Gizli Üye(36-45)+1 yılİster inanın ister inanmayın
cinler ve başka metafizik varlıklar vardır ,Kuran-ı kerimde de bildirilmiştir bu, inanmayan islama göre kafir hükmündedir
Kuran-ı kerimde Cin suresi adında bir sure vardır, kabul etmemek küfürdür (küfür yani inkar etmek demektir )
müslüman bir kişi cinlerin varlıgına inanmıyorum, meleklerin varlıgına inanmıyorum derse dinden çıkar geçmişler ola
daha evvel cahilliğinden diyip şu an pişman olanlar tövbe etsin, allahu teala inşallah kabul buyurur tovbelerini
cinler bizimle aynı mekanlarda ve fakat farklı boyutlarda bizi görerek yaşarlar
biz onları gözlerimiz perdelendiği için göremiyoruz
ancak bir şekilde kendine manevi alemlerin kapıları açılmış olan şahıslar, (sıradan insanlar bile) bazı din büyükleri, falcılar ve büyücüler cinleri cıplak gözle görebilir (allah muhafaza )
bir kısmı bedenlenip aynen insan gibi bu boyuta gelebilir, her türü bedenlenemez
bunlar çeşit çeşittir, bağlı oldukları tayfalar vardır ve kimisi sadece siyah birer karartı duman ışık şeklinde görünür
bir odada yalnızken bile insan oda içindeki yogunluktan yalnız başına olmadıgını anlar
neyin inkarı bu anlamıyorum
müslüman onlarlar için korunma yöntemleri
allaha karşı küfür manasına gelen büyü fal ve şirk gibi işlerden uzak durunuz,fal ve büyü cinlerle çalışır musallat olurlar hem size hem de büyü yaptırdıgınız kişiye
sonra da haberiniz bile olmadan rızkınız kısmetiniz bağlanır, neden işe giremiyorum niye hastayım, neden evlenemiyorum neden fakirim der durursunuz sebebi budur
Banyoya çiş yapmayınız, banyolar şeytan ve cinler için barınma yeri olarak verilmiştir
banyo ve wc ye girerken okunan cok kısa dualar var bunları hemen söyleyip wc ye sonra giriniz
yerlere ekmek kırıntısı nimet dökmeyiniz, dökülürse hemen süpürün-müslüman olanları rahatsız olup size tacize başlar
gece yatmadan evvel 7 ayetel kursı okuyun, şu sırayla sağa sola yukarı aşağı karşıya arkaya birini okuyup içinize çeker yutar gibi yapın sonuncu 8. yi ise okuyup üflerken parmagınızla etrafınızda bir daire çizin
sonra fatiha-ihlas felak nas okuyun avuclara üfleyip bedenınızı o avuclarla 3 kez sıvazlayın bunu yaptıgınızda varlıklar sizi görememeye başlar, görüntünüz flulasır parça pörçük görür dokunamaz73 Yorumla- +1 yıl
çok doğru arkadaşlar ben defalarca karşı karşıya kaldım bu gibi durumlarla odada yalnız kaldığınızda bile anlayabilirsiniz odanın yoğunluğundan ben tarot falı bakıyordum baktığım zamanlrda içsel bir sıkıntı duyarım çoğu zaman geçen gece de oldukça rahatsız edildim felak ve nas dualarını okuyarak rahatladım yazıp bilgilendiren arkdaşın eline koluna saglık teşekkürler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunları sen mi yazdın diye soran arkadaş; evet ben yazdım nerden kopyalıcam?
başka bilgiler ve dualar da yazmam gerekiyor müslümanlar için, ancak benim yazılarım genelde uzun olur
şu an evde işim var, korunma maksatlı duaları öğretmem lazım
wc ye girerken okuncak şeyler vs
insanlar bilmiyor, bunlar peygamber efendimizin öğrettiği mutlak surette uymamız gereken dualar, o okuyorduysa biz de okuycaz
koca peygamber bile okuyordu ise, bizim hayli hayli korunmaya ihtiyacımız var
gelicem sonra yine ,başka bilgiler de vericem-ilginç detaylar
coming soon !22 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle bu özenli yazından dolayı teşekkür ediyorum. Emeğine sağlık. Fakat bu konuda seninle aynı fikirde değilim. Ben, cin denilen şeylerin var olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Allah insanlara ne kitap ne de peygamber göndermemiştir. Senin inancına saygı duyuyorum fakat benim inancım da bu. To be contined!
+1 yılKuran'da cinlerin dumansız ateşten yaratıldığı bildirilmektedir. Dumansız ateş sözcüğü cinin mahiyetini anlamamızda anahtar bir sözcüktür.
İnsan , hayvan, bitki vs. varlığın tümünün kendine özgü doğal bir ısı derecesi vardır. Stabil olan bu ısı o varlığın sağlıklı ve düzenli varoluşunu devam ettirir. Herhangi bir nedenle bir varlıktaki ısı seviyesinin yükselmesi ile o varlığın tabii yaşam durumunda bozulmalar meydana gelir. Biz buna varlığın cinnet hali diyoruz. Tüm varlıklarda zaman zaman ortaya çıkabilen bu durum insanlarda daha net ve gözlemlenebilir sonuçlar doğurur. Örneğin küçük çocuklarda ateş yükselmesi onlarda sayıklamalara ve halüsinasyonlara neden olurken yetişkinlerde bu hal kalıcı veya geçici cinnet halleri olarak görülür. Cinnet hali içinde olan bireye cin veya cinnet halinin varlıksal görünümü diyebiliriz. Cin de peygamberlerin subjektif algılarındandır. Melekten farkı cin'nin genellikle negatif tezahürleri olmasıdır.
