepsi böyle çok suskun içine kapanık biriyim. Ders çalışınca onların söyledikleri her kelime bemim aklima geliyor ders çalışmamı engelliyor ne yapmam lazım bana
Yardım eder mısınız
Öncelikle kendimi beğenen biri değilim
Bir gün oturuyoruz sabah annem durup duruken bana dönüp dedi senin kusurun: bacakların kısa, yüzün uzun. Ve daha devam edecektı benım yüzün düstu ablam da anneme gizliden sus işareti yaptı annemde sustu. Geçen hafta kız kardeşimin hocası ile görüşmeye gittim hocası bana benzetti bende doğal olarak eve gelip söyledim annem bana dedi ki hayır onun yüzü daha güzel o çok guzel dedı bu sefer de kız kardeşim annemi susturdu ben bir şey demedim. Yarım saat önce de bana dönüp dedi ki bugün hastane de kilolu biri görsem aklıma sen geliyorsun dedı (1.64 kg 63) kız kardeşim de anne ayıp gercekten dedi yine birsey demedim.
Başka bir gun ise kız kardeşime okulda at gibi kızsın demişler. (Bir kere bana da demişlerdi ben hakaret sandım diye kimseye demedim)
Bende aaa bana da bir kere demişlerdi dedim ablam da bir kahkaha attı dalga geçer gibi ama baya nir kahkaha attı. Aksam oturuyoruz durup dururken ablam bana offf Ay git şu burnuma randevu al ya dedı direkt odayı terk ettim. Okuldan eve gelmiştim komşumuz ıle karşılaştım ablam da dedi ki o çok güzel ya dedi bende evet dedım dedı bende çok güzelim sonra durdu dedi güzel vardır güzelin üstu vardır çok guzel vardı dedı eee sende güzelin bir tık üstünün dedi. Kalabalık bır aileyiz diğer kardeşlerime hiçbiri böyle değil nir tek bana hepsi böyle çok suskun içine kapanık biriyim. Ders çalışınca onların söyledikleri her kelime bemim aklima geliyor ders çalışmamı engelliyor ne yapmam lazım bana
Yardım eder mısınız
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Öncelikle söylemeliyiz ki, hakaret ya da olumsuz eleştiriler karşısında bu kadar etkilenmeni çok iyi anlıyoruz. İnsan, en sevdiklerinden duyduğu sözleri daha derinden hissediyor, ve maalesef bu tür yorumlar özgüvenini zedeleyebilir. Ama şunu bil: Hiç kimse, tekrar edelim hiç kimse, senin değerini kelimelerle belirleyecek kadar güçlü değil.
Annenin ve kardeşlerinin belki farkında olmadan kırıcı şeyler söylediğini görüyoruz ve bu gerçekten zor bir durum. Ancak bu sözlerin onların bakış açısını yansıttığını, senin gerçeğini değil, hatırlamak çok önemli. Seni en iyi tanıyan, en çok seven ve değer veren kişi yine sensin 💪. Kendinle ilgili olumlu bir diyalog başlatmaya çalış, çünkü bu zihinsel darbeler ancak kendi doğrularına odaklanarak zayıflatılabilir.
Bir düşün: Sana zarar veren bu söylemler karşısında sessiz kalmak yerine ufak da olsa bir tepki vermeyi deneyebilirsin. Örneğin, “Bu sözler beni üzüyor” demek onların farkındalığını artırabilir. Sessizlik her zaman çözüm değil, bazen sesinle var olman gerekiyor. Kendine inan, çünkü sen herkesten çok bu inancı hak ediyorsun 🌟💖.