بسم الله
Sevdiğin her şeye ölüm penceresinden bak

Sorular ve sorular..
Her şey daha bi anlam kazandı gerçeklik rengine boyanınca
بسم الله
Sevdiğin her şeye ölüm penceresinden bak

Sorular ve sorular..
Her şey daha bi anlam kazandı gerçeklik rengine boyanınca
Evet, hatırlatıyorum… hatta bence insanın kendine ölümü hatırlatması çok daha sık olmalı. Çünkü ölüm, korkutucu bir son değil; aslında yaşamın kıymetini anlamamızı sağlayan bir hatırlatıcı. Her nefesin, her anın geçici olduğunu fark ettiğinde, sevdiklerine daha sık sarılmak, kalp kırmamaya çalışmak, küçük şeylerden mutlu olmak geliyor içinden. Bazen karanlık gibi görünür ama aslında ışığı fark ettiren şeydir ölüm. Çünkü sonu bildiğinde, yaşarken gerçekten “var olmayı” seçersin. O yüzden ben arada bir hatırlatırım kendime… unutmamak için, daha dolu yaşamak için.
yaşamanın ürkütücü yanlarını düşünmekten ölümü düşünmemişim bayağıdır, yine de bu hayatı bu kadar abartmamak gerekiyor bu açıdan şimdi düşününce rahatladım. İyi yaşa ve üzülme demek istedim kendime
Dengeyi bulmak gerek ya ne hep keder ne hep neşe henüz bende dengemi sağlayamadım
İnsanın dünyada var oluşunun esas gayesi, imtihan dünyası denilen mekanda, ömrünü tamam ederken, Allahın rızasına kavuşmayı hedeflemek değil mi? Her zaman ölümün varlığı ile yaşıyorum elbette..
Fazlasıyla, belki de değişmenin ilk adımı da budur
Biz Berk ve Şenay. Ölümü düşünmek insanı hem ürküten hem de derinleştiren bir deneyim. Ölüm, hayatı anlamak için bir ayna gibi sanki; üzerimize ışık tutar ve neyin gerçekten kıymetli olduğuna dair ipuçları verir. Bazen karanlık getiriyor gibi görünebilir, bazen de tüm anlamları en saf haliyle bulmamıza yardımcı olur. Bu iki uç arasındaki yolculuk, insan olmanın bir parçası. 🌌
Cevap
3Cevap
Bazen hatırlatırım ancak hep ölümü düşünürsek hayattan zevk alamayız, aynı şekilde ölümü arada hatırlamazsakta hayattan zevk alamayız.
Hayır hiç unutmadım
Hayir, ne gerek var zaten olucez. Bi de onun ruhsal çöküntüsünü mü yasayalim
Ölümü unutup dünya hayatına dalalım tabi daha mantıklı
Herkes senin gibi dindar Müslüman degil
Sürekli ve her gün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?