Özetlersek cin varlıkta açığa çıkan bir davranış biçimidir. Bu davranış biçiminin temel tetikleyicisi yüksek ateştir. Zannedildiği gibi hammaddesi dumansız ateş olan nesnel bir varlık değildir. Dumansız ateş gördüğümüz ve bildiğimiz herşeyin kendisidir. Herşey enerji olma yönüyle dumansız ateşin kendisidir. Zaten normal ısının yükselmesi ile bütün varlıkların durumu negatif anlamda bozulur ki biz buna cinlenme hali diyoruz. İş böyle olunca bizim dışımızda vücudu olan bir cinin olamayacağı, bu nedenle cin çarpmalarının ve cin çıkarmaların şarlatanlıktan başka şey olmayacağı açıktır.631 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevabı bekliyorum
- +1 yıl
cinlere bende inanmıyorum hatta ne kadar cin varsa gelsin onları alayını sfdgsecjsşogjö yaparım
cinseyette ayırt etmem hehehehehe :-)
RUH/ MELEK / CİN / SEYTAN / RAB / İMAN / AKIL VE KADER / HU-HUVALLAH-ALLAH
GAYB / bunları acıklamasını ve ihsan eliaçık ile bu konudaki yaptıgımız sohbet videosunu sitemde yayınlayacagım yapım asamasında - +1 yıl
Güzel ve bazı durumlarda geçerli olabilecek bir teori. Peki vücut ısısı değilmeksizin cinlerle alakalı deneyimler paylaşanlara ne diyeceğiz? Bu konular için yeteri kadar gelişemedik. 4. boyutun varlığını matematiksel olarak kanıtlasak da fiziken kanıtlayamıyoruz. 4. boyutu ortaya çıkaramazken, yeni yaşam formlarının olup olmadığını da bilemiyoruz. Anlayacağınız tam olarak algılayamayacağımız varlıklar olması mümkündür.
- +1 yıl
işlerim yogun bu aralar sana burdan ulasırım ben ekliyorum seni arkadas listesine bende baska bir yerden paylasıyor ve danısıyorum ondan sonra yorum ve yazı yazıyorum
- +1 yıl
Gerçi şimdi takyon meselesi çıktı. Evreni ışıktan hızlı genişletiyorlar. En yavaş takyon bile ışıktan hızlı gidiyor. İşin ilginç tarafı enerjileri azaldıkça hızları artıyor. Bu yüzden evrenin genişleme hızı gittikçe artmaktadır. Evrenin fizik kuralları ışık hızının üstüne çıkılmasına müsade etmiyor. O zaman bu takyon dediğimiz şeyler evrenin hemen dışından çekim gücü uygulayarak genişletiyordur evreni. Bilemiyorum karışık durum:)
- +1 yıl
absinthium hayır algılayamadıgımız varlıkları tanımlama kıstasını merak ediyorum
ruh deyince hayelet diyenler var ben ruhu yasam olarak görüyorum biz size ruhumuzdan üfledik yani size yasam verdik. o ilahi kudret her seyin acıklaması icin farkındalık verdi bize akıl adı altında hayatın belli bir yasam döngüsü var mesela farkettinmi canlılar dogarken aynı evrelerden geciyor hatta ilk asamaları birebir aynı insan emriyosu +domuz +ciciv ilahi isleyis aynı herkes için - +1 yıl
atesi düşmüştür o zaman :-) illa ateşinin yukselmesi gerekmez
ayrıca piskolojik vakalarıda ekle listeye sizofreni panik atak vs.
- +1 yıl
mesela yüz felci eskiden cin çarpması olarak değerlendirilirdi hani cin çarpmış ağzı yüzü kaymış derler, şimdi ise bizler biliyoruz ki bunun nedeni bir cin değil yüzdeki kasların işlevini yitirmesidir.. hala bunu gördüklerinde cinlerin yaptığını düşünen insanlarında olması bu durumun en ilginç taraflarından birisidir.
- +1 yıl
söyle yapalım bana cini göster delil ile sun
- +1 yıl
ne bileyim cinlere inanıyorsun ya inanman icin bir somut bir olayın olması gerek
ben cin yok diyorum delilde bulamıyorum o zaman yok diyorum
- +1 yıl
Kuran’ın rabbına gelince; O, k�mil insanda var olan iç sesin kendisidir ki o iç ses ruh olarak açığa çıkar. O bir şeye benzemez ve bir şey de değildir. O, varlığı okuma fiilinin kendisidir. İş böyle olunca göklerde oturan bir rabdan söz edemeyiz. Zaten bu Kuran’ın mantığına da aykırıdır.
Alemlerin rabbı ile rab kavramı özde bir ve tek şey olmasına karşın kapsam ve fiil açısından farklı tezahürlerdir. Rab emri bireysel ve yöresel okuma yapmasına karşın alemlerin rabbı; canlı, şuurlu yaşayan bir - +1 yıl
yaşayan bir organizma gibi hareket eden alemlerdeki hareketin kendisidir. Rabbın adıyla okuyanlar bu evrensel hareketin bir bölümünü okurlar. Kuran’da beyan edildiği gibi okunanlar ana kitaptan (ümmül kitap) ancak bir bölümdür. O ana kitap ki akan zaman içinde oluşup duran ve yazılı olmayan, alemde m�n� olarak var olandır.
- +1 yıl
Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır
bilmem anlatabiliyormuyum - +1 yıl
harbiden sarınca sarıyor. sende can alıcı noktadan giriyorsun cin min hehehe :-) din cok sömürülen bir kavram
- +1 yıl
cinleri yakalasam tepeme degil altıma alacam
Karar verildi bir kez
Mutlak bilinç varlığa dönüşecek,
Kaynayıp durdu çağlayıp coştu,
Zamana ve mekana dönüştü bilinç
Mekanlar ve zamanlar direnip durdu,
O bilinç fışkırıp coştu, insana koştu
Direnenler görmedi ve bilmedi Adem'i
Oysa Adem'di mutlak bilincin heykeli. - +1 yıl
Hocam Kur'an dan örnek vermişsin, yalnız Kur'an da cinlerin bizzat ibadet etmek üzere yaratıldıklarından bahseden ayetlerden haberin yok sanırım?
Muhakkak Biz, insanı, sıcak-kuru bir balçıktan şekillendirip-yarattık.
Cann'ı (cinleri) de, önceden kavurucu ateşten yaratmıştık.
[HİCR (15)/26-27
De ki; şayet cinler ve insanlar, bu Kur'an'ın benzerini getirmek için toplansalar, birbirlerine yardım etseler dahi onun bir benzerini meydana getiremezler.
[İSRA (17)/88]
Süleyman'ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan oluşan orduları toplandı ve onlar, düzene konup, sevk edildi.
[NEML (27)/17]
Bunlar ve daha onlaracası, ayrıca Kur'an ın insanlara ve cinlere gönderildiği de yazıyor, sahih hadis kaynaklarına bakarsan Peygamber Efendimiz (s. a. v.) in, cinlerle görüşmek üzere çöle gittiğinden de bahsediliyor. Cinler insanlardan önce yaratılmıştır, Azazel de (iblis) cinlerdendir ve cennetten kovulması, lanetlenmesi, apaçık İnsan dışında bir canlı, cehennemi tadacak bir nefis olarak bahsedilmiştir
+1 yılRUH
Hükmi varkılardan olan ruh kelimesi literatürde hava, rüzgar, esinti, koku anlamlarında kullanılmıştır. Biz bu kelimeyi ses, söz ve eylem olarak anlamaktayız. Bu kanaatimizi "Ruh Rabbimin emrindendir (İsra 85)" ayeti ile izah etmekteyiz. Anlaşılacağı üzere emrin nesnel bir varlığı olmaz; ancak fiili sonuçları olur. İş böyle olunca insan bedeninde bulunduğu iddia edilen RUH, bedenden bağımsız nesnel bir varlık değildir.
Emir bir iş ve oluşu başlatır. Emrin başlattığı iş ve oluş ses, söz ve eylem olarak açığa çıkar. Bundan dolayı diyoruz ki ruh, insan dahil tüm varlıkda SPONTAN olarak açığa çıkan ses, söz ve eylemdir. Bu görüşümüzü Kuran üzerinden şöyle destekleyebiliriz: Elif, lam, mim (Bakara 1) gibi harf-i mukatta ayetleri ruhun ses boyutuna, yazılı Kuran metni ruhun söz boyutuna, "onu sen atmadın (Enfal 17)" ayeti ile anlatılan ruhun eylem boyutuna örnektir. Ayrıca Kuran'da ruh kelimesinin tekil olarak kullanılması tek bir ruhun varlığına işaret eder. O da "O Allah"ın ruhudur ki bütün aleme üflenmiştir. O Allahın nesnel bir ruhu olmayacağına göre varlığa üflenen ruhun da nesnesi yoktur. Bundan dolayı ruh göçünün ve ruh çağırma seanslarının akıl ve ilim dışı olduğu dolaylı da olsa anlaşılır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılBir insanı oluşturan elementler:
1. Oksijen (65%)
2. Karbon (18%)
3. Hidrojen (10%)
4. Nitrojen (3%)
5. Kalsiyum (1.5%)
6. Fosfor (1.0%)
7. Potasyum (0.35%)
8. Kükürt (0.25%)
9. Sodyum (0.15%)
10. Magnezyium (0.05%)
11. Bakır,Çinko,Selenyum,Molibdenyum,Flor,Klor,İyot,Ma ngan,Kobalt,Demir (0.70%)
12. Lityum,Strontyum, Aliminyum, Silikon,Kurşun,Vanadyum,Arsenik,Brom (çok çok az miktarlarda)
Bir insanı oluşturan atomların içindeki tüm boşluk emildiğinde geriye kalan maddenin bir tuz tanesine sığabildiğini biliyorum. Dünyadaki tüm insanlar da bir elmaya sığarmış. İlginç değil mi? Dünyayı bu hale getiren zeka, bir elmanın içine sığan maddeden mi ibaret? Yoksa, atomları birarada tutan, beynimizin işlevini sağlayan elektriksel dalgalar veya enerji mi? O boşluklar mantıksız ve anlamsız mı? Yoksa, o boşluklar anlamlı mıymış? Değerli miymiş? Oralarda görülmeyen birşeyler varmıymı? O enerjiyi görebiliyor musun? Bir tuz tanesi ile bir insan arasındaki farkı görüyor musun? Fiziksel olarak bir cinle bir insan arasındaki fark yaklaşık bir tuz tanesi olabilir mi?17 Yorumla- +1 yıl
Hangi Kur-an? Yaratıcı' nın en büyük mucizelerinden biri olan yerçekiminden bahsetmeyen Kuran mı? Yoksa Dünya' nın yuvarlak olduğu veya Güneş' in etrafında döndüğü yada Güneş sisteminde kaç gezegen olduğu gibi basit gerçekleri için bulunduramayan Kuran mı? Şimdi böyle bir kitaba nasıl itimad edebiliriz bunu cevabını verirsen çok memnu olurum.
- +1 yıl
:) Gülümsettin beni. Ben, Kuran'a inanıyorum demedim. Cinlerin varlığına da inanıyorum demedim. Söylediğim birşey var: Bilmiyorum.
Gayet net. BİLMİYORUM. Tanrı var mı? Bilmiyorum Cinler var mı? Bilmiyorum ama mantık dışı değil.
Son olarak, Evet. Atomun yapısı bozulduktan sonra bir işe yaramaz. Herşey o boşluklarda anlam kazanıyor. Hatta, ben madde denilen şeyin de sadece enerji olduğunu düşünüyorum. Herşey enerji. Madde denilen, göz sinir hücrelerinde uyarı yapıp beyinde algıladığımız şey. - +1 yıl
:) Güzel. Cinlerin fiziksel olarak varlığı pekala mümkün değil dememiz için hiçbir bilimsel dayanağımız yok. Görünürlük ne kadar önemli bilimde? Görünmüyorsa yoktur mu? Gördüğümüz ışık değil mi? Daha doğrusu ışığın beynimizde oluşturduğu algılama? Bir nesneye dokunduğumuzda hissettiğimiz itme kuvveti mi varlığın kanıtı? Elimize aldığımızda hissettiğimiz yerçekim kuvveti mi? Bunlar, insanda bulunan beş duyu organının algıladıkları.
- +1 yıl
Freshwater benim 4. boyutu algılayamamız ama matematiksel olarak ispat etmemizi çok çok güzel açıklamış. Ben de ayaklar ters, şurada yaşar burada kalır gibi şeylere inanmıyorum. Ancak farklı titreşim frekansına sahip varlıkların olabileceğini mantıksal olarak doğru buluyorum. Emin miyim? Olamam ki. Olmadığına emin miyim? Olamam ki. Bazı şeyler bizim algımızın ötesinde olduğundan orada ne var bilemiyoruz.
eskiden ateisttim bu konuda düşüncelerim çok ancak telefondan bağlanıyorum kısa keseceğim.. aynaya baktığında ne görüyorsun ? Et parçası mi yoksa onun ardındaki seni sen yapan ruhunu mu ? Işte bu iki gözden fazlasını ister yani gördüğüme inanırım diyenler et parçasından başka birşey göremez. Duygular düşünceler bizi biz yapan unsurlar hepsini et parçasına borçlu olmak ne kadar mantıklı ? Biz insanız ve bir iki damla anne baba zevkinden meydana geliyoruz. Peki o bir iki damladan bir beden bir düşünce bir duygu akıl meydana geliyor bu ne kadar mantıklı ? Bunun ardındaki mükemmel yaratıcıyı farketmek derin düşünce ister.
Bu hayatta iyiler de var kötüler de peki bunlar ödül ve cezayı haketmiyor mu ? Kendinin iki damla sudan meydana geldiğine inanıyorsun allaha ve ahirete ve yarattiklarina inanmıyorsun. O aynaya derin bak baktığında düşüncelerini ve duygularını gör sonra banyoda mastürbasyon yaparken israf ettiğin döle bak o yerdeki israftan meydana geldi o et yığını peki ya duygular ya düşünceler onlar da mi ? Bunun ardında yaratıcının elini görmek çok da zor değil? Sen odadaki eşyaları görüyorsun diğer odadakileri görememen olmadıkları anlamına gelmez. Uzayda nokta bile değiliz biz ve tek mükemmel varlık biz miyiz bu alemde? Bazen görmek için iki gözden fazlası gerekir. Biz bu dünyada yaşamıyoruz geçiyoruz...20 YorumlaMüslüman olan bir kişi için cin vardır. Benim içinde cinlerin varlığı elbet vardır. Soruyu soran arkadaşımda haklıdır aslında, tamamen beyninde bitiyor iş.
benim küçüklüğümden beri doğa üstü varlıklara falan acaip korkularım vardı. 25 yaşıma kadar böyle sürdü sonunda her şeyi anladım ve işi beynimde bitirdim.
Cinlerden korkma durumuda hemen birşey olduğundan sorumlularını hemen cin yapmamaızdan geliyor. Ama varlıkları var bence,
Eskişehir'de bir hamam'da cin durumu yaşanmış ama ben dorğuluğundan emin değilim.
Adamın teki güneş doğmadan hamam'a gidiyor. Hamam'da tabi cinleri gören kişi hemen arazi oluyo peştemalla dışarı atıyor kendini, sonra dışarıda zabıta ekiplerin gören vatandaş hamamda ters ayaklı cinler falan var gibilerinden konuyu açıyor memurlara. Adamla beraber zabıta eşliğinde gidiyorlar hamamın kapısı kilitli :) Sonra polisler geliyo, hamamı kapıları açıp içeriye giriyorlar. Sonra adam başlıyor anlatmaya işte kasaya şu kadar para bıraktım, şu dolapta elbiselerim var diyor ve hepside doğru çıkıyor.
Hamam'ın ticari açıdan zarar görmemsi için konu hemen kapatıldı. Halbuki hamam ve hamamın çevresindeki güvenlik kameraları kayıtları olayı doğrular nitelikteymiş :)10 YorumlaHocam Kur'an dan örnek vermişsin, yalnız Kur'an da cinlerin bizzat ibadet etmek üzere yaratıldıklarından bahseden ayetlerden haberin yok sanırım?
Muhakkak Biz, insanı, sıcak-kuru bir balçıktan şekillendirip-yarattık.
Cann'ı (cinleri) de, önceden kavurucu ateşten yaratmıştık.
[HİCR (15)/26-27
De ki; şayet cinler ve insanlar, bu Kur'an'ın benzerini getirmek için toplansalar, birbirlerine yardım etseler dahi onun bir benzerini meydana getiremezler.
[İSRA (17)/88]
Süleyman'ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan oluşan orduları toplandı ve onlar, düzene konup, sevk edildi.
[NEML (27)/17]
Bunlar ve daha onlaracası, ayrıca Kur'an ın insanlara ve cinlere gönderildiği de yazıyor, sahih hadis kaynaklarına bakarsan Peygamber Efendimiz (s. a. v.) in, cinlerle görüşmek üzere çöle gittiğinden de bahsediliyor. Cinler insanlardan önce yaratılmıştır, Azazel de (iblis) cinlerdendir ve cennetten kovulması, lanetlenmesi, apaçık İnsan dışında bir canlı, cehennemi tadacak bir nefis olarak bahsedilmiştir00 Yorumla- Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılGüncellemenizde Müslüman olduğunuzu gösteren ''Allah'ın yarattığı'' ibaresi dikkatimi çekti. Kuran cinlerin var olduğunu söylüyor oysa siz yok diyorsunuz. Çelişki olmuş.
Bunun dışında bilimsel olarak fizik kurallarına baktığımızda cin diye tasvir edilen bedensiz enerji tarzı varlıkların varlığı veya yokluğu ispatlanamıyor. Gerekliliğini ise teorik olarak ele alabiliriz, ki böyle bir durumda kuantum fizik teorilerine göre de bu tür varlıkların var olabileceği veya var olamayacağı sonuçlarına da varabiliriz. Güncellemeniz ne bilimsel ne de sizin dini inancınıza göre pek desteklenemiyor.36 Yorumla- +1 yıl
Ben de deistim anlıyorum. Olasılığa gelince %0.1 de olabilir %100 de olabilir. Kesin olarak bilinmesi ve iddia edilmesi imkansız çünkü imkanlarımız yok o kadar. :)
- +1 yıl
Evet öyle. Ancak dikkat et burada da sırf bu inanca sahip olduğun için küfür edip aşağılamayı görev edinmiş ultra din adamları var. :)
- +1 yıl
Ben de asla gizlemem bu konularda. Zaten iyi de oluyor. Engellemiş oluyorum.
cin diye bir şey yoktur. sadece beynimizde buna inandığımız için, gerçekmiş gibi agılıyoruz o yüzdende gerçekten gördüm diyorlar. ama cinler bizim beynimizde olan hayali bişey, bir çok din adamından duydum, inanırsan sana görünürler der, inanan insanın beyni zaten kendisini cin görmeye odaklamıştır o yüzden gördüm zanneder, ama sadece beyninizin size oynadığı oyundan başka bişey değildir. bu gün cinlerle konuştuğunu onları gördüğünü iddia eden iki tip insan vardır birincisi ruhsal bozukluğu olan hastalardır, ikinciside dolandırıcılardır.
05 Yorumla- +1 yıl
ama gerçeklikten uzak, havada kalan düşünceleri eleştirmeden edemiyorum :D bence bazı şeyleri düşünüp bilmemiz gerek, çünkü bazı insanların zihniyeti çok kötü inşaa edilmiş ve böyle insanlar olması beni endişelendiriyor. ben yılmadan her türlü tabu, hurafe argümanların karşısındayım hiçbir zamanda cehalete nesef aldırmicam kendimce :)) duygularımı anlamış olmanı bekliyorum
ZÂRİYÂT Suresi 56. ayet
Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûni.
Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.
Bu ayet varlıklarına inanmaya yetmiyor mu ?
Gördüğümü düşünüyorum bi keresinde gecenın bir vakti koşar adım ayak sesleri ama yürür halde bir gölge gördüm..bunu gören 3 arkadaştık döndük üçümüzde birbirimize baktık sonra dua okuyarak o bölgeyi terk ettik ıssız bir yerdi.. aramızdan biri alkol alıyordu gitmemiz için bir uyarı olarak düşündük ve ayrıldık oradan..varlıklarına herzaman inanıyorum görmemiş olsaydımda yine inanırdım..kuran-ı kerimde yazan ayet bana varlıklarını gösteriyor daha bunun ötesi varmı..
tabi senin inancını bilemem ama bir müslüman bu söylediklerini hiçbir zaman söylemez bunu bilirim..12 Yorumlaben diyorum ki sendede akıl yok aklın varsa çıkar göster.bende senin akıllı olduğuna inanayım dünya kurulduğunda insanlardan önce yaradan cinleri yaratmıştır. kuranı kerimi açıp okursan cinlerin varlığıyla ilgili bir çok ayet bulursun.böylede inanmıyorum falan deme günahtır birgün senin karşına ansızın çıkarsa şaşırma..
24 Yorumla- +1 yıl
"dünya kurulduğunda insanlardan önce yaradan cinleri yaratmıştır" kesin bir hüküm, malesef realizme uyuşmamaktır. bu cümleyi kullanabilmek için bize gerçek bir delil göstermelisiniz. açıkçası size inanmamakla kalmıyoruz, kuranda inanmıyoruz, kuranda cinler var diye yazması bir delil değildir. bu sadece sizin gibi düşünenleri ikna eder ve reel diyemeyiz. bizler bir şeye gerçek diyebilmemiz için bilimsel olarak delilllerle ispatlanmalı. aksi takdirde buna gerçek diyemeyiz..
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılbirgün saat gece yarısını geçti sigaram bitmişti ve markete gitmek zorunda kaldım sigarasız duramam neyse yolda gidiyorum arkadan sesler falan duydum aslında bende hiç inanmazdım gerçekten bakmadım çok umursamam çünkü yürümeye devam ettim bir çocuk gece yarısı annemi kaybettim dedi normalde dediğim gibi bulaşmam neyse soru sormaya falan başladım bu arada yürüyoruz sonra bi ara kafamı sağa çevirdim bir baktım bunu okuyorsunuz ama ben inanmam böle şeylere sigaramı aldım türk kahvesi yapıp içtim
43 Yorumla- +1 yıl
sonuna kadar okumadım ama iyi hikaye :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende hıc ınanmam dua bıle bılmem pek Ama gecenlerde komsum hocaya gıtmıs geldı bana anlattı. Evde ıhlamur yakarsan kapılara sırke dokersen gelmezlermıs dedı. Çok muabbettını yaptı korkuttu benıde. Bırde evden uzak ollurlarsa esınle sıkıntıların olmaz felan dedı. Eve geldım yarım sıse sırkeyı heryere serpıstırdım ıhlamurları yaktım felan. Kocam ısten geldı öööff bu koku ne yaa böö böö dıye dıye banyoya kostu. Bıdaha bole bısey yapma kacar gıderım bak dedı:D:D:D Bızımkısı evden adam kacırıyodu neyı yanlıs yaptım acep:D:D:D:D
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)
5 yildiz verdim ama konu icin verdim, icerik icin degil.
Madem yaratana ve onun kitabina inaniyorsun, icerigine de inanabilirsin.
link
burasi seni aydinlatabilir. ben sahsen kanitlanmis varliklar olarak nitelendirmiyorum ama, inaniyorum.52 YorumlaHerkes inancı gereği yaşamakta serbesttir. Ben bir kaç metafizik deneyiminden sonra inanmak durumunda kaldım. Özelliklede bir gece otel odasında sabaha kadar kavga ettiğim için inanıyorum. En azından ben bu deneyimi yaşadım var olmadığını iddia edecek bir aptallığa artık düşmem.
15 Yorumla
+1 yıl1. Henüz mantık bulamaman veya mantığını bilmemen bir mantığının olmadığı anlamına gelmez. Varlık için mantık şart mı ayrıca? Evrende insanların gerekliliğini gösterecek mantık ne?
2. Cinlerin varlığına mı inanmıyorsun. Peki Allah'ın varlığına nasıl inanıyorsun? Hiç gördün mü? Görememek inanmamak için yeterli mi?
3. Cinlerin varlığı neden fizik kurallarına aykırı?
Söyleyen sensin. Muhakkak cevaplarını biliyor olmalısın.
Ben var ya da yok demiyorum. "Bilmiyorum" diyorum. Var mı? Bilmiyorum.02 Yorumla- +1 yıl
Hacim olarak maddeden daha fazla boşluk var evrende. Bunu biliyor musun? Yukarıda yazdım. Atomların içindeki tüm boşluğu emsen. İnsan bir tuz büyüklüğünde. Ama, sen evren madde üzerine kurulu diyorsun. Hayır. Maddeler arasındaki enerji, güç üzerine kurulu. Madde, bir tuz tanesi. Boşluk, insan-tuz tanesi farkı kadar. O boşlukta ne var. Gözle göremediğin şeyler. Bu evrende en az bulunan şey madde.
Diğer konusunda 329 cevap paylaştı. korkmuyorum şahsen cinden falan.. hiç görmedim de inanmıyorum
43 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. 5 yaşlarında halime teyzenin memesini görmüştüm sim siyahtı korkmuştum sayılırmı
41 YorumlaDiğer konusunda 326 cevap paylaştı. Varlıklarına inanıyorum, öyle büyük bir korkum yok ama sık sık veya arada bir, bir takım dua sure vs okurum. Sonuçta düşünmeye başlarsam, hayali dahi ürkütücü olabiliyor. Bazen de insanın aklına üşüşebiliyor.. Bir de küçüklükten, çocukluktan kalma dinlediğimiz şeyler de mevcut bunlarla ilgili..
20 YorumlaŞuana kadar hiçbir cin bana zarar vermedi ama 53 kiloluk bir kız hayatımı mahvetti .Kızlardan korkuyorum ben :)
34 YorumlaSelam ben Hristiyanım bende imanıma göre cinler hakkında birşeyler yazmak istiyorum
Cinler insanların içinde ya da dışında var olabilirler.
İstedikleri anda istedikleri yerde olabilirler.
İletişim kurabilirler.
Her birinin ayrı bir kişiliği vardır.
Değerlendirme yapıp karar verme yeteneğine sahiptirler.
Kısaca ben onlardan korkmuyorum tam tersine onlar bizleden korkmakta :D22 Yorumla- Diğer konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılAslında korkuyorum,var olduklarına da inanıyorum.
Çok küçükken arkadaşlarla Kuran kursuna gitmiştik.
Yaşım çok küçüktü babam pek gitmemi istemedi ama dedem bir kaç dua öğrensin,dinimizi öğrensin vs diyince babam izin verdi. Bende arkadaşlarım gidiyor diye çoook büyük bir hevesle gidiyordum taaa ki hocanın kızı cinlerle ilgili hikaye anlatana kadar. Bunu hoca bile doğrulamıştı. O gün bu gün çok korkarım.00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=bjI2L-8k_HE
dinle şunu korku kalıyo mu21 YorumlaKuranda bahsedildiği için inanıyorum.. Fakat hiç görmedim karşıma çıkmadılar çevremde de görmüş kimse yok sadece dedesinin şusunun busunun bu konu ile ilgili hikayelerini anlatanlar var onlar da inandırıcı değil. Kendilerinden korkmuyorum, karşıma çıkacaklarını sanmıyorum ama çıksalar ilk önce şizofren olduğumu düşünürdüm herhalde.
10 YorumlaHerkesin inancına saygı duymak lazım , bende gördüm ne korktum ne korkmadım diyebilirim dönüp arkamı yattım :D. medyuma gittik inanmazdım ama kadın bizim evi eliyle çizmiş gibi anlattı oha olduk ve bir dahada görmedik :)
11 YorumlaGördüm, çok korkmuştum anlatamam. Şaka değil ciddiyim .. Simsiyah bir şekli vardı gözleri kırmızı yüzü belli değil abuk sabuk göz başka yerde ağız başka... Sonra diz üstü oturuyordu kafasını ters çevirmişti bana bir şeyler diyordu anlamıyordum ama radyo kanalı bozuk olunca ses çıkar ya öyle bir şeyler çok korkmuştum..
12 Yorumla
+1 yılgöremediğimiz için korkuyor olabiliriz filmlerden bilinçaltıma yerleşmiş benim bazıları duayla bile gitmiyorlar diye. kurtulamamak kavramı yüzündendir belki de. ya da onların güçlerini falan bilmediğimiziçindir belki de bilemiyorum bildiğim emin olduğum tek şey var oldukları kuranda yazıyor...
10 Yorumlavallahi cin sesini duyduk yaklaşık 7 yıl önceydi evimizin olduğu yer ıssız arkadaşlarla gece konuşurken garip sesler ama inanın gülünücek şey değildi o kadar ürperten birşeydi ama sonra yok oldu bağırarak kelime i şaadet getirdikten sonra sustu ama herhalde 30 40 kere demişimdir ama korkmuyorum buna benzer tuhaf olaylara şahit oldum
00 YorumlaCin dıye bırsey yok dıyorsan Sen ozaman Allahıda ınkar edıyorsun Çünkü Allah Cınlerı ve ınsanları sadece bana kulluk etsınler dıye yarattım..Ayettir..
Sen görmedıysen bılemezsın hayal gücü ne zamandan beri görünmeyen cısımleri gormemızı sağlıyor burası çölmüki serap görelim.20 YorumlaDiğer konusunda 308 cevap paylaştı. valla ben korkumuyorum yani kimsii cin bile diyemiyo üç harfli falan diyodaben korkmuyorum valla onlardan üstünüz sonuçta allah katında
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkorkuyorum dun gece cok kotu ruyalar gordum uyumak istemiorum :(
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcin diye bişey var ama :S
Cevap sahibi+1 yılyokmu
- +1 yıl
Yok tabi. Geçenlerde gece üçte çıktım çatıya evdede 1 hafta yalnız kaldım. Ağzıma ne geldiyse saydırdım. Hiç bir gelmedi. Tırstılar benden :) Şaka bir yana Evrende cinlerin gerekliliğini gösterecek bir mantık yok. Allah' ın yarattığı fizik kurallarına aykırı. Hepsinin kaynağı insanların hayal gücü ile sınırlı. İçin rahat olsun yok öyle bir şey.
bazıları öyle hikayeler anlatıyor ki şaşıyorum
toplumların kabuslarını, hayallerini kültürlerine göre farklı bir yorumlama şekli vardır mesela bizde karabasan, japonya da bilmem ne cadısı mı neydi cin de böyle bir şey olabilir00 YorumlaDiğer konusunda 308 cevap paylaştı. şimdi şöyle kur'ana inanan müslüman biriysen artık müslüman değilsin kafirsin demektir bu güncelleme
14 Yorumla
+1 yılzariyat suresi 56. ayet. ' Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûni.' meali: 'ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım' ama insanlar dilleriyle bu sedi yıkarak sen gibi kötü neticelerin doğmasına sebebiyet veriyolar.
37 Yorumla- +1 yıl
birisi delil mi dedi? yanlış mı duyuyorum?, delil eşit değildir kuran,.kanıt edebilmek için bize gerçek bir delil göstermelisiniz. açıkçası size inanmamakla kalmıyoruz, kuranda inanmıyoruz, kuranda cinler var diye yazması bir delil değildir. bu sadece sizin gibi düşünenleri ikna eder ve reel diyemeyiz. bizler bir şeye gerçek diyebilmemiz için bilimsel olarak delilllerle ispatlanmalı. aksi takdirde buna gerçek diyemeyiz.. yani kardeşim yanlış deneme malesef tutmadı :)
- +1 yıl
deliller ortada sen körsen ben napıyım birader? varsa rabbinle aranda bi sorun görüşürsünüz mahşerde.
- +1 yıl
hani deliller? benimde küçük yeşil bir canavarım var ellerindende ateş püskürtüyor. delilleri var ortada körmüsün? nasıl inanmazsın, ileride zeus seni ölüleri toplama alanında kızgın ziftlerle cezalandıracak göreceksin :D son yazdıklarım senin için ne anlam ifade ettiyse senin yazdıklarında benim için o anlam ifade ediyor.. delil varsa bana ispatla, şuan bilgisayarının ortasında benim ismim yazıyor sen körsün göremiyorsun desem?
- +1 yıl
sen dersen neden inanıyım ? sen kendını allahla bır mu tutuyosn ? çevrene bı bak herşey tesaduf gıbı gelıyosa sana öyle yaşa.
- +1 yıl
benim dediğime inanma sadece mantıklı düşün. ben kendimi olmayan bir şeyle asla kanıtlayamam. kuranı yazan muhammed allah değildir. olmayan bir şey kitap yazamaz ve muhammedde 1400 yıl önce yaşayan o dönemin zeki insanı fakat günümüz zihniyetinden habersiz bir insandır. muhammedden zeki olduğumu düşünüyorum. çünkü yazdığı kitapta ciddi eksiksikler,zıtlıklar ve mantıksızlıklar mevcut. bakınız ben aşağılama yapmıyorum eleştiriyorum düşüncelerimi dile getiriyorum.
- +1 yıl
bu büyük oluşumu bu ahengi anca senin gibi bi cahil böyle açıklayabilirdi. aldığın nefesi bı araştır, insanın anne karnındaki evrelerini,atmosferi falanı filanı araştır. hala bı yaratıcı olmadığını düşünüyosan hesap gününü bekle.
bir adam yolda gördüğü yılanı öldürdü sonra bunu evinden aldırdılar polis-jandama hiyerarşik düzenine benzer kişiler, sonra mahkeme başladı niye öldürdün yılanı vs, adam haklı çıktı salıverdiler, adamın jeton sonradan düştü birkaç gün konuşamadı
23 Yorumla- +1 yıl
şizo
görülüyrmuymuş ya öyle şeyler görmedm bak :) çagrlmda gelsn
04 Yorumla- +1 yıl
çagırmayan ne olsun!
- +1 yıl
cagırın uleynnnnnnnnnnnn :) ona pilav üstü tavuk ısmarlıcammmm
+1 yılEti cin şakalarına maruz kalmış bir nesiliz biz, cinden korkmayız bundan kelli.
20 Yorumlagece korkuyorum aklıma gelince ama dun gece benim yaratıcım yanımda zeten dedim ve emin ol tum korkum yok olduu
20 YorumlaTeorik olarak Allah herşeyin yaratıcısıdır. Buda demek oluyorki Allah"tan başka hiç birşeyden korkmamak gerek.
40 YorumlaGörmedim ama bazen hissediyorsun işte o odada yalnız olmadığını
20 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Hiç görmedim ben (Allah göstermesin :/) ama elbette ki varlığına inanıyorum ve çok da korkuyorum
20 Yorumlaben korkmuyorm neden korkimki yani.onlarda bizler gibiler.
18 Yorumla- +1 yıl
İnsanoğlunun varoluşundan beri hurafe ve uydurma hikayeciler ortalığı yeterince kirletti zaten. Anladığım kadarıyla sen ve senin gibiler onların yolunda kirletmeye devam ediyor. Azıcıkta olsa bizde kirletelim. Gerçi sana göre kirletmetkbana göre temizlik. Kulaktan dolma bilgilerle değilde gerçek bilgilerle konuşmayı ne zaman öğreneceksiniz merak ediyorum.
Görmediğim şeye inanmam, gözüksünler bana.
35 Yorumla- +1 yıl
Akılda görünmüyor diye bir olgu var. Katılıyorum evet siz aklınıza da inanmıyorsunuz ama şöyle birşey daha var, aslında hiçbir insan kendi beynini canlı iken göremez. Akıl yok diyebilirsiniz. Ama beyinin olduğunu hem gözünüzle görmüş hemde görmemiş oluyorsunuz. Ve kişisel olarak siz böyle düşündüğünüzde kendinizi beyinsiz olarak ispatlamış bulunuyorsunuz. Buna diğer iç organlar falan da dahil edilince, aslında hiç olmaması gereken bir fazlalık olduğunuzu kanıtlamış bulunuyorsunuz. Tebrikler.
ben insanlardan daha çok korkuyorum
42 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılGören var mı merak ediyorum cidden.
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen doğu karadenize git bakalım anlatsınlar sana. görmek istersen gidersin gecenin köründe tarif ettikleri yere. tabi yerse.
00 YorumlaÖyle korkarimki... bazen aksam namaz kilarken heryerim titriyo :s
42 Yorumla
+1 yılyok ya ne korkması... onlar benden korksun bence :P
10 Yorumla
+1 yılkorkmuyorum da onların bizi görüp bizim onları göremememiz biraz rahatsız ediyor.
09 Yorumla- +1 yıl
olup olmadığını nerden biliyorsun ben olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
aslına bakarsan ''Peki sen olduğunu nerden biliyorsun?'' deseydin bir önceki cevabımı tekrar oku diyecektim, çünkü biliyorum demedim, sadece olduklarını düşünüyorum dedim. arada fark var.
- +1 yıl
kanıtlama peşinde olmadığım için...
kim neye istiyorsa ona inanabilir.
merak ettim meleklere ve şeytanlara inanıyor musun peki? - +1 yıl
Hayır inanmıyorum onlarada. Peygamberlerin ve kitaplarında Allah tarafından gönderildiğini düşünmüyorum. İşin yaratılma kısmı u kadar basit ve peri masalı gibi olmamalı. Yaratıcı böyle şeylerin peşine düşmez kanaatindeyim. Sonuçta bize çoğu şeyi idrak edebileceğimiz mükemmel bir beyin vermiş. İnsan olmak için yönlendirilmeye ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum.
- +1 yıl
peki ama bu sadece senin düşüncen :)
+1 yılcinden değilde bizim ölen karşı komşudan korkuyorum gece gelir yanıma diye kırmızı suratı aklımın ucundan gitmiyo amaniiiin
00 Yorumla
+1 yılsadece başliğa geldim. tek kelime tırsıyorum, korkuyorum, ölüyorum. ve gidiyom. hade
01 Yorumlacin vardır ama korkmaya gerek yoktur insan en üstün varlık yaratılmıştır onlar benden korksun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinler var ve eğer tüm kalbinizle ciddi manada görmek isterseniz 3 gün görmek istediğinizi kendinize sürekli tekrarlarsanız 4. gün göreceğinizden şüpheniz olmasın..tabi sonrası biraz vahim bi durum olur..
00 Yorumlaona bakarsan örümcek adamda bir kitapta yazıyor örümcek adam mı var
01 Yorumlane cini ya gelsin çarpsın beni
22 Yorumlakorkacak birşey yok. onlarda bizler gibi iyisi avr kötüsü var. ama kötülerinin bizim kötülerden farkı yanlış yaparsanız çarpmaları.
10 YorumlaBir kişide çıkıp ispat etsin hani diyorsunuz ya gördüm falan inanıyorum bir kanıt falan olmalı ?
011 Yorumla- +1 yıl
Sizin beyninizin var olduğunun kanıtı var mı
+1 yıloyle bişi yok die biliyom bak aklıma soktun bu gece nası uyuyucam bn
00 YorumlaAllahın yaratıığı fizik kurallarını tam keşfedememiş olabiliriz, ben 2 defa gördüm cin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen korkmuyorum o benden korksun.
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKuranı Kerimde koskoca cin süresi var cahıl insan.
Cevap sahibi+1 yılAy ne kadar güzel cevap verdin oylee kutlarım seniii iyiki bir açığımı bulmuşsun yoksa ne cevap verebilecektin acaba.(telefondan yazıyorum) İnancın yoksa inancı olan insanlara saygı duy. Hadi ordan asalak...
Cevap sahibi+1 yılGaribim benim ya verecek akıllıca bir cevabı olmadığından yazımın hatalarını ve profil resmimi fake olarak görüyor. Profil resmim çalıntı değil ki fake olsun canım benim moda sayfalarında olan bir manken resmi.(kendim olduğunuda iddia etmedim zaten). Bana bunlarla gelme daha cevap yazamam sana. Insanların inançlarıyla dalga geçen bir insanla daha fazla konuşamam zaten hadi canım by.
Korkmuyorum şahsen.
Gördüm de.415 Yorumla- +1 yıl
nasıl gördün
- +1 yıl
ona bakarsan itler ezan okurken havlarlar şeytan(cindir biliyon)lar kacarmıs bunu biliyomuydun
- +1 yıl
anlamadım kim ne demiş hayal gücü değilki bu gerçek
- +1 yıl
hayır dikat et özellikle ramazanda yeminimle kendim sahit oldum
İnanıyorum tabiki, yaşadım çünkü
45 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYıllardır "Gel çarp beni erkeğim! " diyorum gelen giden yok. Sanırım çarpılmış halim bu. =(
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne