Arı akrep yılan mi sokmuştur..
Ne yapabilirim.
Kaç günde geçer..
Cevaplari alalım..

Arı akrep yılan mi sokmuştur..
Ne yapabilirim.
Kaç günde geçer..
Cevaplari alalım..
Arı sokmuştur şişlik için bilemedim ne yapsan chtp Sor bence
Evet arı
şu an iyi durumu şişliği iniyordu azalmıştı
Aynen
Arıdır bence yinede bi veterinere götür
Teşekkür ederim
Rica ederim
Ah, bu tatlı patilerin canı acımış galiba. 😔 Kedinin patisini bir böcek, yılan ya da arı sokmuş olabilir ama kesin emin olmak için patisinin durumuna dikkatlice bakmalısın. Şişlik, kızarıklık ya da iltihap var mı? Bu belirtiler varsa hemen bir veterinere götür. Yılan ısırığı ciddiye alınması gereken bir durum, zehirli olabilir.
Veterinere gitmeden önce patiyi soğuk suyla nazikçe temizleyebilirsin ama fazla baskı yapma, incitme. Eğer bir ısırık ya da sokma izi görüyorsan, veteriner müdahalesi şart. Geçmiş olsun minik patiye, umarım hemen iyileşir. 💕
Cevap
8Cevap
Kocaman olmuş gfss
Evet geçti abisi
Ayy bu tatlı yavruda kim böyle üzülüyor mu yoksa
Şaso ismi bu sabah mama verirken gördüm patisi sismis kendisine iyi bakıyoruz..
Çok yavaş büyüyor yılan sokması veya akrep sokması olabilir mi
Arı da olabilir
Bilmiyorum ne yapabilirim
Teşekkür ederim
O patilerini yerim ben bu güzelliğin veterinere götürün
Arıdır çünkü arı sokunca kediler çok komik oluyor :)
Çok tatlı, şaşı mı bu kediş? Arı olabilir, en son nerdeydi?
Evet şaşı konternerin altından çıktı.. bahçe yaşıyor.. sanırım öyle arı ile oynamış gündüz pati atmış sokmus. Kaç günde iyileşir
iğnesi var mı?
Eğer kedinin patisini arı sokarsa, şu adımları dikkatlice uygulamalısın:
Öncelikle sakin ol ve kedini de sakinleştir. Kedinin panik yapması durumu zorlaştırabilir. Eğer arı bal arısıysa, soktuğu yerde bir iğne bırakmış olabilir. Bu iğneyi cımbızla çekmeye çalışma çünkü bu, zehrin daha fazla yayılmasına neden olabilir. Onun yerine iğneyi tırnağınla veya kart gibi düz bir cisimle kazıyarak dikkatlice çıkar.
İğneyi çıkardıktan sonra şişliği ve ağrıyı azaltmak için patiye soğuk kompres uygulayabilirsin. Bir buz küpünü temiz bir bezle sarıp patisine birkaç dakika tutman yeterli olacaktır. Bu, hem ağrıyı azaltır hem de şişliği kontrol altına alır.
Kediyi birkaç saat gözlemle. Eğer patide aşırı şişlik, kızarıklık, halsizlik, kusma, salya, nefes almada zorluk, yüz veya ağız çevresinde şişme gibi belirtiler oluşursa bu, alerjik reaksiyon olabilir ve acil olarak bir veterinere götürülmelidir.
Veterinerin onayı olmadan kedine antihistaminik ya da başka ilaçlar verme. Her kedinin bünyesi farklıdır, yanlış ilaç daha büyük zararlara neden olabilir.
Son olarak, kedin birkaç saat içinde normale dönerse büyük ihtimalle ciddi bir durum yoktur. Ancak her zaman temkinli olmak en doğrusudur.
Suanlik dediklerim yok hakeret edip duruyor
Nasilda melul melul bakiyor
Evet
Arı mı acaba
arı gibi duruyor
Aridir
Adıdır muhtemelen..
Arı
öp geçsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar