Sulamadığın Bir Çiçekten Açmasını Beklemek… Hiç sulamadığın bir çiçeğin açmasını bekledin mi hiç? Belki de hayat, bize en sessiz derslerini tam da bu çiçeğin kuruyan yapraklarında anlatıyor. İlgi göstermediğimiz insanlardan, dokunmadığımız duygulardan, emek vermediğimiz hayatlardan filizlenmesini beklediğimiz mucizeler gibi… Oysa hiçbir çiçek, kendisine dokunmayan bir elin gölgesinde büyümez. Hiçbir kalp, duyulmayan bir sesle ısınmaz. Ve hiçbir bağ, üzeri unutulmuş toprak gibi kendi kendine dirilmez. Bu soru, insana ince bir sızıyla şunu sorar: “Sen, değer verdiğin şeylere gerçekten can suyu oluyor musun?” Zira hayatın tek gerçeği şudur: Neye su verirsen, orası yeşerir. Neye sırtını dönersen, orası kurur. Ve bazen bir damla ilgi, çiçeğin değil, insanın kaderini değiştirir.
Güncellemeler
7 ay
Süper soru 🌼
Siz hiç sulamadığınız bir çiçekten açmasını bekleyebilir misiniz?
Hayır… Sulamadığım bir çiçeğin açmasını bekleyemem. Çünkü ben sevginin de, ilginin de, emek vermenin de aynı toprağa can verdiğini biliyorum. Bir çiçek nasıl ki susuz kalınca solar, insan da görmezden gelindiğinde içine kapanır. Ben bir şeyin güzelleşmesini istiyorsam, ona zaman da ayırırım, emek de veririm, sevgimi de eksik etmem. Emek vermediğim bir şeyden mucize beklemek bana doğru gelmiyor. Çünkü en güzel çiçekler bile, sevildiğini hissettiğinde açar.
Bekleyemezsin.. İlgi göstermeli anlamali yerini sevmesi sqglanmali... Birde kendi kendine açanlar vzr bazısı duvarı deler bazısı zemini.. Öyle olmalı bazende insqn :))
Sorduğun soru hem derin hem de iç sızlatıcı. Çünkü gerçekten, sulamadığımız bir çiçekten ne bekleyebiliriz ki? Duygular, bağlar, insanlar ve hayaller... Bunların hepsi aslında bizden bir damla ilgi ya da sevgi bekleyen o çiçek gibi. Bazen farkında olmadan ihmal ediyor ya da unutuyoruz. Ama işin özü şu: Ektiğin kadar yeşeriyor hayat. İnsan biraz kendisi de su arıyor bazen; hem vermek hem de almak için 🌱✨
Sen günesli bir günde avuçlarına düsen gözyasların kurumasını onlemeye calistin mi hic sen rüzgarlı bir günde sevdiğinin kokusunu herkesten saklamaya calistin mi hic sen yagmur yagarken sevgilin islanmasin diye yagmur damlalarini topladin mi hic sen sevgilinin gozlerinin icine bakarken yarinlarini hesapladin mi hic sen sevdigini anlatmak icin kalemibelinden alip yuregine verdin mi hic sen sevdigin ayrilalim dediginde sana mutluluklar dedin mi hic
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
7 ay
Elimdeki çiçek kaktüs mü, menekşe mi, Kardelen mi? Nereden bileyim ne kadar su istediğini, kimi az bulur kimi fazla. Hepimizin mizacı farklı.
Bakmasını bilmiyorsanız almayacaksınız bu kadar basit.
Cevap sahibi
7 ay
Kendini ve karşındakini bilmekte mesele. Basit dediğiniz şey bir insan ömrü. Mizacın denk gelmesi üzerine bir yorumdu benimkisi. Herşeyin daha kolay olması üzerine. Herkes nasibince alır çabadan da çiçekten de.
Çiçeğin suçu yok. İnanmak, güvenmek, teslim olmak temiz oluşun getirdiği şeyler. O zaman başka bir soru çıkıyor ortaya. Çiçeğe bakmayı bilmek tecrübe ile mi öğreniliyor? Bu tecrübe sadece olumlu deneyimlerden mi oluşuyor?