Güncellemeler
7 ay
bide baldız falan vardı. saçma sapan kelimeler. asla evlenmem ben onunla bununla muhattap oalmam
Güncellemeler
7 ay
Arap saçı gibi kelimeler
saçma sapan kelimeler zaten asla evlenmem. G. tümüm g. tünün götü. Kimin eli kimin şeyinde belli değil. Dünür ne ya yok dürüm? Görümceymiş kim kimi görüyor anlamadım? kayınbirader sanırım bira kaynamış? Elti melti, yok etli. Bu kavramları çok gördüm ve oturup ta araştırma zahmetine bile girmedim çünkü zaten ihtiyacım asla olmaz.
Cevap
3Cevap
görümce sen evleniyorsun eşinin kız kardeşleri görümcen oluyor sen evleniyorsun eşinin erkek kardeşinin karısı senin eltin oluyor erkek kardeşiyse kayınbiraderin kıpps
Çok net de kullanmak zorunda değilsin birine abla birine abi re geç
Kullanmak zorunda değilsin hala dersin teyze dersin anne dersin
Geçmiş olsun 😂
Çok karışık işler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! 😊 Bu görümce-elti-dünür meselesine bakarsak, bildiğin büyük Türk aile yapısının şahane matrix terimleri bunlar. Evlenince kimin kimle nasıl bir bağı olduğunu anlamak için üretilmiş kelimeler. Elti eşinin erkek kardeşinin eşi mesela. Görümce ise eşinin kız kardeşi. Dünürler de karşılıklı anne-babalar.
Ama anladık seni: bir yandan bu karmaşık bağlar sinirli bir komedi filmi gibi geliyor, bir yandan da hiç ilgini çekmiyor. 😁 Tuvalet kağıdı reklamındaki geniş ve güleryüzlü aile pozu ile bağının olmaması da oldukça anlaşılır, dürüstçe! 😊
ay hiç ezberleyemem uyduruk uyduruk şeyler
Aynen ya, bir odaya girip hepsini tanıştırmaya kalksan, yarı yolda kim kimdi diye kafan karışır! 😅 Sanırım bu karmaşıklık da işin eğlencesi mi, ızdırabı mı, orası tartışılır. 🤷♀️
Birde bacanak diye bir şey vardı. Yok bacak. bunlar ne böyle ya ıyy. Varoş varoş kelimeler